Lenovo Ideapad S205 nebo Asus EEE PC 1215B?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Majdalena
občas něco napíše

Lenovo Ideapad S205 nebo Asus EEE PC 1215B?

Příspěvekod Majdalena » 26 čer 2011 20:16

Ahoj všichni,
pomožte mi, prosím, s výběrem. Jde o netbook do školy, na internet, filmy a nenáročné hry (samozřejmě nečekám, že tam rozjedu něco extra :lol: ), maximálně photoshop. Hlavní je pro mě velikost a váha netbooku, jinak samozřejmě chápu, že na výše zmíněné věci je lepší notebook ;)

Nemůžu se rozhodnout mezi tímto netbookem a tímto.

Původně jsem kvůli baterii chtěla koupit Asus, ale podle recenzí vydrží na kancelářské programy a internet jen 5 hodin, Lenovo údajně 4,5 (nicméně to byla poměrně nevěrohodná zahraniční recenze, tak nevím). U Lenova je fajn nižší cena, ale nevyznám se v dalších parametrech.

Poradíte prosím?

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 26 čer 2011 20:31

Oba tyto notebooky jsou si velmi podobné a myslím si že neuděláš chybu ani s jedním - i když mé sympatie patří lenovu které se mi, narozdíl od Asusu, do rukou dostalo. Docela příjemně mě překvapila klávesnice a touchpad, dále zpracování je v dané ceně také poměrně slušné. Známý co jej má mi řekl že s vypnutou Wi-fi a sníženým jasem se dostal až k šesti hodinám na baterii, ovšem má v něm SSD disk, který má nižší odběr proudu než klasický disk.
Asus jsem v rukou neměl takže nemůžu posoudit ale mám už téměř fóbii z "Asusáckých" klávesnic a touchpadů.

Majdalena
občas něco napíše

Příspěvekod Majdalena » 29 čer 2011 02:48

Děkuji ti, viděla jsem v recenzi, že se má klávesnice tohohle Asusu pěkné tendence prohýbat. Jediné, co ještě trochu pořád řeším je ta baterka, nemůžu najít rozumné srovnání nebo alespoň recenzi na to Lenovo. I tak mockrát děkuji, rozhodně jsi mi usnadnil výběr ;)

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 29 čer 2011 09:34

Potřebuješ ten notebook hned? Možná by stálo za to počkat, protože by během prázdnin měly dorazit nové thinkpady EDGE E120/E125 (11,6"). Do obchodů v USA by se měli dostat v horizontu dvou týdnů (neověřená, ale nejspíš pravdivá, informace), počítám že nejpozději do konce prázdnin by měly být u nás. Jedná se o zajímavé kousky takže by to stálo za to si chvilku počkat ;) . Krom toho lenovo S205 je stejně dočasně vyprodané.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“