Vaio SZ5XN vs TX3XP vs TZ12VN

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
JamesC
občas něco napíše

Vaio SZ5XN vs TX3XP vs TZ12VN

Příspěvekod JamesC » 14 čer 2007 17:39

Zdravím,

měl bych velkou prosbu na všechny, kteří mají s některým z těchto notebooků zkušenosti a pomohli mi nějaký doporučit.

Mezi moje hlavní požadavky patří mobilita a výdrž na baterky. Potřeboval bych aby notebook neměl problémy s Windows Vista, jinak na něm budu používat běžné kancelářské aplikace, občas Photoshop a nebo třeba Adobe Elements.

Co jsem tak četl recenze tak na tyto požadavky by měl stačit TX nebo TZ, ale jedna z věcí, kterých se trochu obávám je plynulost chodu ve windows, sice bude používat jenom běžné aplikace, ale chtěl bych aby windowsy chodily svižně natolik, aby se s nimy dalo pohodlně pracovat.

Další věc, která by mě zajímala je jak se pracuje s tím 11.1 displayem ? Byl jsem se na něj podívat v obchodě a tam se mě zdálo, že písmena jsou dostatečně veliká, ale nejsem si jistý, jaké to je když na notebooku pracujete třeba 5 hodin v kuse.

Nakonec bych se rád zeptal, který z nich byste mně doporučili ?

Předem děkuji

glasik

vaio

Příspěvekod glasik » 14 čer 2007 21:08

Ahoj,
je to o tom co preferujes, jestli vykon nebo vydrz baterky a prenosnost.

Jinak TX3 je stary model s win xp. Urcite lepsi TX5, nebo TZ11, moc krasny stroje. Rozdil je hlavne v procesoru core solo vs. core 2 duo. Ale cena - rozdil cca 10.000 CZK.
Pokud preferujes vykon, vol jednoznacne SZ5, bacha na SZ4 ma softwarovy problem s vistou.
Na kazdodenni pouzivani je lepsi SZ, na cestovani TX

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 14 čer 2007 21:41

To recenzovaný TZko jsem měl na recenzi. Řekl bych, že to bylo stejně podobný s windowsem jako na jiných notebookách. Na Vistách mi vadí prostoje, když si něco usmyslej a třeba 10 sekund hrabou na disku a nejde nic dělat - to se mi dělo i na TZku, ale i na velkých notesech s rychlym procesorem/diskem a hodně RAM. Asi by pomohlo vypnout Indexování, ale jinak si myslim, že je TZko na práci ve Windows optimální.

Jenom teda bych chtěl upozornit, že ten displej je fakt malej. Někde si to zkoukni...já jsem u toho dokázal sedět i několik hodin, ale dělat tam něco v Photoshopu (záleží teda co), tak bych měl možná trochu problém, že bych se na tu obrazovku lepil.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

JamesC
občas něco napíše

Re: vaio

Příspěvekod JamesC » 14 čer 2007 22:20

glasik píše:Na kazdodenni pouzivani je lepsi SZ, na cestovani TX

Já právě potřebuji zkloubit tyto dvě věci dohromady :) , musím ale říct, že rozdíl ve váze mezi tím SZ a TX respektive TZ není zas tak veliký 1.17, 1.25 x 1.6 . Nemůžu si pomoct, ale u toho menšího Vaia mě fascinoval design a celkové provedení klávesnice atd.

swarm píše:To recenzovaný TZko jsem měl na recenzi. Řekl bych, že to bylo stejně podobný s windowsem jako na jiných notebookách. Na Vistách mi vadí prostoje, když si něco usmyslej a třeba 10 sekund hrabou na disku a nejde nic dělat - to se mi dělo i na TZku, ale i na velkých notesech s rychlym procesorem/diskem a hodně RAM. Asi by pomohlo vypnout Indexování, ale jinak si myslim, že je TZko na práci ve Windows optimální.

Jenom teda bych chtěl upozornit, že ten displej je fakt malej. Někde si to zkoukni...já jsem u toho dokázal sedět i několik hodin, ale dělat tam něco v Photoshopu (záleží teda co), tak bych měl možná trochu problém, že bych se na tu obrazovku lepil.

Já jsem slyšel, že je možné ho přepnout do režimu 4:3, kde by to rozlišení mělo být lepší resp. lépe čitelné, je to pravda ?

Ještě musík podotknout, že mě docela překvapilo že je výdrž "pouze" něco přes 7 hodin, vzhledem k tomu že TX mělo 11 hodin jsem čekal, že tento nástupce bude mít něco velmi podobného, takže 7 hodin je pro mě docela zklamání. Nevíte náhodou, jak na tom má být s výdrží verze s SSD ?

Skoro v každé recenzi, co jsem na TZ četl píšou, že jeho displej je jednoznačně nejlepší na trhu, je to opravdu takový rozdíl oproti třeba TX, SZ ?

A ještě, jestli se Vás mohu zeptat, když jste ho recenzoval, jaký byste ze zkušeností spíš bral SZ nebo TZ, při každodenní práci kolem 5 hodin ?

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 15 čer 2007 05:39

Displej TZ je opravdu něco geniálního. To se prostě musí vidět. Přišlo mi, že ostatní VAIO notesy u toho vypadaly jako chudý příbuzný.

Jinak ale teda na soustavnou práci myslim o TZ nemá cenu přemýšlet....na to je to až moc malý. Bylo by ti to pak akorát pro zlost. SZko mi přijde velikostí úplně ideální noťas. Kdybych měl prachy, tak bych si nejradši koupil SZ i sobě ;-) (teď mám o palec menší). V podstatě až teď mi k němu teprv přichází konkurence v podobě novýho 13" DELL XPS.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 15 čer 2007 08:51

13" su aj macbooky akurat, ze tie su myslim len s integrovanou grafikou

Zpět na „Jaký vybrat notebook“