Zdravím,
chtěl jsem se zeptat na pár věcí ohledně Wifi.
Doma máme router od O2 - ZyXEL P660HW T3 v2.. Zajímalo by mne jakýma dosah má jeho Wifi, když se u jeho specifikace uvádí (pro mne neznámá) hodnota 2dBi ?
Máme 3 patrový dům a mne by velice zajímalo, jestli daný router je schopný zařídit internet i v přízemí, kde by měl otec pracovnu s NB a nechce po domě natahovat kabely ??
Router se nachází ve 3. patře. Vzdálenost k NB může byt něco kolem 6,7 metrů. Nejhorší na tom je, že je vlastně signál oddělen 3 zdmi.
A pokud tento router není schopný signál "protlačit" až dolů do pracovny, pomohlo by nějak případné zakoupení nové antény k tomuto routeru ?? Třeba s 10dBi ??
Díky moc za odpověď a rady
Wifi - doma
- Chlebovnik
- guru
Nejlepší řešení - koupit nějaký AP (např. http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr340gd-d155305.htm), dát do přízemí, natáhnout k němu kabel od Zyxelu a je to.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
zisk antény je jedna věc, ale druhá věc je výkon který se do ní cpe a tam bych viděl problém. buď ho tam nenacpe, nebo pokud nacpe, tak celý dům bude prosycený zářením (což může dělat paseku, ať lidem nebo přístrojům).
pokud je problém pouze že se nechce, tak bych doporučil aby se chtělo, protože na takovouhle aplikaci Wi-Fi moc vhodné není (aneb kabel je kabel a vždycky kabelem zůstane).
pokud je problém pouze že se nechce, tak bych doporučil aby se chtělo, protože na takovouhle aplikaci Wi-Fi moc vhodné není (aneb kabel je kabel a vždycky kabelem zůstane).
Všesměr 10 dBi indoor snad neseženeš - max. 8 dBi proutky?
Vysílací výkon na WiFi zařízeních je tak nízký, že to neublíží ničemu.
Nevím, jestli ten ZyXEL má nebo nemá nějakou regulaci výkonu (v případě potřeby stáhnout dolů).
Ale jak se říká, kabel je kabel - to ti schvaluju.
Vysílací výkon na WiFi zařízeních je tak nízký, že to neublíží ničemu.
Nevím, jestli ten ZyXEL má nebo nemá nějakou regulaci výkonu (v případě potřeby stáhnout dolů).
Ale jak se říká, kabel je kabel - to ti schvaluju.

MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX