Levný 13ti palcový notebook dostatečné kvality

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
BigBear

Levný 13ti palcový notebook dostatečné kvality

Příspěvekod BigBear » 21 črc 2011 13:21

Ahojte, jsem student informatiky a chci si koupit nový notebook. Nemám na drahý a do teď jsem mělněkolik let, pro mě excelentní a plně dostačující, ACER Extensa 5220, který vydržel co mohl, ale teď už se odebírá do věčných lovišť. Rád bych, aby měl rozumnou výdrž a proto se chci uchýlit k menšímu displeji, zároveň ale potřebuji programovat a vyvýjet weby a proto nemůže být zase moc malý. Ideální je tedy 13,3 palců. Cestuji z Olomouce do Ostravy a bydlím na dědině, takže občas sedávám venku, proto chci zvolit matný displej. Jsem student, takže bych se rád držel při zemi a to co nejblíže 10000Kč. Vím, že se sem nevejdu, ale jak jsem řekl - co nejblíže. Který nb z těchto dvou je lepší a proč? Mám zvolit jiný? (Prosím respektujte mé tři požadavky).
http://www.mironet.cz/dell-vostro-v130- ... +dp119186/
http://www.mironet.cz/hp-probook-4320s- ... +dp118443/

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 21 črc 2011 13:25

Na tvém místě bych buď počkal na lenovo ThinkPad EDGE E320 nebo bych šel do HP Probook 4330s http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... book-4330s v základní konfiguraci.

BigBear

Příspěvekod BigBear » 21 črc 2011 13:32

Oki, o Probooku 4330s pouvazuji - proc je vlastne o tolik lepsi, nez 4320s? A nevis, kdy ma prijit k nam na trh ten ThinkPad a jaka je jeho predpokladana cena?

Darkhunter
píše často

Příspěvekod Darkhunter » 21 črc 2011 13:55

co třebas tento ? :) výdrž dobrá, ale nevím jak je to s kvalitou http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1ZU0CD16H8
Fujitsu-Siemens Amilo 3650 <-> CPU:AMD Turion X2 ZM-82 @ 2,2Ghz, XGP ATI 3870M <-> Jakékoliv rady ohledně tohoto ntb, nebo celkově tweakování ntb by se hodily - PM, potřeboval bych zvýšit výdrž baterie hlavně

BigBear

Příspěvekod BigBear » 21 črc 2011 14:05

Ahoj, dekuji, ten se mi hodne libi, ma ale jednu vadu - leskly displej. Vim, ze ne vzdycky je leskly displej tak leskly, ze se na nem neda pracovat, ale za tuhle cenu myslim, ze to budet tento pripad. Vim takze, ze matny displej neni nutne vyhra, ale opet jsem-li v teto cenove urovni, jsem si temer jisty, ze matny displej bude pro me ucely lepsi, nez leskly. Takze to MSI sice vypada uzasne a je za jeste lepsi cenu, nez kterykoliv, ale ten leskly displej asi nedam. Mam na mem ACERu zkusenost s lesklym displejem a u partnerky na matnym HP taky (oba byli to nejlevnejsi na trhu) a leskly uz nikdy vice (v teto cene). Kazdopadne dekuji a sem s nazory ;-)

Darkhunter
píše často

Příspěvekod Darkhunter » 21 črc 2011 14:09

no, dá se k tomu zakoupit antireflexní filtr, defakto to co má ten HP
Fujitsu-Siemens Amilo 3650 <-> CPU:AMD Turion X2 ZM-82 @ 2,2Ghz, XGP ATI 3870M <-> Jakékoliv rady ohledně tohoto ntb, nebo celkově tweakování ntb by se hodily - PM, potřeboval bych zvýšit výdrž baterie hlavně

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 21 črc 2011 14:11

BigBear: E320 by na náš trh měl přijít do 3 týdnů nejpozději do konce prázdnin. Jak na tom bude s cenou netuším ale když zvážím ceny odpovídající konkurence a větších E420 a E520 tak bych tipoval že základní verze s i3 a integrovanou grafikou by se mohla pohybovat okolo 12-13000,- Ale to je pouze můj odhad.
Darkhunter: No nevím, osobně moc levným MSI nevěřím, krom toho jak se tak dívám na tloušťku šasi tak bych řekl že bude jak z papíru (obzvláště víko displeje).

BigBear

Příspěvekod BigBear » 21 črc 2011 14:26

No tak potom si zkusim pockat na E320, protoze ja jej chci kupovat az na konci prazdnin, nejpozdeji v pulce zari a jestli bude do 15k, tak bych ho velmi zvazil - co se tyka grafiky, tak integrovana je dostacujici a procesor Intel Core i3 je take velmi dobry ;-)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“