Pomoc s výběrem multimedialního notebooku do ceny +/- 20k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Moose
občas něco napíše

Pomoc s výběrem multimedialního notebooku do ceny +/- 20k

Příspěvekod Moose » 22 črc 2011 00:38

Ahoj, chtěl bych vás tady poprosit a požádat o pomoc s výběrem notebooku.
Chtěl bych multimediální notebook na práci do školy, brouzdání po internetu a hrani her. Notebook nehodlám moc často přenášet, maximálně po bytě nebo jednou do týdne někam dál. Takže výdrž a váha pro mě nehrají moc velkou roli. Notebook nemusí mit plechové šasi, ale požadoval bych aspoň trochu lepší dílenské zpracovaní ( tzn. že se notebook nebude příliš ohýbat, prohýbat atd.) Displej by mohl mít lepší kvalitu, ale vím, že u notebooků v té nižší cenové kategorii to není nikdy moc dobré a tak bych asi přistoupil na variantu druhého lcd monitoru, ten bych využíval hlavně na filmy. No pak co se týče portu tak bych chtěl USB 3.0 (Na vánoce jsme dostali externí HDD WD my passport essential s možností připojení USB 3.0 a tak bych toho chtěl využít). Desktop nechcu z důvodu malého místa :). Zatím co jsem se zhruba díval, tak by mi vyhovoval lenovo ideapad y570 (je to můj horký favorit, už předtím jsem totiž pokukoval po y560, který se mi taky velmi zamlouval :) ). A proto bych se chtěl zeptat, jestli se vyplatí investovat a pořídit si tu nejvýkonější verzi s i7 nebo jestli mi na hraní her postačí i verze s i5. Dále by mě zajímalo jestli by mi NVIDIA GeForce GT555M stačila i na novější hry (popřípade i nevydané, chtěl bych na tom rozjet i Mass effect 3 aspoň na minimální detaily). No a to je tak asi vše :)

No a cenová hladina kolem těch +/- 20k.

pozn. nejsem žádný IT expert, takže se předem omlouvám za mé nedostateční informace v tomto oboru :)

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 22 črc 2011 12:21

pro hraní her je důležitější víc grafika než procesor, takže pokud budeš mít před sebou dva notebooky se stejnou grafikou, ale jeden s i7 a druhý s i5, klidně vem i5 pokud je důležitá cena

NVIDIA GeForce GT555M je na hry v pohodě

Moose
občas něco napíše

Příspěvekod Moose » 22 črc 2011 12:35

Jo díky moc a ještě, jelikož nemám žádnou zkušenost, bych se chtěl zeptat jak je na tom lenovo se servisem a kvalitou té řady ideapad (jestli se tam nevyskytuje nějaká častá vada).

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 22 črc 2011 14:30

lenovo servis by měl být ok ... častější vadu žádný servis jen tak nepřizná, takže se lze dohadovat podle zkušeností uživatelů ... osobně o žádné nevím

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 22 črc 2011 20:07

To Lenovo je vcelku ideální volba.ME 3 na tom bude chodit bez problémů.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“