Acer Travelmate TimelineX 8473TG

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
skacma
občas něco napíše

Acer Travelmate TimelineX 8473TG

Příspěvekod skacma » 10 srp 2011 02:06

Ahoj,
Co říkáte na tento notebook?

Četl jsem recenzi zde na notebook.cz i na konkurenčním extranotebook.cz

Oba recenzenti jsou s tímto notebookem velice spokojení a ve své podstatě mu nemohou nic vytknout, kromě například nepřítomnosti SSD disku, nebo klasického rozlišení 1366x768.
Už dlouho vybírám notebook a byl jsem rozhodnut pro Lenovo E420 s dedikovanou kartou, ale po té co jsem zjistil,
že grafická karta ATI Radeon 6630M nepodporuje OpenGL a je nepřirozené přepínání grafických karet a s tím spojené menší výdrž na baterii, tak jsem začal přemýšlet.
Nastupuji na VŠ a nikdy nevíte, kdy software s OpenGL budete potřebovat.
A přeci jenom Optimus od Nvidia je lepší a spolehlivější řešení.

A tak jsem začal přemýšlet nad tímto Acerem
http://extranotebook.cnews.cz/acer-trav ... e-generace
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... 473tg-8473

Dobré šasy a zpracování, netopí, skvělé chlazení, velice dobrá výdrž na baterii, dobrý procesor, rychlý disk a matný display.

Tento notebook v podstatě nemá větší chyby.
Dříve jsem nechtěl žádný Acer, nebo Asus, ale pomalu všude zjištuji, i podle Časopisu Computer a Živě.cz, že notebooky do 20 tisíc, jsou stejné, rozhoduje spíše jen zpracování, rozlišení displaye, barva atd... detaily. vnitřnosti jsou skoro všude stejné a jde více o vkus než o kvalitu.
Vnitřnosti budou pořád Intel, AMD, Nvidia atd...
Takže když se ti něco rozbije v Aceru, stane se to i v Dellu, takže tohle už nerozebírám.

Budu mít notebook také jako náhradu za stolní počítač, který každou chvílí klekne.
Potřebuji dlouhou výdrž, výkon, dobré zpracování, matný display.

Do budoucna, třeba na vánoce mám v plánu dokoupit On-Site záruku/opravdu u zákaznika a možná SSD disk, když se vyřeší nynější problémy s radiči a možná klesne malinko cena.

Moc jsem se rozepsal, ale doufám, že to už je naposledy, poslední volba.

Můžeme mi prosím řici váš názor na tento notebook ? Pozitivní i negativní ? Jakou by jste dali náhradu ? Acer K/N53SV se mi moc nelíbí ?
Jaké bývají nejčastější problémy s Acerama a nevíte někdo jak vypadá ta oprava On-site od Aceru ?
Je to jak u Dellu ? Máte závadu, zavoláte, on přijede vymění, opravý a je to ?
Děkuji moc za vaše rady, nápady a názory.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 10 srp 2011 13:37

v zásadě souhlasím s tím co píšeš a řekl bych, že Tvé úvahy ohledně závad a servisu se udávají správným směrem ... jak probíhá on-site záruka u Aceru by mě také velmi zajímalo ... odhaduji, že ji moc lidí ještě nemá, ale v zásadě by snad neměl být problém ... závěrečné rozhodnutí bych tedy učinil na základě osobního seznámení, v kamenném obchodě, s vybranými adepty ... živé setkání často napoví co člověku vyhovuje víc ... každý preferuje něco jiného

skacma
občas něco napíše

Příspěvekod skacma » 10 srp 2011 21:59

Nevíte prosím, proč bývají takové časté problémy s notebooky Acer ?
Vždyt součástky jsou všude stejné, tak proč ty časté problémy s Acery a špatný pohled na ně ?
A nevíte jaké jsou nejčastější problémy ?
Jaké jsou vaše názory na staré/nové Travelmate TimelineX ?
Nerad bych udělal chybu při koupi notebook.
Děkuji za odpovědi.

cyber-mythius
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 10 srp 2011 22:05

to ze jsou caste problemy s Acerem, už je jen pozůstatek toho, že si zkazili reputaci... za poslední dobu se to dramaticky zlepšuje (nebo se ostatní výrobci kazí? :)).

opravdu bych se toho nebál. u notebooků do cca 25 tisíc je vesměs jedno jaká je na tom značka - pravděpodobnost poruchy je v rámci stejné třídy / výkonu notebooku stejná.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Ionor
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ionor » 10 srp 2011 22:09

Najčastejší problém, ktorý som spozoroval u Acerov Travelmate/TimelineX je, že chladenie ktoré stačí na i3 procesory už nevyuhovuje pre modely s výkonejšími i5 schopnými pretaktovania. Nieje to problém všetkých Acerov presto je to oproti iným značkám stále pomerne častý jav.

Podobný problém ma aj Lenovo Y570 kde verziu zo štvorjadrom nemali vôbec pustiť do výroby s chladením, ktoré v záťaži pustí procesor na 95 stupňov...
Naposledy upravil(a) Ionor dne 10 srp 2011 22:11, celkem upraveno 1 x.
Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)

skacma
občas něco napíše

Příspěvekod skacma » 10 srp 2011 22:11

Jo děkuji, a nevíš jak je to s tou zárukou On-Site od Acer ?
Jestli to je jak u Dellu, že zavolám, oni přijedou, opraví a je to ?
Nerad bych zbytečně vyhodil přes 4 tisíce

cyber-mythius
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 10 srp 2011 22:47

ano, tak nějak by to mělo fungovat - ale jak psal admin, moc lidí ji prozatím nemá (je to relativně novinka u aceru), takže asi moc zkušeností po netu nenajdeš.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5

PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

mystikp
píše často

Příspěvekod mystikp » 10 srp 2011 23:16

Jen si s tou zárukou dej pozor jestli na to není nějaký limit do jaké doby od koupě notebooku se musí přikoupit/zaregistrovat.
Většinou to sice bývá u záruk s ochranou proti náhodnému poškození, ale stejně na to radši mrkni.

A pokud by ses chtěl ještě ujistit že je to správná volba tak u swarma http://notebookblog.cz/ postupně vychází podrobnější test několika notebooků a tenhle Acer je mezi nimi...
Naposledy upravil(a) mystikp dne 10 srp 2011 23:19, celkem upraveno 1 x.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 10 srp 2011 23:16

Bude to uplně stejné jako např. u HP nebo ostatních, protože to je realizované přes tetí strany (různé autorizované servisy). Např. na webu S&T CZ je zmínka, že jsou "Autorizovaný servisní partner pro on-site servisní služby Acer". S DELLem to stále srovnat nejde, ten to má přes jednu firmu (Kapsch) a to funguje krapet lépe.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

skacma
občas něco napíše

Příspěvekod skacma » 10 srp 2011 23:29

No vím, že se musím zaregistrovat s tou On-sire reklamací/servisem do jednoho roku od zakoupení.
Ještě by mě zajímalo, jestli si tu záruku musím koupit hned s notebookem, nebo ji mohu koupit až po pár měsících ???

Jo a to chlazení je v tomto modelu prej v pohodě, žádné problémy, tyhle problémy měla první generace ještě s hlasitým vetrákem

Snad neudělám s tímhle notebookem chybu...

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 11 srp 2011 01:57

Můžeš ji koupit kdy chceš, ale zaregistrovat půjde jen po určenou dobu od nákupu.

Zrovna u tohodle kousku opravdu nechápu cenovou politiku Aceru - za 20k se prodává 5830 v papírovém šasi a potom stejně výkoná 8473 s mnohem lepší konstrukcí.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

skacma
občas něco napíše

Příspěvekod skacma » 11 srp 2011 11:11

U 5830TG šlo spíš o design a krásu a ne o kvalitu :-D to tak je u všeho, jak notebooky, mobily atd... když to má být pěkné tak se použijí lesklé nebo měkké plasty.... k ničemu

na rovinu, ta 8473TG není zrovna extra krasavec :-D ale to je asi to jediné co je na tomto notebooku špatné, je to o vkusu

Zpět na „Jaký vybrat notebook“