X220i - Trackpoint, vetrak a dalsi...

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
himix

X220i - Trackpoint, vetrak a dalsi...

Příspěvekod himix » 16 srp 2011 10:13

Ahoj,

vcera jsem si koupil x220i, prechazim asi po & letech z maca, takze nektere me dotazy nebudou asi uplne chytre :D

Trackpoint - aktualizoval jsem skrze ThinkUpdate vsechny veco co mi to nabidlo, Win atkualizace, Think aplikace, nejaky ovladace atd... Po aktualizacich mi prestal fungovat Trackpoint, v nastaveni Win je trackpoint sedy, takze ho nemuzu ani zapnout ani vypnout... Nevim co s tim...

Vetrak - vetrak porad huci, ne nejak extremne nahlas, ale bezi porad, nasel jsem aplikaci, ktera to resi, chci se jen zeptat jestli to nejde vetrak nastavit nekde jinde... Tou aplikaci mi to prijde drsny, nerad bych si uskvaril novej stroj...

Aktualizace - byl jsem na webu lenova a tam jsou nektere aktualizace novejsi, nez ty co mi nabidl ThinkUpdate, je to tak v poradku?
Dale mam instalovat aktualizace [i windowsi] skrze Thinkupdate nebo muzu klidne i skrze windows update?

BIOS - Jak se dostanu do BIOSu, vim, hloupa otazka, ale tohle se na macu neresilo :)

WIN7 - k notebooku jsem nedostal DVD, takze kdyz se neco stane se systemem, muzu si ho nekde stahnout nebo jak se to resi? Pokud to s Trackpointem nevyresim muzu notebook nejak restarotovat do neceho jako je u telefonu tovarni nastaveni? Myslim to tak, ze se mi smazou vsechna data ale WIN7 budou ciste a plne funkcni?

Jeste jednou se omlouvam za asi hloupe dotazy, na ktere jsou odpovedi, ktere kazdy windowsak zna... Ale on ten Mac je prece jen trochu jinej...
Predem diky...

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 16 srp 2011 10:55

Dotaz mel prijit do vlakna Lenovo Thinkpad X220, snad to nekdo s pravy prehodi.

Vetrak: V Power manageru se u advanced settings da nastavit chlazeni jako aktivni nebo pasivni. Ale nasel jsem jinde informaci, ze nastavenim pasivniho chlazeni se zakaze funkce Turbo. S i3 to resit nemusis. Pokud ti tohle nastaveni nestaci, tak je potreba pouzit programek.

Aktualizace: Aktualnost jsem neresil, instalovat muzes z obojiho.

BIOS: pri startu F1 = BIOS, F10 = boot menu

Win7: Musis si vypalit media, ktera ti vrati ntb do stejneho stavu, jako byl pri zakoupeni. Ty pouzijes treba v pripade havarie disku. Jinak obnova systemu do puvodniho stavu jde udelat z disku pri startu pocitace pres tlacitko ThinkVantage vedle Escape.

Poradil bych si procist manual, je tam spousta veci vysvetlenych
http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc ... _ug_cs.pdf
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 16 srp 2011 11:25

presunut sa zatial neda a vzhladom na duplicitu temy lock

himix: pokracuj v teme http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=30788
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“