Já vím, že to cenové rozmezí z Předmětu je úchylné, ale dost možná, že by mi dobře posloužil i ntb za desítku.. Nehraju hry, nestříhám video, nepracuji v CADu. Běžné užívání - Office, net, hudba, občas film (na chatě není TV). Chci notebook, který vydrží. Ani ne tak na baterii, většinou jsem v síti, spíš morálně (aspoň chvilku), ale hlavně fyzicky - nerozpadne se, neshoří, nepřestane fachat. Chci ho kupovat na firmu a roční záruka mě trochu děsí, stejně jako příplatky za její prodloužení. Další nároky: TICHÝ!, 15,6" (mám teď a vyhovuje mi, jiný jsem pravda nezkusil, krom 10" EEE, které měsíc po záruce dodělalo), značka je mi celkem fuk (kromě MSI, Packard; naopak Lenovo, HP, Dell mají drobnou výhodu). Plusem (ne podmínkou) by byla numerická klávesnice a asi taky matný displej 1600x900, procesor zřejmě i3 nebo i5. Hmotnost neřeším - sice cca 2x do týdne přenáším, ale 1/2 kg víc či míň nehraje roli. To platí i o velikost (tloušťce), designu, HD.. Výhodou by mohla být přepínatelná grafika (kvůli plánovanému užívání softu www.digitalrowing.com, ale nemám vyzkoušeno, neznám přesně nároky, takže těžko říct). Předpokládám občasné využití s externí klávesnicí a monitorem, ale přežiju bez Docku.
Sumasumárum jsem měl vybraný ProBook 6560b, jen mi nějak přijde divný si dneska za docela dost peněz kupovat ntb bez USB3 a HDMI. Šel bych případně i do EliteBook 8560 (to je cenově horní limit), ale tam mě zas odrazuje údajný vyšší hluk větráku v kovovém těle.
Ale jak jsem už psal-třeba by mi stačil nějaký multimediál za polovic. Díky za případné tipy.
Spolehlivý ntb 10-25t vč. daně
Pokud je požadavek tichost, tak bych spíš bral ThinkPada T520i http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89873 nemá sice numeriku, ale pokud není vyžadována, tak myslím, že ideální notebook. Jinak záruka je i v případě nákupu na IČO tři roky.
Souhlasím s volbou T520i s HD+ displayem za velmi pěknou cenu 21 828 Kč (onu tady standardní tříletou záruku můžeš navíc za necelou tisícovku rozšířit na NBD on-site). Výborná konstrukce, klávesnice (s trackpointem), chlazení. Ač je EliteBook 8560p obdobně velmi dobrý notebook, myslím, že ThinkPad T520i (zvláště možnosti zvukově kultivovaného chlazení), bude vůbec jednou z nejlepších (ne-li nejlepší) možností. Velmi tichý notebook - nejen bez zátěže - je i levnější řada ThinkPadu s HD+ displayem - ThinkPad L520 (ovšem konstrukčně oproti T520i, ač ve své cenové solidní, o třídu níže, jde jen o "plasťák" - ač slušný).
Jirrick píše:Pokud je požadavek tichost, tak bych spíš bral ThinkPada T520i http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89873 nemá sice numeriku, ale pokud není vyžadována, tak myslím, že ideální notebook. Jinak záruka je i v případě nákupu na IČO tři roky.
Díky za tip, zařazuju ho mezi kandidáty. Můžu jen poprosit o nápovědu, kde se píše o 3-leté záruce při koupi na firmu? Nějak se mi to nedaří najít, to by byl hodně silný argument pro.
vid http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/cont ... ADC4A7C6E9
T, W a X rady Thinkpadov maju standardne 3rocnu medzinarodnu zaruku (s vynimkou 11" X120e/X121e).
T, W a X rady Thinkpadov maju standardne 3rocnu medzinarodnu zaruku (s vynimkou 11" X120e/X121e).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“