12" nebo 13" na VŠ a práci okolo 10 000,-

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
EL_W

12" nebo 13" na VŠ a práci okolo 10 000,-

Příspěvekod EL_W » 03 zář 2011 14:52

Studuju 2 VŠ a ne všude je možné připojit notebook do zásuvky, takže z toho plyne první požadavek, vysoká výdrž.

Dál, jelikož potřebuju hodně jezdit tam a zpátky, tak chci něco menšího, než mojí starou, do křemíkovýho nebe odejduvší, patnáctipalcovou těžkotonážní krávu, takže další požadavek 12" nebo 13" a ideální by byl matný display, ale není nutností.

Využití:

práce
- programování (náročnější IDE jako Netbeans)
- hodně zlehka grafika (Photoshop)
kancelářská práce
internet
filmy

hry nejsou nutné, většinou nic nehraju, ale pokud by to případně při připojení do sítě něco nenáročnějšího zvládlo, byl by to vítaný bonus

Limitem je cena, a to zhruba 10 000 Kč, ale může být i trochu dražší, ale zase netoužím po vyhazování peněz zbytečně

Hledal jsem sám a v téhle kategorii mi příjdou vhodné leda
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90136 Asus Eee PC 1215B nebo o něco dražší http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95155 Lenovo ThinkPa​d Edge E325, takže pokud byste někdo doporučil jeden nebo druhý (včetně důvodu pro dané rozhodnutí), případně nějaký úplně jiný, byl bych vděčný

gersa
občas něco napíše

Příspěvekod gersa » 04 zář 2011 08:30

A co treba jeta X200? Vykonem a zpracovanim budes uplne nekde jinde, lze dokoupit 9cell baterka (pripadne i sehnat rovnou s ni). Cena bude podobna jako u TP Edge a jako bonus NBD zaruka

EL_W

Příspěvekod EL_W » 06 zář 2011 16:46

Do starších kusů se mi moc nechce. Věřim, že X200 bude kvalitní stroj, ale když bych si kupoval lenovo, tak bych musel překousávat, že fn je místo ctrl, protože ctrl využívám prakticky pořád a ještě když X200 nemá touchpad, tak to už je pro mě asi konečná, jelikož většinou využívám u ntb touchpad víc, než myš, protože na myš neni místo a nebo se mi to líp ovládá přes touchpad. Nemluvě o tom, že bych už na X200 už nejspíš neměl záruku žádnou nebo hodně krátkou.

cyber-mythius
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 06 zář 2011 19:26

záruka se dá prodloužit, kdybys sehnal něco např. rok jetého, a fn/ctrl se dá (alespoň co jsem zahlídl někde tady na foru) v biosu prohodit.

touchpad vs trackpoint je otázkou zvyku (ale je pravda, že ne všichni si musí zvyknout).

na hlavní straně fora je dole sekce nabídka a borec tam prodava nejake thinkpady, tak muzes zauvazovat.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

EL_W

Příspěvekod EL_W » 17 zář 2011 20:13

Teď sem si všimnul v alze akce na Lenovo 0221-39G http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 226036.htm co si o něm myslíte?

Zpět na „Jaký vybrat notebook“