notebook - škola + práce,

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
muddy
občas něco napíše

notebook - škola + práce,

Příspěvekod muddy » 11 zář 2011 15:45

Zdravím,
protože jsem se dost předčasně musel rozloučit se svým stávajícím notebookem(13,3''), hledám náhradu a dost tápu. Ohledně snad všech paramatrů.

Cena: Okolo 11 tisíc

Použití: Zařízení bude sloužit zejména pro studium a práci. Studia jsou zaměřena humanitním směrem, tudíž nehrozí používání nějakých náročných programů. Troufl bych si říci, že nejdál to dotáhnu k Photoshopu nebo jednoduché práci s videem, ale ne ve stylu AVIDu nebo tak.
Hry budou mít prostor maximálně z pěti procent celkového využití, navíc se bude jednat o staré kousky - Unreal Tournament 99, AoE III \ online.
Nicméně to není relevantní. Z pracovního hlediska využívám kancelářské programy Office, Smart Draw, web

Mobilita:Notebook bude přenášen prakticky denně. Ocenil bych dlouhou výdrž na baterii - 5 a více hodin.

Kvalita konstrukce: Vzhledem k nízkému rozpočtu si nedělám iluze o kvalitě, ale pokud by existoval něco odolného, byl bych nad míru spokojený.

Uhlopříčka: S tím mám největší problém. 10" netbook je skutečně extrém, ale je pravda, že 40 stránkovou práci jsem na něm napsal, ale týdny jsem skoro neviděl. 15,6 mi zase přijde obrovská a těžká. Nicméně ten komfort velikého prostoru je luxus, ale asi na úkor mobility. Doma notebook připojuji na externí 22" monitor + periferie. Vzhledem k ergonomii je to ideální, ale na cestách je mi to k ničemu. Proto rozptyl nechám nejméně 11,6" pak vzhledem k ceně bude asi jedině další výběr v 15,6

Další požadavky: Pokud by bylo možné, aby notebook nijak extrémně nehlučel. Nechci Acer - ten mě skutečně zradil. A jeden možná podivný požadavek - chci touchpad s fyzickým klávesami, ne celodotykový.
A poslední věc, která sem asi úplně nepatří. Nevíte, kde by se dal sehnat levně LCD panel na acer, který přestal fungovat, aby to bylo levné? rozhodně ne cena 5-6 tisíc, kterou jsem našel na netu. Možná by mi to ušetřilo mé tápání.

zatím nalezené modely HP4530s, Lenovo S205, Lenovo thinkpad edge 11 s procesorem athlon
Díky.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“