NTB do 13k - pevné zpracování, ergonomie, výdrž

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
jsem.klasik
občas něco napíše

NTB do 13k - pevné zpracování, ergonomie, výdrž

Příspěvekod jsem.klasik » 16 říj 2011 23:52

Použití:
Především sada Adobe (Photoshop, Ilustrator,Indesign, atd.) a jiné grafické programy (Corel, atd.) Nejde mi o video, pouze grafika a fotky. Samozřejmě přes externí monitor(HDMI). Sem tam nějaký ten seriál, hry žádné hrát nebudu, maximálně Dotu(Warcraft 3) a nějaké starší klasiky . Dále internet a běžné kancelářské záležitosti. Numerická klávesnice není nutná.

Moblita:
Mobilita je pro mě téměř zásadní, ntb bude přenášen téměř denně- v brašně na rameni, v brašně v autě, v brašně v trolejbuse atakdále :D Vzhledem k četné mobilitě mám vysoké nároky na kvalitu zpracování, abych se prostě nemusel bát notebook pořádně chytnout a manipulovat s ním.

Uhlopříčka:
Nejlépe 14 nebo 15.6(ale spíše 15.6 vzhledem k ceně)

Obecné požadavky:
Velmi důležitá je pro mě kvalitní klávesnice. Např otec má staré lenovo g530, klávesnice mi naprosto sedí. Notebook by při běžné práci v grafických programech vydržet aspoň 3-4 hod.

Tudíž priority jsou: Odolný vůči přenášení, kvalitní klávesnice, výkon bude stačit na Corel, Illustrator, Photoshop atd.) Jo a ocenil bych rozšiřitelnou záruku, prostě potřebuji notebook na který se můžu spolehnout a nečekat kdy ho povezu do servisu...

Vím, že na tuto cenovou relaci mám asi vysoké požadavky ohledně konstrukce, ale tohle vše bych chtěl kompenzovat na integrované grafické kartě a ntb by mohl být bez OS.

Děkuji za tipy a rady :)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“