Zdravím pořídil jsem si nový notebook ThinkPad Edge E320 s dedikovanou grafikou 6630M. Předtím jsem měl HP a jsem trochu zmatený z toho všeho nastavení, které ThinkPad umožňuje. Proto jsem chtěl požadat Vás zkušnější na odpovědi na pár otázek hlavně, co se týče baterie a péči o ni, aby kapacita vydržela, co nejdéle.
1) Nejdříva otázka na majitele stejného modelu. Jaký jste dostali k notebooku AC adaptér? Já mám 90W a to mě trošku překvapilo někde jsem četl, že k němu dávají 65W.
2) S notebookem moc necestuji hodlám ho přenášet hlavně po bytě a vetšinou bude připojený ke zdroji. Může to nějak uškodit baterii? Nebo je lepší jet jenom na baterii a ke zdroji připojit až je vybitá?
3) Když ho odpojím od zdroje mám nechat vždy baterii úplně vybít nebo je jedno kolik % baterka má, když ke zdroji připojím?
4) Četl jsem o různých procentech, kdy se má to a to. Mohl by mi to někdo osvětlit, co je tedy pro zachování kvality baterie nejlepší a kde se to dá kdyžtak nastavit?
Díky za odpovědi.
ThinkPad Edge E320 a péče o baterii
-
- občas něco napíše
O baterii není třeba nějak zvlášť se starat. Při prvním používání je dobrý ji akorát dobít do plnýho stavu.
1) Nejsem sice majitel, ale podle mě se 65W adaptér dává k modelu bez dedikované grafiky. 90W máš kvůli dedikované grafice, aby to dodalo dostatek "šťávy"
2) Připojení na adaptér vůbec nevadí, baterie má v sobě řídící elektroniku, a když se nabije na 100% a necháš to napojený na adaptér, tak se přepne na napájení přímo ze zásuvky, přes baterii to pak neleze. Naopak nejhorší co můžeš udělat je nechat vybít baterii na 0%, neboť tím můžeš baterii poškodit případně znehodnotit.
3) viz bod 2
4) viz body předtím
Kdyby někdo ze zkušenějších nesouhlasil s tím, co jsem napsal, tak mě prosím opravte.
1) Nejsem sice majitel, ale podle mě se 65W adaptér dává k modelu bez dedikované grafiky. 90W máš kvůli dedikované grafice, aby to dodalo dostatek "šťávy"
2) Připojení na adaptér vůbec nevadí, baterie má v sobě řídící elektroniku, a když se nabije na 100% a necháš to napojený na adaptér, tak se přepne na napájení přímo ze zásuvky, přes baterii to pak neleze. Naopak nejhorší co můžeš udělat je nechat vybít baterii na 0%, neboť tím můžeš baterii poškodit případně znehodnotit.
3) viz bod 2
4) viz body předtím
Kdyby někdo ze zkušenějších nesouhlasil s tím, co jsem napsal, tak mě prosím opravte.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“