Jelikož teď bydlím prakticky na třech místech najednou a ještě tak odhadem 2-3 roky budu, tak je pro mě notebook jediná volba a stolní PC nepřichází v úvahu. Maximální cena je 30 000Kč
Použití: Notebook budu požívat na práci/školu, hraní her, internet, filmy/seriály.
Mobilita: Necestuji nějak daleko, takže výdrž na baterii nemusím řešit. Většinou prostě vemu notebook do batohu, přenesu a zase vyndám na stůl někde jinde, kde zase stráví 2-3 dny než valim jinam, takže váha mě taky až tak nezajímá i když je výhodou.
Konstrukce: S ohledem na výše napsané bych radši něco co moje nasazení vydrží. Můj nynější notebook sice moje zacházení přežil, ale už je celkem invalida (nebyla to zrovna šťastná koupě ale co už), proto bych nerad aby se to opakovalo. Nemusí být kdoví jak odolný ale snést časté přenášení musí.
Úhlopříčka: Chtěl bych 17 palců s 1920x1080 kvůli práci a škole. Nepracuji s kdoví jak náročnými aplikacemi ale hodně místa na obrazovce je veliké plus (VKM, Groma, Excel). Dalo by se i uvažovat o 15 palcovém monitoru, ale tohle rozlišení tam bude asi hrůza pro oči,ale zase bude lepší přenášení, nevím tady bych rád slyšel nějaké názory/zkušenosti.
Další požadavky: Sto procentně numerická klávesnice a nechci řešit problémy s přehříváním, když se rozhodnu hrát pár hoděk v kuse. Jinak co se týče hraní, nejvíc hraju Heroes of Newerth což zvládá i můj nynější střep, sic na min detaily při 1280x800. Nicméně do budoucna bych si chtěl zahrát i něco novějšího. Od hraní očekávám, že bude stíhat nové hry ve full HD ale s klidně vypnutými všemi efekty, opravdu mi u her jde spíš o to si dobře zahrát než se kochat nádhernou vodní hladinou a scenériemi.
Jinak ten peněžní strop je opravdu maximum, pokud se ale najde notebook který bude pro mě vhodný i za míň, tak se tomu bránit nebudu

Zatím sem se díval a celkem mě zaujal tento http://www.alza.cz/msi-gt780-299cs-d259538.htm
Dík moc.