Zdravím,
vybírám levnější notebook (7-9 tisíc). Babička ho bude používat hlavně na internet, filmy, webový hry a tak...
Koukal sem například na
http://www.alza.cz/hp-635-d236876.htm
http://www.alza.cz/asus-x54l-sx033v-d258178.htm
nějaký tipy?
Notebook pro babičku
Nesouhlasím, ráda by s tím seděla na gauči a tak. Do teď si pouze hrála na mobilu.
A pravidla samozřejmě znám, koukám že sem chodím déle než ty... jen mi teda přišlo že už tu stejně pomalu nikdo nepíše, tak sem si dovolil založit jeden obecný topic. Sám se trápím s výběrem notebooku pro mě, tak sem doufal že alespoň s tímhle by jste mi někdo mohli poradit. Prostě levný, spolehlivý kancelářský notebook. Nejlépe s Windows 7. Nějaká "jasná" volba by mohla být, ne? Nebo už je těch kvalitních modelů tolik, že je to jedno?
A pravidla samozřejmě znám, koukám že sem chodím déle než ty... jen mi teda přišlo že už tu stejně pomalu nikdo nepíše, tak sem si dovolil založit jeden obecný topic. Sám se trápím s výběrem notebooku pro mě, tak sem doufal že alespoň s tímhle by jste mi někdo mohli poradit. Prostě levný, spolehlivý kancelářský notebook. Nejlépe s Windows 7. Nějaká "jasná" volba by mohla být, ne? Nebo už je těch kvalitních modelů tolik, že je to jedno?
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Do výběru bych zařadil ještě lenovo B570 http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-b570-d254712.htm ani s jedním z těchto notebooků chybu neudělá ale možná by jí mohla vadit absence numeriky u HP.
Jinak si taky myslím že desktop by byl lepší, sám mám "internetovou" babičku a taky jsme uvažovali na nějakým (17") notebookem, kvůli prostorové náročnosti, a chvíli jej měla i půjčený ale nezvykla si - moc malá plocha displeje, klávesnice blízko displeje a boleli ji z něj záda. Teď má 21" all in one s dvoujádrovým atomem a naprosto jí vyhovuje. Asi by bylo nejlepší kdybys jí mohl půjčit nějaký notebook na zkoušku a pokud jí bude vyhovovat tak ať si vybere z těch tří, třeba podle toho jak se jí který líbí.
Jinak si taky myslím že desktop by byl lepší, sám mám "internetovou" babičku a taky jsme uvažovali na nějakým (17") notebookem, kvůli prostorové náročnosti, a chvíli jej měla i půjčený ale nezvykla si - moc malá plocha displeje, klávesnice blízko displeje a boleli ji z něj záda. Teď má 21" all in one s dvoujádrovým atomem a naprosto jí vyhovuje. Asi by bylo nejlepší kdybys jí mohl půjčit nějaký notebook na zkoušku a pokud jí bude vyhovovat tak ať si vybere z těch tří, třeba podle toho jak se jí který líbí.
lenovo ThinkPad T420i
Můj osobní názor je, že by jí to "gaučování" dost rychle přešlo (už jen kvůli absenci myši) a stejně by s tím pak seděla u stolu. Tím se dostáváme zpět ke stolnímu PC, protože nepředpokládám, že by s ním chodila do práce a tak (i když výjimky jsou - např. znám jednu paní už v důchodovém věku, která dělá jako freelance účetní pro několik firem a podnikatelů zároveň).
Zpět na „Jaký vybrat notebook“