chlazení v notebooku ACER3004WLMi
chlazení v notebooku ACER3004WLMi
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak je udělané chlazení procesoru, a desky počitače.Jde mi o to jest-li jsou v notobboku dva větráčky nebo jeden a jak se spouští.Běžně mně připadá při provoziu ,že jde jakoby jeden větrák a pokud spouštím starý program za pomoci DOSBoxu tak se hned spouští buď druhý větráček nebo jede na vyšší otáčky,nevím jak to je.Poraďte.Mám obavy ,aby nedošlok přehřátí.Děkuji.
Dnes sa do NB montuje vo vacsine pripadov len 1 vetrak (a hlavne pri takych lowendoch, aky uvadzas)... To, ze ventilator pri zatazi zrychluje je uplne normalne. Prehriatia sa bat nemusis, proti tomu ma kazdy NB "mechanizmy" na ochladenie - bud znizi takt procesora, pripadne procesor zacne tzv. throttlovat, alebo v pripade naozaj kritickej teploty vypne cely NB. Coho by som sa vsak bal (vlastna skusenost) je prehrievanie pevneho disku - proti tomu nie su ziadne "mechanizmy", a clovek to zisti az tak, ze mu odide pevny disk - stiahni si trebars SpeedFan, tam si pozres teplotu disku a pokial ti teplota dlhodobo presahuje 50C, tak zacni uvazovat o chladiacej podlozke (ja osobne som maval pri beznej praci teplotu disku nejakych 55C, pri hrani cez 65C - na disku sa po pol roku zacali objavovat chybne sektory; dnes uz mam chladiacu podlozku
)