chlazení v notebooku ACER3004WLMi

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Pavel
občas něco napíše

chlazení v notebooku ACER3004WLMi

Příspěvekod Pavel » 28 čer 2007 21:06

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak je udělané chlazení procesoru, a desky počitače.Jde mi o to jest-li jsou v notobboku dva větráčky nebo jeden a jak se spouští.Běžně mně připadá při provoziu ,že jde jakoby jeden větrák a pokud spouštím starý program za pomoci DOSBoxu tak se hned spouští buď druhý větráček nebo jede na vyšší otáčky,nevím jak to je.Poraďte.Mám obavy ,aby nedošlok přehřátí.Děkuji.

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 28 čer 2007 22:12

Pravdepodobne 1 vetrak, ktery se zacne tocit na vyssi otacky. Stahni si RightMark CPU Clock Utility, ktery ti zmeri teplotu procesoru.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 29 čer 2007 20:39

Dnes sa do NB montuje vo vacsine pripadov len 1 vetrak (a hlavne pri takych lowendoch, aky uvadzas)... To, ze ventilator pri zatazi zrychluje je uplne normalne. Prehriatia sa bat nemusis, proti tomu ma kazdy NB "mechanizmy" na ochladenie - bud znizi takt procesora, pripadne procesor zacne tzv. throttlovat, alebo v pripade naozaj kritickej teploty vypne cely NB. Coho by som sa vsak bal (vlastna skusenost) je prehrievanie pevneho disku - proti tomu nie su ziadne "mechanizmy", a clovek to zisti az tak, ze mu odide pevny disk - stiahni si trebars SpeedFan, tam si pozres teplotu disku a pokial ti teplota dlhodobo presahuje 50C, tak zacni uvazovat o chladiacej podlozke (ja osobne som maval pri beznej praci teplotu disku nejakych 55C, pri hrani cez 65C - na disku sa po pol roku zacali objavovat chybne sektory; dnes uz mam chladiacu podlozku ;) )

Zpět na „Hardware“