Dobrý den.
Podobných otázek zde pravděpodobně bylo více, ale rád bych se konkrétněji zeptal..
Studuji již 5zám rokem obor interiérový dizajn, to znamená že notebook je pro mě velice důležitý nástroj. Před 4,5rokem jsem koupil HP Compaq 6715b a za tu dlouhou dobu jsem sním neměl nejmenší problém. Dokonce i dnes, po té době na něm vytvářím vizualizace a grafiku na solidní úrovni. Ale už mi v některých složitějších scénách pracuje pomaleji, proto si chci nyní koupit nový NTB.
NTB využívám samozřejmě na internet, film, apod. Ale hlavně na práci v programech jako Photoshop, Corel, 3DS MAX, Autocad, Turbocad, apod. Proto bych potřeboval mašinun, která si stěmito programy nejlépe poradí. Zároveň ale pravidleně 2krát do měsíce cestuji domů-škola, tak potřebuji notebook.
1-Dočetl jsem se, že při výběru notebooku pro tyto účely je důležitá cpu, grafcká karta... U grafické karty je podle serveru doporučováno NVidia uadro, AMD FirePRo.. V čem je vůbec rozdíl vtěchto grafikách od jiných, také kvalitních grafických karet stejných výrobců??
2-samozřejmě jsem při mém pátrání narazil na notebooky tzv pracovní stanice, které by se měli pro tuto práci nejlépe hodit. tzn Elitebook od HO nebo např lenovo thinkpad, precision, apod. Jen mě na těchto noteboocích zaráží poměrně nepropracovaný design. Jedná se o HIGHendy, ale dizajn je velmi podobný, jako u mého Compaqu, který je starý 5let. A Vzhledem ktomu že jsem designér, je to pro mě mínus. A Váha kolem 3kg, také není nic extra, zvl. když notebook přenáším poměrně často.. Jsem si vědom, že jsou použity kvalitní materiály, ale to design zpracovnání mě dost odrazuje.. Proto by mě zajímalo, proč vlastně u těchto prac. notebooku neřeší výrobci vzhled a zda se dá např pořídit alternativa s podobnými vlastnostmi- myslím vnitřní konfigurací pro práci v 3Dprogramech, a s přijatelnějším vzhledem??
Do notebooku bych rád investoval tak 30.000,- , popřípadě max do 35.000. Děkuji za VAši odpověď.
V.
NTB pro design, grafiku, modeling, rendering
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak na úvod.
Pokud jsi designér tak bys měl vědět že design není jen o vzhledu, viz. ThinkPady - vzhledově sice neoslní ale jejich design je propracovaný do nejmenšího detailu (uživatelský komfort, chlazení apod,...)
Jinak bych ti nejspíš navrhl ThinkPad T420 http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t420 ... 236309.htm ale vzhledem k tomu že jsi zavrhl tento segment notebooků tak ti asi moc neporadím.
Pokud jsi designér tak bys měl vědět že design není jen o vzhledu, viz. ThinkPady - vzhledově sice neoslní ale jejich design je propracovaný do nejmenšího detailu (uživatelský komfort, chlazení apod,...)
Jinak bych ti nejspíš navrhl ThinkPad T420 http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t420 ... 236309.htm ale vzhledem k tomu že jsi zavrhl tento segment notebooků tak ti asi moc neporadím.
lenovo ThinkPad T420i
Was3k:
Díky za odpověď:)
Nezavrhnul jsem tyto notebooky, spíše mě zajímal důvod, proč výrobci notebooku této všší třídy nekladou důraz na tvarové zpracování ( koupi notebooku jsem neřešil 4roky, tak jsem se chtěl trocu v této problematice zorientovat, ať koupím co nejlepší notebook pro mě).
Samozřejmě jsem si vědom kvalitního dílenského zpracování těchto notebooků, však jak jsem již psal , mám HP compaq 4,5 roků, a narozdíl od mých spolužáků mi stále perfektně pracuje, a to také díky dobrému a kvalutnímu zpracování konstrukce NTB.
Pokud neexistuje varianta notebooku s podobnými vlastnostmi jako tyto workstationy s kompaktnějšími rozměrmi, tak si kupím určitě jeden z těchto Elitebook, thinkpad...
Díky za odpověď:)
Nezavrhnul jsem tyto notebooky, spíše mě zajímal důvod, proč výrobci notebooku této všší třídy nekladou důraz na tvarové zpracování ( koupi notebooku jsem neřešil 4roky, tak jsem se chtěl trocu v této problematice zorientovat, ať koupím co nejlepší notebook pro mě).
Samozřejmě jsem si vědom kvalitního dílenského zpracování těchto notebooků, však jak jsem již psal , mám HP compaq 4,5 roků, a narozdíl od mých spolužáků mi stále perfektně pracuje, a to také díky dobrému a kvalutnímu zpracování konstrukce NTB.
Pokud neexistuje varianta notebooku s podobnými vlastnostmi jako tyto workstationy s kompaktnějšími rozměrmi, tak si kupím určitě jeden z těchto Elitebook, thinkpad...
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš něco kompaktního při zachování kvality, podívej se po ThinkPadu T420s, který váží tušim 1,8 kg a přitom nabízí pořád i nějakou základní dedikovanou grafiku a vyšší rozlišení LCD. S ohledem na požadavky by byl ok a cenově by ses do něj vešel.
Z vyšších má význam pak až HP EliteBook 8560w v konfiguraci s čtyřjádrem a Quadro 1000M, kde je výkon o pořádný kus vyšší, ale je to už tlustý počítač s hmotností kolem 3,2 kg.
Jestli jsi byl schopen normálně pracovat na HP 6715b, budou oba tyto počítače o řád výkonnější, takže bys s oběma měl být spokojený. Pak už jde jen o to, co budeš dál preferovat (výkon x mobilita).
Z vyšších má význam pak až HP EliteBook 8560w v konfiguraci s čtyřjádrem a Quadro 1000M, kde je výkon o pořádný kus vyšší, ale je to už tlustý počítač s hmotností kolem 3,2 kg.
Jestli jsi byl schopen normálně pracovat na HP 6715b, budou oba tyto počítače o řád výkonnější, takže bys s oběma měl být spokojený. Pak už jde jen o to, co budeš dál preferovat (výkon x mobilita).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
swarm:
Děkuji za odpověď.
Pokud , tak bych asi dal přednost tohu HP. Sice je větší, ale zase nadruhou stranu bude mít asi rozpoznatelně větší výkon.
Kde bych mohl získat konfiguraci notebooku hp elitebook v tvém uvedeném provedení 4jádra a 1000M. ? Hp elite se dodává s graf kartou nVIDIA nebo AMD? která je výhodnější a jaký má praktický význam rozdíl mezi i5 / i7 ?
děkuji.
V.
Děkuji za odpověď.
Pokud , tak bych asi dal přednost tohu HP. Sice je větší, ale zase nadruhou stranu bude mít asi rozpoznatelně větší výkon.
Kde bych mohl získat konfiguraci notebooku hp elitebook v tvém uvedeném provedení 4jádra a 1000M. ? Hp elite se dodává s graf kartou nVIDIA nebo AMD? která je výhodnější a jaký má praktický význam rozdíl mezi i5 / i7 ?
děkuji.
V.
ramman: ad 1) Quadro a FirePro maju optimalizovane ovladace na CAD SW a zaroven prechadzaju certifikaciou vyrobcov CAD SW koli kompatibilite. vysledkom je, ze aj najslabsie Quadro 1000M ma v CADoch alebo 3ds Max vyssi vykon ako highendove grafiky urcene pre hry (Geforce a Radeon). Optimalizaciu a certifikaciu si ale Nvidia a AMD nechaju poriadne zaplatit takze tieto grafiky su o dost drahsie ako herne ekvivalenty a preto sa davaju len do workstation notebookov. Quadro NVS rady sa to netyka, to je len marketing Nvidie ako predavat herne grafiky v pracovnych notebookoch.
2) design je subjektivna zalezitost a v pracovnych notebookoch ma funkcnost a ergonomia prednost. pokial nie tak sa to vacsinou hodnoti negativne. navyse cielova skupina zakaznikov pre drahsie business notebooky ako napr. Elitebooky (hlavne velke firmy) je konzervativna preto si ziadny vyrobca moc nedovoli nejake modne vystrelky. Konkretne co sa tyka workstation tak o mensie vykonovo relativne slabe modely s uhloprieckou pod 15" je dost maly zaujem a vyrobcovia ich postupne prestavaju ponukat. 14" workstation robi uz len HP.
Pokial ti design business notebookov nevyhovuje mozes pozriet napr. Vaio SE1E1E, ktory ma dobry displej ale vykonovo bude v CADoch alebo 3ds Max napr. za HP 8560w s i7 a Quadrom hodne zaostavat.
2) design je subjektivna zalezitost a v pracovnych notebookoch ma funkcnost a ergonomia prednost. pokial nie tak sa to vacsinou hodnoti negativne. navyse cielova skupina zakaznikov pre drahsie business notebooky ako napr. Elitebooky (hlavne velke firmy) je konzervativna preto si ziadny vyrobca moc nedovoli nejake modne vystrelky. Konkretne co sa tyka workstation tak o mensie vykonovo relativne slabe modely s uhloprieckou pod 15" je dost maly zaujem a vyrobcovia ich postupne prestavaju ponukat. 14" workstation robi uz len HP.
Pokial ti design business notebookov nevyhovuje mozes pozriet napr. Vaio SE1E1E, ktory ma dobry displej ale vykonovo bude v CADoch alebo 3ds Max napr. za HP 8560w s i7 a Quadrom hodne zaostavat.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Was3k: AMD spravilo ovladace, ktore umoznuju manualne prepinanie a s tymi OpenGL ide. len na to treba aj aktualizaciu BIOS-u afaik tak to vyrobcom rozne dlho trva. To Vaio v konfiguracii testovanej Swarmom to malo takze imho aj konfig s vykonnejsou grafikou bude mat moznost manualneho prepinania.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“