Příspěvekod Jirrick » 05 pro 2011 23:45
Sám mám na notebooku 1600*900 na 14" a to je podobný hukot jako fHD na 15".
Na normální dlouhodobou práci taky musím používat ext. monitor.
Jak psal swarm, tak jsou situace, kdy se hodí každý pixel, jakkoliv malý - ať už Excel nebo nějaké vývojové prostředí (hlavně při debugování) a při výberu tedy chce zohlednit, jak často tyto situace nastávají.
Takže na jednu stranu je dobré mít velké rozlišení na ntb s tím, že to sice tahá oči (a třeba i záda - musí se víc krčit), ale nouzová práce se na tom dá jakž takž dělat a na druhou stranu zase nižší na pohodlnou dlouhodobou práci, kde je omezená plocha.
S tvrzením, že vyšší rozlišení je nutnost se to má asi takhle: Např. CADaři rozlišení opravdu potřebují. Dále s rozvojem namakaných IDE si už nedokážu představit programování na ničem menším než 1680*1050. Takže velké rozlišení se hodí a v tom mají vlastně pravdu.
Co mnoho lidí opomíjí je ovšem PPI (tedy hustota bodů), u kterého už neplatí, že čím víc proužků tím adidas. Optimum je tak kolem 100 PPI (což mají +- stolní monitory), notebooky se pohybují až k 130 PPI. To znamená, že u nich musíš mnohem víc balancovat mezi rozlišením a PPI. Proto je zcela legitimní (a rozumné) požadovat co nejvyšší rozlišení při zachování nějaké úrovně PPI a ne jen pouhé rozlišení.
Oči se nepřispůsobí, budou tě pálit i za rok nebo za tři, spíš se ti ještě zhorší (sám mám několik dioptrií, lehký astigmatismus a za těch skoro deset let co chodím po očních se mi oči ješte samy od sebe nespravily).
Naposledy upravil(a)
Jirrick dne 05 pro 2011 23:47, celkem upraveno 1 x.
Lenovo X1 Carbon Touch
* Dodržujte prosím
PRAVIDLA tohoto fóra *