rozprodej nefunkcniho NB

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
bravoGT1999
píše často
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

rozprodej nefunkcniho NB

Příspěvekod bravoGT1999 » 26 pro 2011 17:28

Potrebuju poradit mam zavadu na desce,ktera potrebuje reflow, ale uz to nechci opravovat chci NB prodat na dily,ale jak kdyz to nedokazu rozebrat bez poskozeni? Rikaly jste,ze nejvetsi cenu ma LCD,ktere ma FULL HD rozliseni 15,4 palcu a HDD je jen 80 GB,ramky 1,5 GB.
I kdybych to mel na dily absolutne nevim kolik muzu za co dostat. Dival sem se na AUKRO co se drazi a nikdo o nic zajem nema.
Jinak je divne,ze ta deska je po vymene stejne jako LCD.
NB bych dal pouzival,ale nejde mi nainstalovat system dokud tam byl funkcni system tak to za doprovazeni tlaceni do mista touchpadu jelo.
poradte co s tim.
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB
HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 26 pro 2011 19:58

Bych se divil, že by nikdo nic nechtěl :D já rozprodal Fujitsu Amilo SA3650 na díly během týdne :wink:
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

bravoGT1999
píše často
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

Příspěvekod bravoGT1999 » 26 pro 2011 21:15

ty ja se uz dyl divam na aukce a lidi to prehlizeji. ono vubec dracka je vzdy jen po jedne setine vystavovaneho zbozi na aukru.
Zkusil sem napsat do nejakyho servisu co vykupuje aj nefunkcni NB tos su zvedavy kolik nabidnou jestli 500 Kc tak na to kaslu a necham to raci lezet.
Celkove sem do toho dal 13 tis a sice 3 roky poslouzil,ale prece jen je to skoda uplne vyhodit s nulovou navratnosti.
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB

HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB

bravoGT1999
píše často
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

Příspěvekod bravoGT1999 » 03 led 2012 13:49

prosim neporadite mi teda nekdo? co s tim? letzi mi to tady a nevim co s tim.
Taky bych potreboval dostat data s HDD,ale absolutne nevim jak. Dival sem se,ze by ten HDD sel tak za 400 mozna prodat i dkyz je pouze 80 GB
Te dmi psal nejaky slovak,ze ma zajem oc ely NB,ale nevim kolik nabidne a nevim fakt kolik chtit
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB

HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 03 led 2012 14:05

http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/doc ... 762017.pdf

a v oddilu 5.4 je popis, jak vyndat disk. Mel by to byt klasicky SATA disk a pokud neni zaheslovany, tak ho pripojis do interniho posrtu desktopoveho pocitace nebo pres redukci do USB a data si stahnes.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

bravoGT1999
píše často
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

Příspěvekod bravoGT1999 » 03 led 2012 15:20

disk opravdu ejste vytahnout umim to je to nejednodussi po vymene RAM.
Ja neumim demontovat LCD a zakladovku,ale toje ted fuk. Ja muzu prosimte normalne pripojit NB disk do PC? si odbornik nebo jen placas?
Na to musi byt nejaka redukce,ktera dokaze rozdelit napajeni a vystup na data jako je u PC. u NB je to celistve.
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB

HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 03 led 2012 15:45

U notebooku to taky neni celistvé. Připojují se tam stejné konektory jako k diskům pro PC. Zivanova odpověď byla naprosto korektní.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

bravoGT1999
píše často
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

Příspěvekod bravoGT1999 » 03 led 2012 15:46

tom asi tezko jak pripojim sata kabel do tech pinu?
ten disk samozrejme sata neni logicky kdyz je 6 let stary
a samozrejme to celistve je jeden dlouhy konektor!!!!
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB

HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 03 led 2012 15:54

Pak potřebuješ něco jako tohle http://www.alza.cz/qcp-konvertor-redukc ... d66597.htm ...případně si najdi redukci z 2,5" na 3,5" PATA - nechce se mi to hledat, když se chováš jako dement, ale prodává se to běžně do 150,- Kč.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 03 led 2012 15:55

Aha, tak v pripade SATA je to moje chyba, nasel jsem spatnou informaci. Ale na veci to moc nemeni. Pokud mas moznost pripojeni klasickeho PATA disku, tak koupis redukci za par korun
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67006

Pokud ne, tak do USB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62214
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

bravoGT1999
píše často
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

Příspěvekod bravoGT1999 » 08 led 2012 14:00

taaak dobornici : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67006 tohle vrazim do NB disku co mam,ale nemam to kam dla pripojit,ale ta USB redukce je naprosto k nicmeu reknete mi jak by to asi mohlo jit pripojit? schodou okolnosti to totiz ma tatka doma a nepasuje to do sebe je to jako davat samec do samce!
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB

HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB

kubino
guru
Příspěvky: 812
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 08 led 2012 14:25

Ta redukce co odkazujes by to mela umet, na jedny strane ma pripojeni pro ntb 2,5" IDE disk, na druhe pro datovy kabel ("ksandu" = datovy ATA100/133 kabel), ktery je pripojeny na desku pc. Bily konektor je samozrejme napajeni.
Jeste si muzes koupit externi box na IDE disk. Ten se pripojuje jednim USB a funguje jako fleška. Stoji do dvou kil.

A jak se ptas co mas delat se zbytkem toho ntb tak odpoved: dej si inzerat. Tady na foru (do sekce "nabidka"), na aukro, pctunung, zive..... Nejdrazsi na tom bude zminene lcd a procesor, tak bych se kouknul za kolik se prodavaji na ebay nove, a cenu bych dal tak o ctvrtinu nizsi (aby to kupce zaujalo).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 08 led 2012 17:09

Ta USB redukce ma na jedne strane 44 pin konektor, do ktereho pripojis ten disk primo, bez redukce
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 814576.jpg
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 024979.jpg
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

bravoGT1999
píše často
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

Příspěvekod bravoGT1999 » 10 led 2012 16:30

takze to odhalil nakonec muj tatka na disku je nasunuta redukce,ktera po sundani odkryje piny co uz do redukce USB zasunout jdou data jsem stahl.
S tim notasem. inzerat sem dal ozvali se 2 lidi,ale pak uz neodepsali nechapu ani sme se nebavili o cene.
jeste potrebuju s necim poradit a nevim jestli vytvaret nove tema. Ono NB nejspis potrebuje reflow,ale muze to byt jina chyba desky,ale dokud jsme nepokazil OS tak to nejak fungovalo sice sem nadaval,ale kdyz se to nechalo 2hodiny vyple zaplo se to a jelo cely den. Jenze ja blbec zlusil preinstalovat system a to v tomhle pripade nejde pri restartu se to posere a rozinstalovany XPcka nejdou rozjet jak WIN7:(
Kdybych nejak dokazal naisnatlovat na ten HDD system,tak bych notas nemusle opravovat ani vyhazovat,ale jde to? instalace systemu si nacita data HW ze? takze by se ten HDD musle dat do stejneho typu NB ze? jina moznost asi neni a sehnat nekoho kdo ten notas ma a byl by ochotny je takrka nemozna.
jinak ta stara instalace ma tuhle chybu. chci zkusit dohrat soubor,ale sance ze se to rozjede je asi 1% uz sme to kdysi zkousel pred par roky a nepomohlo to. ukazuje to tohle:windows root >\szstem32\hal.dll.
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB

HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host