Dobrý den, poslední dobou se stává, že když mamka klikne v nabídce start (win 7) na vypnout, tak se win začnou vypínat a pak se ukáže ta klasická vypínací obrazovka (s modrým pozadím) a s nápisem:
"Operace probíhají" nevypínejte napájení..."
Takto to zůstane už napořád...disk nic nedělá...
V tomto okamžiku to ale reaguje na hw tlačítko zap/vyp, který když stisknu, tak se nb přepne do režimu spánku...po stisku klávesy se zase probudí a je tam stejný nápis...jediná možnost je vypnout notebook natvrdo dlouhým podržením tlačítka zap/vyp...
Po opětovném zapnutí nb se ukáže klasický nápis, že nebyly win. správně vypnuty...když to potvrdím, normálně win. naběhnou...
Tento jev se stává tak jednou za 4-5 vypnutí a stává se zatím vždy když je ve win přihlášená mamka ( = běžný uživatel, ne správce). Vždy když jsem přihlášen pod svým účtem já (správce), tak se mi to ještě nestalo...
Nevíte co s tím?
Lenovo G570 - windows 7 -> operace probíhají...
-
- píše často
zkus pusti notebook v "Nouzovém režimu"
po zapnutí notebooku, před nábehem Win, mačekj klávesu F8 ... objeví se Ti nabídka, kde jedna z možností bude "Nouzový režim" ... ten pusť, přihlaš se pod svý účtem a počkej až všechno naběhne a přestane "chroupat" HDD ... pak restartuj a normálně pracuj ... tento postup občas pomůže, Win si "srovnají" nějaké základní věci ... pokud to nepomůže, začal bych řešit co dál
po zapnutí notebooku, před nábehem Win, mačekj klávesu F8 ... objeví se Ti nabídka, kde jedna z možností bude "Nouzový režim" ... ten pusť, přihlaš se pod svý účtem a počkej až všechno naběhne a přestane "chroupat" HDD ... pak restartuj a normálně pracuj ... tento postup občas pomůže, Win si "srovnají" nějaké základní věci ... pokud to nepomůže, začal bych řešit co dál
-
- píše často
ok zkusím... teĎ se to zas nestává...mám pocit jestli to není tím, že notebook má aktualizace nastaveny tak že je může instalovat jen admin a aktualizace se jen zjišťují...
mamka je pak u notebooku (norm.uživatel), takže se jí aktualizace nenabízí a já pak příjdu, dám přepnout uživatele, přihlásím se a nainstaluju aktualizace a pak když to někdy chce restart, tak ho nedám a zase se jen přepnu na mamku (má tam rozdělanou práci)... a ona když to pak začne vypínat tak se to stane....
nevím jestli to je tím, ale je pravda že když má mamka notebook v týdnu v práci a já se ho nedotknu tak vše ok, pak ho přinese dom a o víkendu když jsme na něm někdy i já kvůli údržbě se to stane....
mamka je pak u notebooku (norm.uživatel), takže se jí aktualizace nenabízí a já pak příjdu, dám přepnout uživatele, přihlásím se a nainstaluju aktualizace a pak když to někdy chce restart, tak ho nedám a zase se jen přepnu na mamku (má tam rozdělanou práci)... a ona když to pak začne vypínat tak se to stane....
nevím jestli to je tím, ale je pravda že když má mamka notebook v týdnu v práci a já se ho nedotknu tak vše ok, pak ho přinese dom a o víkendu když jsme na něm někdy i já kvůli údržbě se to stane....
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“