Lenovo G570 - windows 7 -> operace probíhají...

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Václav Sedlář
píše často

Lenovo G570 - windows 7 -> operace probíhají...

Příspěvekod Václav Sedlář » 29 pro 2011 16:04

Dobrý den, poslední dobou se stává, že když mamka klikne v nabídce start (win 7) na vypnout, tak se win začnou vypínat a pak se ukáže ta klasická vypínací obrazovka (s modrým pozadím) a s nápisem:
"Operace probíhají" nevypínejte napájení..."

Takto to zůstane už napořád...disk nic nedělá...

V tomto okamžiku to ale reaguje na hw tlačítko zap/vyp, který když stisknu, tak se nb přepne do režimu spánku...po stisku klávesy se zase probudí a je tam stejný nápis...jediná možnost je vypnout notebook natvrdo dlouhým podržením tlačítka zap/vyp...

Po opětovném zapnutí nb se ukáže klasický nápis, že nebyly win. správně vypnuty...když to potvrdím, normálně win. naběhnou...

Tento jev se stává tak jednou za 4-5 vypnutí a stává se zatím vždy když je ve win přihlášená mamka ( = běžný uživatel, ne správce). Vždy když jsem přihlášen pod svým účtem já (správce), tak se mi to ještě nestalo...

Nevíte co s tím?

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 02 led 2012 10:58

zkus pusti notebook v "Nouzovém režimu"

po zapnutí notebooku, před nábehem Win, mačekj klávesu F8 ... objeví se Ti nabídka, kde jedna z možností bude "Nouzový režim" ... ten pusť, přihlaš se pod svý účtem a počkej až všechno naběhne a přestane "chroupat" HDD ... pak restartuj a normálně pracuj ... tento postup občas pomůže, Win si "srovnají" nějaké základní věci ... pokud to nepomůže, začal bych řešit co dál

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 02 led 2012 16:03

ok zkusím... teĎ se to zas nestává...mám pocit jestli to není tím, že notebook má aktualizace nastaveny tak že je může instalovat jen admin a aktualizace se jen zjišťují...

mamka je pak u notebooku (norm.uživatel), takže se jí aktualizace nenabízí a já pak příjdu, dám přepnout uživatele, přihlásím se a nainstaluju aktualizace a pak když to někdy chce restart, tak ho nedám a zase se jen přepnu na mamku (má tam rozdělanou práci)... a ona když to pak začne vypínat tak se to stane....

nevím jestli to je tím, ale je pravda že když má mamka notebook v týdnu v práci a já se ho nedotknu tak vše ok, pak ho přinese dom a o víkendu když jsme na něm někdy i já kvůli údržbě se to stane....

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 03 led 2012 17:10

nemám věšteckou kouli ;) ... uvidíš co to bude dělat časem ... může to být cokoliv

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“