Ahoj lidi,
předevčírem se mi na notebooku při sledování videa zničeho nic objevila řada pixelů skoro přes celou výšku obrazovky. Je to tak v 1/3 zleva, takže je to docela nepříjemné. Na světlém pozadí nejsou vidět, na tmavém mají modrou barvu.
Zkusil jsem pro jistotu pár věcí, než se tu budu ptát:
- Reinstalace ovladačů grafické karty, to nepomohlo, ale patrně ani nemohlo - pruh je tam už při startovacím logu notebooku.
- Zapojení externího monitoru - tam je vše OK, takže chyba graf. karty by to snad být neměla. I když samozřejmě může.
- Podle návodu na internetu jsem se podíval na zapojení kabelu vedoucího k LCD zkusil s ním pohnout, dotlačit koncovky, utáhnout šroubky. Na chvíli to pomohlo, ale za cca den je tu problém na stejném místě znova. Zkusil jsem opět pohnout s kabelem a dotáhnout koncovky, dnes to však nepomohlo.
Notebook nedostal žádnou ránu při tom, když se objevil problém poprvé ležel v klidu na stole. V záruce již pochopitelně není, tak se snažím hledat možnosti. Díval jsem se po kabelu mezi deskou a LCD - stojí cca 700Kč, ale nevím, zda je chyba zaručeně zde. Už tak se mi moc nelíbí dát 700Kč za jeden drát, zvláště kdyby to ani nepomohlo.
Budu rád za každou Vaši radu.
Všem, kteří najdou chvilku času děkuji.
HP 6735s - modrý svislý pruh
-
- občas něco napíše
Je to vadný LCD panel, to že to pomohlo prvý krát bude hlavne tým, že si hýbal s panelom.
Maj zapnutý notebook a opatrne pritlač na dosku s elektronikou ktorá sa nachádza priamo na lcd panely - áno, na tú časť s červeným nápisom DO NOT TOUCH jemne pritlač v miestach kde je ten modrý pás, predpokladám že pás ti zmizne - ak áno, tak máš istotu .
Riešenie - nový panel z ebay cca. 60€ s dopravou .
Nejaké podlepenie či vypodloženie niečim čo na to LCD bude permanentne tlačiť ti problém odstráni ale nie natrvalo a navyše to môže z dlhodobého hladiska poškodiť aj tie spoje ktoré sú ešte dobré a namiesto tenkej modrej linky budeš mať z pixelov 1cm široký nefunkčný pás ... vlastná skúsenosť
Maj zapnutý notebook a opatrne pritlač na dosku s elektronikou ktorá sa nachádza priamo na lcd panely - áno, na tú časť s červeným nápisom DO NOT TOUCH jemne pritlač v miestach kde je ten modrý pás, predpokladám že pás ti zmizne - ak áno, tak máš istotu .
Nejaké podlepenie či vypodloženie niečim čo na to LCD bude permanentne tlačiť ti problém odstráni ale nie natrvalo a navyše to môže z dlhodobého hladiska poškodiť aj tie spoje ktoré sú ešte dobré a namiesto tenkej modrej linky budeš mať z pixelov 1cm široký nefunkčný pás ... vlastná skúsenosť

ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
nejsem si jistej, ale prerusena zila v LVDS kabelu rovna se "blank screen" popr. "white screen". tohle vypada na KO LCD. jestli se nepletu, HP 6735s ma klasiku 15,4" WXGA LCD, tzn.nemusis kupovat nic na ebay-i, ale staci ti jakykoliv jiny 15,4" treba i z Acer-u, Asus-u atd.se stejnym rozlisenim. dneska je tehle LCD-cek plny Aukro a ceny se pohybuji jiz od 500,-CZK. za 1k bys mel bez problemu sehnat kousek v perfektnim stavu (tzn.bez vadnych pixelu, defektu v podsviceni nebo degradovanyho PMMA - "zlutavy" nadech)
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Zkusil jsem to a nic se nezměnilo. Naopak jsem na kabelu našel jednu žílu lehce nalomenou. Ale předpokládám, že problém bude přeci jen stejně LCD.
MaTToS píše:Je to vadný LCD panel, to že to pomohlo prvý krát bude hlavne tým, že si hýbal s panelom.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
SilentSight píše:Ještě bych se chtěl zeptat, musí se případné LCD nahradit stejnou variantou se stejným rozlišením? Nebo například mohu do NTB dát LCD s větším rozlišením na stejné uhlopříčce? Případně s jinou povrchovou úpravou - matná místo lesklé.
uz jsem ti odpovidal na jinym foru

rework (reflow, reball) BGA IC
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“