Můj milý ntb se chystá mě opustit a připravil mi velké dilema, co mu pořídit jakožto důstojného nástupce. Moje využití je 90% škola, brouzdání po netu, výroba "jednoduchých" webdesignů a různé grafiky. Kouknu ale i na film nebo si zahraju nějakou nenáročnou hru. 1-2x týdně se mnou cestuje.
Nicméně, jak už jsem psala, mám dilema. Mám si pořídit nějaký klasický note/ultrabook, nebo 10" tablet s dokovací klávesnicí? Na jednu stranu ntb je ntb, bez diskuse, ale na tu druhou, cestování a použití tabletu ve škole je daleko jednodušší (hlavně nemusím vybírat lavice podle blízkosti el. zásuvky). Každopádně tablet jsem nikdy neměla v ruce, takže si nedokážu představit konkrétní situace, co by s ním bylo pohodlné a co už ne.
Za mě:
pro tablet:
malý, lehký přenosný
delší výdrž
pro ntb:
je to prostě ntb. a psát bakalářku s tabletem?
A otázka na závěr: pokud tablet, jaký? (s klávesnicí a androidem, samozřejmě), pokud ntb, jaký? (podmínka 15" a na touchpadu "rolovací místečko")
cena max 15000
Něco do školy a na brouzdání
tablet je imho dobry len na web a pozeranie videa. pisat tam nejaky dlhsi dokument je za trest. grafika sa na tabletoch prakticky neda robit vobec. celkom dobre to popisal Swarm v recenzii na Thinkpad Tablet http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... et-android
pokial este tvoj sucasny vydrzi 3 mesiace tak odporucam radsej asi pockat na nove modely (minimalne tym sucasnym by mohli klesnut ceny). aj ked skor ako 15tku by som na nosenie do skoly odporucal skor 13-14" palcov. 15tky maju pri cene do 15tisic len vyhodu numerickej casti klavesnice za cenu vyssej vahy a rozmerov.
pokial este tvoj sucasny vydrzi 3 mesiace tak odporucam radsej asi pockat na nove modely (minimalne tym sucasnym by mohli klesnut ceny). aj ked skor ako 15tku by som na nosenie do skoly odporucal skor 13-14" palcov. 15tky maju pri cene do 15tisic len vyhodu numerickej casti klavesnice za cenu vyssej vahy a rozmerov.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“