Něco do školy a na brouzdání

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
AlexisBB
občas něco napíše

Něco do školy a na brouzdání

Příspěvekod AlexisBB » 09 led 2012 20:25

Můj milý ntb se chystá mě opustit a připravil mi velké dilema, co mu pořídit jakožto důstojného nástupce. Moje využití je 90% škola, brouzdání po netu, výroba "jednoduchých" webdesignů a různé grafiky. Kouknu ale i na film nebo si zahraju nějakou nenáročnou hru. 1-2x týdně se mnou cestuje.
Nicméně, jak už jsem psala, mám dilema. Mám si pořídit nějaký klasický note/ultrabook, nebo 10" tablet s dokovací klávesnicí? Na jednu stranu ntb je ntb, bez diskuse, ale na tu druhou, cestování a použití tabletu ve škole je daleko jednodušší (hlavně nemusím vybírat lavice podle blízkosti el. zásuvky). Každopádně tablet jsem nikdy neměla v ruce, takže si nedokážu představit konkrétní situace, co by s ním bylo pohodlné a co už ne.

Za mě:
pro tablet:
malý, lehký přenosný
delší výdrž

pro ntb:
je to prostě ntb. a psát bakalářku s tabletem?

A otázka na závěr: pokud tablet, jaký? (s klávesnicí a androidem, samozřejmě), pokud ntb, jaký? (podmínka 15" a na touchpadu "rolovací místečko")
cena max 15000

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 10 led 2012 21:09

za mě notebook ... tablet nevydrží na baterky o mnoho déle ... možná s Androidem ano, ale na Androidu zase neuděláš to co s Win

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 11 led 2012 13:28

tablet je imho dobry len na web a pozeranie videa. pisat tam nejaky dlhsi dokument je za trest. grafika sa na tabletoch prakticky neda robit vobec. celkom dobre to popisal Swarm v recenzii na Thinkpad Tablet http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... et-android

pokial este tvoj sucasny vydrzi 3 mesiace tak odporucam radsej asi pockat na nove modely (minimalne tym sucasnym by mohli klesnut ceny). aj ked skor ako 15tku by som na nosenie do skoly odporucal skor 13-14" palcov. 15tky maju pri cene do 15tisic len vyhodu numerickej casti klavesnice za cenu vyssej vahy a rozmerov.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Zpět na „Jaký vybrat notebook“