Hoj lidicky chtel bych se poradit pri vyberu notebooku.
Dost sem toho prohledal, nakonec sem natrefil na zajimavou promo ponuku Dell: Inspiron 1501 - Essential
Originální Windows Vista Home
Procesor AMD Turion64 X2 TL50
15,4 WXGA (1280x800) doufam ze je leskly
Operační pamět 512MB 533MHz DDR2 (1x512) - pak bych dokoupil vic
Hard disk 60GB (5.400rpm) - nevim jestli je SATA
8xDVD/24xCD-RW Combo mechanika
Grafická karta ATI Radeon Xpress 1150 256MB
Baterie 6 clankova
Poskytovaný typ servisu 2 roky NBD
Cena s DPH a dopravou - 15.589KC
Nevite jestli podporuje ExpressCard nebo PCMCIA?
Tak nad tim vazne uvazuju - chtel sem pockat na externi grafiky(Ati lasso a pod.),LED lcd,SSD disky.
Ale to vse nebude za rozumny peniz ani za 2 roky a tak uvaziji nad tim dellikem ze bych s nim prezil do te doby.
Sem ochoten vrazit do natase max 25-30.000 s DPH ale urcite ne s grafikami ktere jsou i nejsou DX1O,"stary" TFT panely a pod.
Co vy na nej? - ja vim neni to zadnej zazrak ale za ty penize+servis asi nic lepsiho nesezenu ne?
Potrebuju ho na strih videa,upavu fotek,jednoduchsi 3D modelovani (vse na "amaterske" urovni - hry vubec nehraju - na vahe mi az tak nezalezi.
Nevim si predstavit o kolik muze byt vykonejsi ten procik od myho starouckyho P42.5GHZ.
Budu Vam vdecnej za vase nazory! - nevim jestli do nej jit nebo pockat na jinou promo akci...
Dell Inspiron 1501 - Essential
ma iba expresscard slot, pcmcia nema
ine ako TFT lcd v novych notebookoch dnes nezozenies. do 30tisic urcite nie (jedine secondhand thinkpady). aj tie LED podsvietene su TFT. uprava videa aj fotografii na nom bude imho problematicka. na to prve ma pomaly disk a malo pamate a na to druhe biedny lcd (rozlisenie a podanie farieb) - snad s pripojenym externym monitorom a rozsirenim ram na 1GB. s 2rocnou NBD zarukou za tu cenu ale nezozenies nic ine.
ine ako TFT lcd v novych notebookoch dnes nezozenies. do 30tisic urcite nie (jedine secondhand thinkpady). aj tie LED podsvietene su TFT. uprava videa aj fotografii na nom bude imho problematicka. na to prve ma pomaly disk a malo pamate a na to druhe biedny lcd (rozlisenie a podanie farieb) - snad s pripojenym externym monitorom a rozsirenim ram na 1GB. s 2rocnou NBD zarukou za tu cenu ale nezozenies nic ine.
-
- Moderátor
RAM a HDD pro me neni problem ty sezenu se slevou, jen nevim jestli to zvladne 7.2OO rpm hdd a jesti to je SATA.
Planuji pripojeni exter.monitoru.
Jedna se mi hlavne o procak jestli se da na nem neco delat (premiere,photoshop a pd.)
LCD sem myslel s led podsvicenim - za kalsicku jim uz nehodlam paltit v notasi za vic jak 25.000 - ale to je jen muj postoj - to si radej pockam -
pc mi zatim nevydelava..
Planuji pripojeni exter.monitoru.
Jedna se mi hlavne o procak jestli se da na nem neco delat (premiere,photoshop a pd.)
LCD sem myslel s led podsvicenim - za kalsicku jim uz nehodlam paltit v notasi za vic jak 25.000 - ale to je jen muj postoj - to si radej pockam -
pc mi zatim nevydelava..
Zpět na „Jaký vybrat notebook“