Notebook pre mladšiu sestru
Notebook pre mladšiu sestru
Zdravím, sestra bude mať čo nevidieť 10 rokov a cheli by sme jej kúpiť nejaký ten netbook. Bude využívaný najmä na internet, MS Word, PPT, nejaký film, sem tam hra proste nič náročné. Niečo som hľadal ale nenašiel som nič vyhovujúce. Cena by bola tak odhadom do 350€ maximálne. Keby sme mali nejaké návrhy tak ich sem môžete hodiť. Ale pred necelým rokom som si kúpil Lenovo IdeaPad Y560 s i5 procesorom a v pondelok som ho už posielal do servisu čiže IdeaPad rade by som sa rád vyhol keďže notebook bude dosť prenášaný takže šasi by malo niečo vydržať. Vopred dík 

Ako to šasi nemusí byť hliník alebo niečo také, stačilo by mi keby sa to neohýbalo tak ako na tom Lenove, lebo čo som zistil po 3/4 roku používania je to notebook na to aby stál doma a nehýbalo sa s ním. Stačí ak to bude mať nejaké tvrdšie plasty. Máme napr. doma Dell Vostro 1520 .. síce je to škaredá ťažká kocka ale tie plasty sú na tom fakt dobré a som spokojný.
Dobre trošku som hľadal po internete a došiel som k nejakým požiadavkám. Keďže netbook bude využívaný hlavne doma na internet, MS Office a pod. a raz za čas bude prenášaný niekde mimo domu čiže parametre sú:
- 10-14 palcov
- WiFi, Bluetooth
- HDD stačí aj 320GB
- výdrž batéria čím väčšia tým lepšie
- RAM 1GB, 2GB
- operačný systém Win 7 --> a tu som narazil na problém .. chcel by som vedieť aký je rozdiel medzi Win 7 Home Premium a Starter Edition. O čo je ochudobnená Started Edition.
Keby ste mali nejaké alternatívy môžete to sem dať. Poprípade som uvažoval nad nejakým tabletom ale okolo 300€ som nenašiel nič dobré, iba bez Motion Sensora, bez Andrioid Marketu, z hroznými displejmi a pod.
- 10-14 palcov
- WiFi, Bluetooth
- HDD stačí aj 320GB
- výdrž batéria čím väčšia tým lepšie
- RAM 1GB, 2GB
- operačný systém Win 7 --> a tu som narazil na problém .. chcel by som vedieť aký je rozdiel medzi Win 7 Home Premium a Starter Edition. O čo je ochudobnená Started Edition.
Keby ste mali nejaké alternatívy môžete to sem dať. Poprípade som uvažoval nad nejakým tabletom ale okolo 300€ som nenašiel nič dobré, iba bez Motion Sensora, bez Andrioid Marketu, z hroznými displejmi a pod.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“