Display od Voňavky

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
mikepowers

Display od Voňavky

Příspěvekod mikepowers » 13 úno 2012 16:51

Zdravím kamarádka si polla display voňavkou. Teď má na display takovy cloudy.prostě místa kde má dysplay jinou barvu buď světlejší nebo tmavší. Mě to dala na opravu.Nevíte co s tím .. Díky moc

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 13 úno 2012 17:45

Zkusil bych to vyčistit isopropylalkoholem (popř. obyč lihem), pokud nepomůže tak nevím, ostatní rozpouštědla by to asi vzala i s displejem...
Každopádně to může být trvalé poškozeni - ono v kosmetice je stašných svinstev.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 13 úno 2012 17:54

ak to nieje povrchove poskodenie a vonavka sa dostala medzi jednotlive vrstvy LCDcka tak to uz neopravis = vymenit display
stava sa pomerne casto ked sa obleje LCDcko tak staci aby tekutina natiekla ku kraju displayu a potom sa to tak pekne nasiakne medzi tie vrstvy - na jednom LCD co bolo na vyhodenie presne kvôli obliatiu a flakom som to skusal vycistit tak ze som to rozobral, skusil som tie vrstvy oddelit, boli tam viditelne flaky tak som to izopropylom vycistil, zlozil som to naspet a nedopadlo to moc dobre(podsvietenie panela bolo strasne nerovnomerne nehovoriac o prachu ktory sa tam dostal aj napriek maximalnej snahe zbavit sa ho...) takze LCD som ajtak vyhodil
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

mikepowers

Mezi Vrstvy

Příspěvekod mikepowers » 13 úno 2012 18:53

Nateklo to mezi vrstvy, tudíž jí objednám novýž díky za rady :)

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 13 úno 2012 20:17

Neviem o aky NTB sa jedna alebo aky LCD panel potrebujes ale to je v podstate jedno, poobzeraj sa na aukre prip. po nejakych inzeratoch alebo ebay .Bezne LCDcka 11,6" 13,3" 15,4" a 15,6" idu zohnat okolo 60€ s DPH aj s dopravou to mas 1500KC co nieje take strasne .
Osobne teda vyuzivam ten ebay a spokojnost .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .

Think service engineer .

vanilka
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 15 úno 2012 11:44

vycisteni kapaliny zatekly mezi jednotlivy vrstvy "LCD sendvice" mozny je. zalezi jen na tom, jak si sikovnej. musis odstranit kovovy ramecek kolem LCD + dalsi drobny sroubky drzici napr.elektroniku a potom nekde, kde se co nejmin prasi, postupne "nazdvihavat" jednotlivy vrstvy a cistit je (nejvic se mi osvedcila jemna textilie z umelyho vlakna, sucha popr.lehce navlhcena IPA-ou). "nadzvihavej" vzdy jen jednu stranu, ne aby si jednotlivy vrstvy od sebe uplne separoval - potom se ti tam totiz dostane prach a to je vcelku problem.

co se tyce LCD-cek z ebaye, v 99 procentech pripadu (ackoliv se prodejci primo predhaneji v tom, kdo u v popisu uvede vic "A-cek" nebo "plusu") se jedna o B-grade LCD-cka, ktery vzdy maji nejaky kaz. muze to byt horsi podsviceni, vadny pixely, skrabance, nerovnomerny podsviceni atd. je sice pravdou, ze bezny BFU si toho nevsimne, nicmene osobne davam prednost pouzitym LCD-ckum z nefunkcnich booku (napr.Aukro). cena je nizsi a kvalita minimalne srovnatelna.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

Zpět na „Hardware“