caute,
chcel by som kupit novy notebook. Tak vela som toho cital na nete, az som sa zamotal. Potreboval by som poradit, ktory z tychto dvoch:
http://asbis.sk/lenovo-tp-edge-e520-i5- ... 59391.html
alebo
http://asbis.sk/samsung-np600-i5-2410m- ... 48388.html
ucel :
prevazne programovanie, obcas nejaky film, net, minimalne prenasanie, ziadne hry.
poziadavky:
dobra klavesnica, slusna konstrukcia, nie velmi hlucny, vydrz na baterii ma nezaujima, lepsi displej(aj ked to by som pripadne poriesil ext. monitorom)
Vidim to nasledovne:
TP E520:
+lenovo
+mSata
-displej
-chybajuce USB 3.0
NP600
+klavesnica
+displej
+USB 3.0
-samsung
-podpora druheho disku
Cena oboch je +- rovnaka, takze to neriesme. Pre ktory sa rozhodnut? Ak viete poradit nieco ine (lepsie) v podobnej cene, rad to uvitam.
Dik
TP E520 vs. Samsung NP600
Tak je ti radím E520 určite. Mám ho asi 4 dni a zatial som veľmi spokojný.
klavesnica +
displej matny, vzdy je moznost externeho monitora
bateria vzdrz asi 4 hodiny pri beznej praci
usb 3,0 - ako nahrada sluzi eSata, to je individualne
konstrukcia dobra
a hlucnost? to slovo uz nepoznam
ja mam tento http://www.ediscomp.sk/produkt/TP-E520- ... NNNZ3ENXS/
je este lacnejsi a aj vykonnejsi
klavesnica +
displej matny, vzdy je moznost externeho monitora
bateria vzdrz asi 4 hodiny pri beznej praci
usb 3,0 - ako nahrada sluzi eSata, to je individualne
konstrukcia dobra
a hlucnost? to slovo uz nepoznam
ja mam tento http://www.ediscomp.sk/produkt/TP-E520- ... NNNZ3ENXS/
je este lacnejsi a aj vykonnejsi
e520 s SSD jde dostat do úplně bezhlučného stavu.
(ne v zátěži, pochopitelně)
vypínat HDD + pohrát si s TPFanControl = ticho.
6630M je pro tazatele kravina, jelikož nehraje. V síti se ta grafika zapne a už to nepůjde chladit plně pasivně.
Ono je zbytečná i ta i5, pokud nevyžaduje hw akceleraci šifrování v truecryptu (AES-NI).
Bohatš stačí i3 verze, dokoncei ta s B950 pentiem. Za ušetřené prachy NBD onsite záruku.
(ne v zátěži, pochopitelně)
vypínat HDD + pohrát si s TPFanControl = ticho.
6630M je pro tazatele kravina, jelikož nehraje. V síti se ta grafika zapne a už to nepůjde chladit plně pasivně.
Ono je zbytečná i ta i5, pokud nevyžaduje hw akceleraci šifrování v truecryptu (AES-NI).
Bohatš stačí i3 verze, dokoncei ta s B950 pentiem. Za ušetřené prachy NBD onsite záruku.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Dakujem za odpovede.
Ano, chcem si do toho kupit 60GB msata ssd. To som zabudol napisat.
i3 som pravdupovediac ani nepozeral, zdalo sa mi to prilis slabe. Fakt by to pre moje pouzitie nepredstavovalo ziadny rozdiel oproti i5?
Pozeral som si aj NBD a stoji asi 100e. Zda sa mi to celkom dost, ale nemam s tym ziadne skusenosti. Fakt sa to oplati?
Ano, chcem si do toho kupit 60GB msata ssd. To som zabudol napisat.
i3 som pravdupovediac ani nepozeral, zdalo sa mi to prilis slabe. Fakt by to pre moje pouzitie nepredstavovalo ziadny rozdiel oproti i5?
Pozeral som si aj NBD a stoji asi 100e. Zda sa mi to celkom dost, ale nemam s tym ziadne skusenosti. Fakt sa to oplati?
nbd - pokazi se, zvedenš telefon, zavolaš tešchnika, opravi na miste... no stres...
o 1k vice pak stoji nbd s protecton - to ti pak vezmou i když to prošlápneš, zkutálíš ze schodů, poliješ, atd...
i3=i5 bez turboboostu a AES-NI.
turboboost = schopnost přetkatovat jádro, pokud se druhé fláká (kvůli celkovému vyzař. teplu)
AES-NI - hw akcelerace šifrování přes AES, např. v truecryptu.
imho největší rozdíly.
o 1k vice pak stoji nbd s protecton - to ti pak vezmou i když to prošlápneš, zkutálíš ze schodů, poliješ, atd...
i3=i5 bez turboboostu a AES-NI.
turboboost = schopnost přetkatovat jádro, pokud se druhé fláká (kvůli celkovému vyzař. teplu)
AES-NI - hw akcelerace šifrování přes AES, např. v truecryptu.
imho největší rozdíly.
To o turbobooste som vedel a zda sa mi to dost pouzitelne, pretoze "docasne pretaktovanie jadra" je presne to co vacsina ludi potrebuje. Teda aj ja. Vacsinu casu procesor aj tak bezi na par percent. Plne vytazenie potrebujes len na par(niekedy az desiatok) sekund a vtedy sa pretaktovane jadro hodi. Podla mna.
To uz je samozrejme mimo temy.
NBD zaruka by ma stala priblizne 100 eur. Vyhody su vsak dost zrejme. Porozmyslam nad nou.
Este raz dakujem za rady.
To uz je samozrejme mimo temy.
NBD zaruka by ma stala priblizne 100 eur. Vyhody su vsak dost zrejme. Porozmyslam nad nou.
Este raz dakujem za rady.
- Chlebovnik
- guru
tonysk píše:To o turbobooste som vedel a zda sa mi to dost pouzitelne, pretoze "docasne pretaktovanie jadra" je presne to co vacsina ludi potrebuje. Teda aj ja. Vacsinu casu procesor aj tak bezi na par percent. Plne vytazenie potrebujes len na par(niekedy az desiatok) sekund a vtedy sa pretaktovane jadro hodi. Podla mna.
Tak podle této Tvojí logiky je turbo boost právě úplně NA PRD.
Pokud CPU jede většinu času (90-95%) na malý výkon a pouze "někdy" (minimálně) jede na plný výkon, je percentuální přínos této technologie velmi malý.
Jinak řečeno: "Proč platit za funkci, kterou využiji minimálně?"
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
To přetaktování se ale týká situace, kde mýš něco, co neumí využít dvě jádra. Prostě aplikace, která jede jen na jednom jádře a je výpočetně náročná, tzn. zatíží ho naplno (a druhé je zároveň nevyužité).
Chlebovnik píše:tonysk píše:To o turbobooste som vedel a zda sa mi to dost pouzitelne, pretoze "docasne pretaktovanie jadra" je presne to co vacsina ludi potrebuje. Teda aj ja. Vacsinu casu procesor aj tak bezi na par percent. Plne vytazenie potrebujes len na par(niekedy az desiatok) sekund a vtedy sa pretaktovane jadro hodi. Podla mna.
Tak podle této Tvojí logiky je turbo boost právě úplně NA PRD.
Pokud CPU jede většinu času (90-95%) na malý výkon a pouze "někdy" (minimálně) jede na plný výkon, je percentuální přínos této technologie velmi malý.
Jinak řečeno: "Proč platit za funkci, kterou využiji minimálně?"
Podla mna je to prave naopak. Mne pride rozumejsie kupit si procesor, ktory dokaze zvysit vykon, ked to potrebujem (hoci len docasne a na jednom jadre) ako vyhadzovat peniaze za procesor, ktory tu vyssiu frekvenciu ma stale. Ten druhy procesor bude totiz neporovnatelne drahsi a rozdiel v realnej prevadzke nespozorujes

Zpět na „Jaký vybrat notebook“