notebook HP Pavilion dv9685eo

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
carbonado
občas něco napíše

notebook HP Pavilion dv9685eo

Příspěvekod carbonado » 06 bře 2012 15:18

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně základní desky notebooku HP Pavilion řady dv9000? Nedávno mi přestal běžet notebook, LCD panel zůstal černý, nezobrazovalo se na něm nic. Myslel jsem si, že to je grafickou kartou, ukázalo, že ne. Nyní mi notebook funguje propojením přes VGA kabel s obyč. monitorem. Zkoušel jsem vyměnit LCD panel avšak bez úspěchu, problém trvá dál. Nakonec jsem se s kamarádem shodl na vadné základní desce. (kabel vedený ze základní desky do LCD panelu je v pořádku ale z deska nevysílá data, chyba je pravděpodobně na krajní části zákl. desky). A můj první dotaz zní, jestli má cenu kupovat novou základní desku nebo prodat celý notebook? Výkonově je notebook celkem slušný dvoujádrový procesor 2,2 GHz Intel Centrino Duo, 2GB RAM, Nvidia GeForce 8600 GS. Používal bych ho jen na internet a sledování filmů. A druhý dotaz, jestli jde použít do notebooku základní deska jiné řady HP Pavilion třeba dv6000? Předem děkuji všem za odpověd.

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 06 bře 2012 15:22

Ne. A nevím, pohledenej na netu číslo své desky a u ní budou kompatibilní modely a v případě že jede do monitoru tak proč ho nepoužívat takhle? :)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

vanilka
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 06 bře 2012 23:12

pricinou faktu, ze na internim LCD neni obraz, bude s nejvetsi pravdepodobnosti skutecne defekt graficke karty respektive GPU.

pokud to zjednodusime, GPU ma na desku dva samostatne signalove vystupy - jeden pro interni LCD a druhy pro externi vystup (D-Sub, DVI, HDMI). muze se tedy dost dobre stat (a z vlastni zkusenosti vim, ze se to stava velmi casto), ze pri pocatecni fazi defektu GPU obraz "zmizi" jen z interniho LCD, ale na externi monitor notebook stale zobrazuje. otazkou je, zda zobrazuje korektne (tzn.s hardwareovou akceleraci, v nativnim rozliseni monitoru a bez grafickych defektu i v zatezi - 3DMark atd.). drive ci pozdeji se ovsem dockas kompletniho "blank screen", tedy i na externim monitoru.

ted k moznostem co dal. v prvni rade bych vychazel z toho, ze cena notebooku v pripade, ze by byl funkcni, muze byt nejakych 4k5 - 5k CZK. pokud ho prodas po dilech, dostanes za nej minimalne 3k, spis vic (samozrejme pri prodeji po dilech). je tedy nesmysl uvazovat o koupi novy desky, jelikoz jeji cena by byla vyssi, nez cena booka (samozrejme uvazuju novou desku). koupe pouzity desky je u tohohle modelu vzdy risk, jelikoz ti nikdo nerekne, jak dlouho vydrzi byt funkcni. potom existuje moznost pokusit se o opravu, kdy cena muze byt od 0,-CZK (pokud provedes reflow a la youtube sam) az po cca 4k pri vymene GPU v nejakym predrazenym servisu.

desku z dv6000 pouzit nemuzes, jelikoz (i kdyby byla rozmerove stejna), bude mit prinejmensim jiny BIOS respektive keyboard controller a nefungovala by ti tedy numericka cast klavesnice.

byt na tvy miste, booka po dilech prodam a koupim neco jinyho, idealne a la HP 8510p, 8530w, Lenovo Thinkpad T500 nebo Dell Precision M4400 popr.Latitude E6500.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

carbonado
občas něco napíše

Příspěvekod carbonado » 07 bře 2012 12:11

děkuji všem za jejich názory, notebook nejspíš prodám na aukru, celkově už je dost starý (rok 2007 tuším) a vzhledově opotřebovaný :)

Zpět na „Hardware“