Nefungující připojení WIFI v restauraci

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
salora
občas něco napíše

Nefungující připojení WIFI v restauraci

Příspěvekod salora » 04 čer 2012 18:59

Doma používám na svém N.B. DELL Inspiron N 5030 u svého routeru připojení bez problémů v restauraci kde mám nejblíže chaty co používá WIFI mě ale spojení s netem nefunguje i když je pravdou že tam je slabší signál tak jsem si myslel že to bude tím ALE pak mě vyrazila dech majitelka restaurace která po mém upozornění že mi nejde net přes WIFI vyrazila dech tím že přinesla ze svého horního bytu svůj N.B. Aces staršího data a vedle mého N.B. bezproblémově nakopla spojení se sítí,u mě to ukazuje připojení ale jakmile kliknu např. na seznam prohížeč tak se mě stránka jednoduše ne a ne otevřít a nahoře v liště to píše pouze a neustále /připojování/ už jsem se ptal kolegy v místě bydliště co tomu rozumí víc než já a také neví a nemá tušení čím by to mohlo být,jediné co mě ještě jako dovětek majitelka restaurace řekla bylo že na boku ze předu jejího N.B. má jakýsi šíbr a že o něj kdysi zavadila a sítové spojení rovněž neměla pak když to dala nevědomky zpátky tak to zase jelo ok ale já takový šibr v podobě tahového potáku na svém N.B. nemám takže kde je u mě chyba je záhadou.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 04 čer 2012 19:08

Podívej se do vlastností svého wifi adaptéru,jestli máš IP a DNS nastaveno na "automaticky".
Asus ROG Strix G18

salora
občas něco napíše

Příspěvekod salora » 04 čer 2012 21:53

Hm tak tos mě dostal ,taqdy na N.B. to nemohu nikde to wifi připojení najít a dopracovat se k tomu nicméně ti moc děkuji za příkladnou a podnětnou odpověd kterou až mě navštíví kolega co tomu hoví více ,předám tuto zajímavou informaci ano možná bude tady zakopaný pes.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 04 čer 2012 22:15

Klikneš pravým tlačítkem vpravo dole u hodin na ikonu připojení - Otevřít centrum síťových připojení a sdílení - vlevo Změnit nastavení adaptéru - pravým tlačítkem na Bezdrátové připojení k síti (WIFI modul) - Vlastnosti - Protokol IP verze 6 (4) - Vlastnosti - a tam bys měl mít zaškrtnuté Získat IPv6 adresu automaticky...to samé i pro DNS.
Asus ROG Strix G18

salora
občas něco napíše

Příspěvekod salora » 05 čer 2012 08:14

No tak ti moc děkuji za doporučený postup který jsem provedl a zjistil následující :ve vlastnostech bezdrátové sítě-jsou d2 kolonky ze 3 zafajfknuté tz.
připojit automaticky pokud.....
a připojit k preferovanější síti pokud je k dispozici
v podrobnostech sít. připoj.
výchozí brána IPv6
server DNS IPv6
dále v tabulce /bezdr. přip. k síti
Připojení pomocí protokolu IPv6
Připojení k síti není k dispozici

Tako to je tak asi vše co jsem vysledoval ,nicméně vyloženě nějaký modul wifi jsem tam nenalezl a jak říkám u mě doma to běží v pohodě,jen ne v te hospodětak bych spíš jako laik viděl nějakou zradu z tama,napsal mi rovněž jeden kolega na netu že si mám pořídit a zkusit nějaký modul s anténou pro wifi ale v tom případě mi nejde do hlavy že u ní na jejim N.B. to jede u mě ne žeby s tím kolidovala opravdu nějak citlivost či síla signálu které je u mě slabší ???

Zpět na „Hardware“