Řešení pro 27" HP ZR2740w - jen NB s Displayportem?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
tonn82

Řešení pro 27" HP ZR2740w - jen NB s Displayportem?

Příspěvekod tonn82 » 27 srp 2012 00:34

Ahoj, do cca měsíce potřebuji koupit nový notebook a rád bych, aby (narozdíl od stávajícího) zvládl připojení k monitoru HP ZR2740w - http://www.alza.cz/27-hp-zr2740w-d268398.htm který má DVI a Displayport a rozlišení 2560 x 1440 bodů (plus používám další monitor, tentokrát s DVI a rozlišením 1900x1200, ale tam stačí snad jakýkoliv notebook s HDMI výstupem, takže ten problém není).

POCHOPIL JSEM DOBŘE, ŽE NENÍ JINÁ CESTA, NEŽ SI POŘÍDIT NOTEBOOK S DISPLAYPORTEM? Univerzální dokiny s USB3 mi asi na tak velké rozlišení nepomůžou, že?

Ptám se, protože notebooky s DP jsou tak trošku dražší (alespoň ty co bych si pořídil) - zatím mi to vyšlo na nejnižší konfiguraci Lenovo X230 s i5 a okamžitým upgradem na SSD Crucial M4 128GB a rozšířením paměti na 16GB (možná rozežranost, ale cena RAM už je zanedbatelná), což by stálo zhruba 30k a to už se mi zdá někdy až zbytečně moc - na to, že si to financuju sám :-) Na X230 mi mi vadí jen vyšší cena a uvítal bych notebook s DVD mechanikou, abych ji mohl vyměnit za obyčejný plotnový HDD. Naopak mě u něj oslovuje zpracování, výdrž (alespoň si tedy polepším oproti momentálnímu Edge E320), tichý chod, dobrá klávesnice a trackpoint.
Původně se mi líbil i Lenovo Edge S430, ale vadí mi lesklý rámeček kolem displeje a prý nemá moc dobře vyřešeno chlazení.

Nabídku CZC a Alzy mám projitou na Xkrát, proto nepředpokládám, že by mi někdo poradil něco pro mě lepšího ze současných modelů - ale jestli se něco zajímavého chystá, rád se poučím, protože toto nesleduji. Jinak hlavní otázka je psána verzálkami a bude mi stačit odpověď na ni. Děkuji.

Gendarme
píše často

Příspěvekod Gendarme » 28 srp 2012 17:19

nebo nehledej jen ty co maj DP na těle, ale kup něco s dockem ... vyšší investice se vrátí ergonomií používání ...

...i když jak tak koukám stejně asi nejlépe vychází ta X230.
DELL Precision M4600|i7-2720QM|FirePro M5950|16GB|Intel ssd 320 120GB|FHD WLED|Logi.Perf.MX+Illuminated Key.|DELL U2311H
exNTB: Asus A8, Lenovo TP Z61m, DELL Precision M4400

Zpět na „Jaký vybrat notebook“