Zdravím,
včera mi bohužel odešel HDD (slyšel jsem takové cvakání a Windows nenaběhl) u mého notebooku: Acer 5730G TravelMate. V tomto notebooku je vestavěn tento HDD výrobcem:
320GB ( WDC WD3200BEVT-22ZCT0, SATA, 5400 rpm, 8 MB cache)
Tak se tedy poohlížím po novém HDD. Disk budu kupovat u Mironetu, ale nejsem si jistý, jestli tomu úplně správně rozumím:
Je mi jasný, že musím koupit SATA (Serial ATA), ale je rozdíl jestli to je SATA II nebo SATA III (dočetl jsem se, že je rozdíl mezi přenosovou rychlostí)? Budou mi do mého notebooku pasovat oba dva tyto typy nebo musím zvolit jeden konkrétní?
Rychlost ploten a velikost vyrovnávací paměti (CACHE) nechám asi stejnou, ale je to také jedno kdybych zvolil vyšší?
Případně bych byl rád za další rady při výběru HDD.
Děkuji za odpověď
Výměna HDD
Dobře díky, určitě vezmu ten SATA 2
Ještě jsem někde četl, že je někdy problém s "napájením a spotřebou disku". Mám tento notebook už cca 4 roky a baterka už vydrží cca 1,5 hod., ale stejně ho mám vesměs furt na nabíječce. Mám se zde něčeho vyvarovat např. čím menší spotřeba tím lepší vzhledem k baterii?
Ještě jsem někde četl, že je někdy problém s "napájením a spotřebou disku". Mám tento notebook už cca 4 roky a baterka už vydrží cca 1,5 hod., ale stejně ho mám vesměs furt na nabíječce. Mám se zde něčeho vyvarovat např. čím menší spotřeba tím lepší vzhledem k baterii?