Použití: Hlavně kancelářské programy, internet, přehrávání videií, používán i jako televize. Ntb bude často propojen s externím monitorem, který bych rád používal jako televizi (současný starý ntb mi neutáhne ani ten program na televizi, na tož abych u toho mohl dělat i něco jinýho). Pokud zbyde čas, rád si i zahraju nějakou hru, většinou nějaký starší, ale rád bych si zase střihnul třeba Dragon Age (Minimální požadavky Intel Core 2 Duo 1,4 GHz / AMD Athlon X2 1,8 GHz, Operační paměť: 1 GB, Gafická karta: NVIDIA GeForce 6600 GT / ATI Radeon X850, OS: Windows XP / Vista / 7; Doporučené požadavky Procesor: Intel Core 2 Quad 2,4 GHz / AMD Phenom X4 2,6 GHz Operační paměť: 2 GB, Grafická karta: NVIDIA GeForce 8800 GTS / ATI Radeon HD 3850). Abych ale shrnul běžný režim - na externím monitoru poběží televize, na monitoru ntb internet či kancelářské práce.
Mobilita + kvalita konstrukce: Přístroj bude celkem přenášen, nicméně vyšší váha pro mě není úplnou překážkou, spíš bych se rád vyhnul klasickýmu plasťáku, takže nějaká kovová výztuha by potěšila, ale není to vysoko postavený požadavek. Na designu mi absolutně nezáleží, hlavní je pro mě funkčnost a spolehlivost.
Úhlopříčka: Preferuji minimálně 16.4, ale asi bych se nechal ukecat i na 15.6, míň určitě ne, rozlišení 1600x900 by bylo příjemný
Další požadavky: Rád bych se vyhnul noťasům s problematickým chlazením, ntb bude dost v provozu, výdrž baterky je celkem jedno, všude, kde bude používán, bude připojen do sítě, ale bude zapnutý občas třeba i 12-14 hodin denně, ale spíš počítejme 6-8 hodin používání denně (+ 4-6 hodin v nečinnosti, nemám moc ve zvyku počítač vypínat, když si dávám 2 hodinky pauzu). Takže se vyhnout problémům s přehříváním a symptomu "startujícího raketoplánu", nicméně zkousnu i střední hladinu hlasitosti, nemusí to být vyloženě tichoučký.
Dosud zvažované alternativy:
Lenovo G780 (http://notebooky.heureka.cz/lenovo-g780 ... ecifikace/), Lenovo G770 (http://notebooky.heureka.cz/lenovo-g770 ... ecifikace/)
u obou se mi líbí displej, procesor Intel Pentium Dual-Core se mi zdá dostačující, ačkoliv je asi starší (ale moc tomu nerozumím). Operačí paměť 4GB DDR3 myslím, že stačí bohatě, nejvíc to bude vytěžovat asi to propojení s externím monitorem, na kterém poběží televize. Je i částečně vyztužen. Jediné, co mě na obou modelech znepokojuje je ta sdílená grafárna Intel HD, která si nejsem úplně jistej, jestli by utáhla třeba zmíněný Dragon age. Ale hlavně v obou případech pecková cena 12-14k. A na závěr bych byl rád, kdyby ntb vydržel 3-5 let a podotýkám, že jinak jsem celkem nenáročný uživatel ařadu věcí dokážu překousnout

Tak co myslíte? Uvítám jakékoliv názory, připomínky a především odkazy na další modely, nejlépe zkušenosti, pokud někdo vlastníte. (V souvislosti s grafikou u zmíněných modelů možná dokoupit nějakou jinou? V tomto ohledu se vůbec neorientuji cenově ani nijak jinak, vybíral bych podle líbivého názvu karty

Předem díky za všechny názory