rada by som si vybrala nový notebook, no fakt neviem kam z konopí, ani jeden čo som pozerala mi nejak nesadol.
aký by mal byť:
velkost od 14 do 15,6
tichy, farba tmava alebo čierna, šasi vcelku pevné, nepriestrelný a vodotesný by nemusel byť, to už je moc drahé ak by mal klávevesnicu odolnú voči poliatiu alebo ak by ešte aj svietila, vobec by som sa nenahnevala, no klávesnica musí mať aj numerický blok
baterka by mohla vydržať aspon 200 minut
monitor matny, dobre čitatelny na slnku, rozlišenie stači 1280x800 radšej nech su kvalitnejšie farby
procesor som doteraz mala intel T5450 a vcelku mi na xp vyhovoval (aj na tom novom chcem xp) takže keby bol jeden a pol až dvakrát silnejší intel tak mi asi aj uplne bude stačiť(samozrejme dvojjadrový) , to isté s grafickou kartou mala som nvidiu 84OOM G a tiež som s nou bola spokojna, hry moc nehrávam, len semtam, dokonca mi išiel counter strike na 100 fps a to by som chcela aj od tej mojej novej grafiky, aby mi zvladla cs na 100 fps, aj aby mi zvladla worms ultimate mayhem na rozumnejšom rozlišeni, takže tak dvakrat silnejšia by bola akurat a mala by byt od nvidie, direct x vyššie ako podporuje xp ani vlastne nepotrebujem
ram nepotrebujem velkú, kludne by mi stačili nejake rychle 2x 1gb
zvukovka najlepšie s tromi dierkami
4 usb porty jeden by mohol byt kombinovany s esata a dalsi by mohol by ten co dokaze nabijat aj pri vypnutom ntb
citacka kariet
bluetooth
wifi kompatibilne s aircrackom ng
gigabitova sietova karta
webcamera
citacka kariet
hdmi
vga
dvd rw
disk co najslabsi, ani by nemusel byť
bez OS (ale aby všetko fungovalo ako malo na xp)
aby sa dal jednoducho rozobrat ked bude treba prečistit napriklad vetrak a tiež by potešila nejaka skryša vnutri notebooku na niečo male, ked treba preniest tajne, ako maju napriklad niektore hp maju

no a cena samozrejme čo najnižšia, tak kolo 600 eura s dph ideal, pod 1000 eur s dph by to malo ist určite
snáď som to napisala nejak prehľadne, predpokladám že budem musiet niekde urobit kompromis, ak ma niečo napadne tak to tu ešte dopíšem
za všetky rady Vám veľmi pekne ďakujem