Příspěvekod swarm » 10 říj 2012 07:51
Není toho moc na výběr, o čem by se dalo uvažovat, nicméně rozpočet už na nějaké modely stačí.
Cesta rozumu by byl ThinkPad X, nicméně ta nová klávesnice způsobuje, že už ThinkPad není taková výhoda. Jestli dobře chápu, X220 jsi vrátil kvůli tomu, že slíbili IPS a nebyl tam.
No, varianty jsou tedy následující:
1) ThinkPad X220 + dock - je těžší, ale má veškerou výbavu, plnohodnotný procesor a dokování, ale chybí mu USB 3.0 a klasické HDMI.
2) ThinkPad X230 + dock - průměrná klávesnice, ale zas je tam konečně USB 3.0
3) ASUS UX31 s IPS full-HD - je krásně tenký, tichý (chlazení celkově tišší než u ThinkPadu), ale na všechny grafické výstupy je nutné použít redukce a LAN je jen jako 100Mbit/s adaptér do USB. Nicméně je to super volba s ohledem na rozměry a výdrž. (recenze je v magazínu)
4) Samsung 900X3C s HD+ IPS - u mě asi top volba. Extrémně tenký, naprosto neslyšitelné chlazení, dlouhá výdrž a rozlišení 1600x900 považuju na 13" za the best (full-HD se dá, ale hrozně na to budeš mžourat, s HD+ se dá pracovat bez změny DPI a z toho plynoucích problémů). Samsung ti dá redukci na velké VGA a gigabit ethernet, ale HDMI z nějakého micro konektoru si musíš dokoupit sám. (recenze je v magazínu)
5) ASUS UX32 s IPS full-HD - vzadu stejně tlustý jako UX31, ale vpředu se nezúžuje (nemá tvar klínu). Výhodou jsou tři USB 3.0 a plná velikost HDMI. Grafika také není špatná - vlastně překonává leckterou GT630M, což mě překvapilo. Nicméně stejně jako u UX31 je full-HD na 13" docela overkill a možná tě začne časem srát. Taky mi tam nevyhovoval tolik nějaký speciální ASUS touchpad, na který nejdou žádné standardní ovladače a ty původní někde blbě emulujou kolečko myši. (recenze brzy vyjde v magazínu)
---
Apple MacBook Pro 13 podle mě nemá co nabídnout. Je tam jenom low-res TN panel a je to těžší než X220/X230 při horší výbavě. Navíc je to celkem tlusté a neergonomické. Logištější volba by byl Apple MacBook Air 13, ale ten zas nemá v reálném provozu tak super výdrž.
swarm - blog:
http://notebookblog.czApple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)