Pracovný notebook do 15 000 CZK

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Stuler
občas něco napíše

Pracovný notebook do 15 000 CZK

Příspěvekod Stuler » 18 říj 2012 09:21

Dobrý deň,

stará mašina mi dodýchala, takže je čas na kúpu novej a preto sa obraciam na toto fórum o pomoc a nejakú tú radu pri výbere. Je to viac-menej núdzové riešenie, pretože som práve v poslednom ročníku na VŠ a dúfal som, že ten notebook do konca štúdia vydrží. Väčšinu času bude n stole na internáte, 2x týždenne ho vezmem v batohu do práce. Priorita je u mňa vysoký výpočtový a priemerný až mierne nadpriemerný grafický výkon, dostatočné chladenie a spoľahlivosť (viem, že za tie peiaze nemožem očakávať bezporuchovosť na tri roky, ale aby vydžal mimo servisu aspoň rok).

Takže:

Cena: do 15 000 CZK (600 €) vrátane DPH
Použitie: MS Office, internet, filmy, 3D grafika a CAD, menšie pevnostné MKP analýzy, občas nejaké staršie hry (Civilization V)
Mobilita: Niekoľkokrát týždenne v batohu do práce, pár krát do roka cez celé Slovensko domov; vysoká výdrž batérie nie je prioritou, väčšinou bude napájaný zo siete;
Konštrukcia: Odolnejšia; vystužený plastový rám može byť, ale dám prednosť kovovým častiam
Display: 14" - 17"; matný alebo lesklý :-D
Harddisk: aspoň 500 GB; budem uprednostňovať 7200 otáčkový
+ min 4GB RAM, rýchlejšie USB porty, numerická klávesnica, OS Windows 7
- optickú mechaniku nepoužívam, budem uvažovať o možnosti dokúpenia SSD disku;

Očakávam najmä rady ohľadom procesoru (i3?, i5?, Ivy alebo Sandy bridge?). Mám aj zopár kandidátov, no nemám s danými značkami žiadne skúsenosti a ani odhad po niekoľkých prečítaných recenziách. Tu je pár favoritov:
ASUS K55VD, ASUS X55VD, ASUS X54HR, Lenovo IdeaPad G580 "Dark Metal", Lenovo IdeaPad G580, Samsung 300E, Acer Aspire E1-571G, Acer TravelMate 5744

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 18 říj 2012 12:25

práce = výdělek = NBD záruka = ThinkPady, Lattitude, ProBook, EliteBook a na ty není moc rozpočet :(
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Zpět na „Jaký vybrat notebook“