Notebook za 20-28 000 zábava a hry

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
honza988
občas něco napíše

Notebook za 20-28 000 zábava a hry

Příspěvekod honza988 » 19 říj 2012 19:24

Hledám notebook, který by doma sloužil jako náhrada za stařičký herní-multimediální desktop. Notebook namísto desktopu chci hlavně kvůli úspoře místa. Hrát chci především Skyrim, proto jsem hledal mezi těmi, které mají GT 650M nebo GTX 660M.

Vím že notebooky se stávají spotřebním zbožím s čím dál kratší dobou životnosti, přesto chci však něco, co by vydrželo co nejdéle. Po téměř mesíčním sondování trhu a všech možných recenzí a fór na netu mám poměrně jasno. rozhoduji se mezi dvěma variantami, ke kterým mám několik doplňujících otázek.

1.varianta - asus g55vw - verze s i5 procesorem za cca 23000,- teno notebook m2 svým zpracováním doslova uchvátil, je výkonný a přesto navržený tak, že součástky jsou dostatečně chlazené

2.varianta - jít do něčeho 17 palcového - dell inspiron se 7720 nebo MSI GE 70 - mnoho variant s i5 i i7 s různými harddisky (i kombinace SSD + klasika). Větší display je fajn, ale děsí mě že po několika hodinách hraní bude notebook kus roztaveného plastu s citlivými polovodiči uvnitř - a ty mohou pár dnů po dvouleté záruce zemřít.

Pokud vše chápu správně, procesor i7 v porovnání s i5 ve hrách mnoho fps navíc nepřinese, jak je to s teplem které produkuje?

Myslíte, že životnosti notebooku z hlediska přehřívání součástek pomůže větší (17 palcové) tělo?

A poslední otázka - když budu mít systém na SSD disku a data na klasickém, pomůžu si co se týče tepla produkovaného notebookem?

Před cca 5-6 lety jsem kupoval svým blízkým několik notebooků, všechny měly pouze 1 GB RAM a Windows Vista což se projevilo jako ta nejhloupější kombinace - ntb neustále swapoval, disk topil, u těch kde jsem nedokoupil paměť později odešel MTB a musela se řešit reklamace - tomu se nyní chci vyhnout. Možná to moc řeším, ale pro mně jsou hry jako Oblivion nebo Skyrim záležitostí na mnoho let a nevím, jestli budu mít finance/ochotu investovat do dalšího ntb hned za 2-3 roky.

Přdem děkuji za vaše postřehy, rady a především zkušenosti s MSI GE 70 a dell inspiron 7720 v mnohahodinové herní zátěži.

quasimodo
píše často

Příspěvekod quasimodo » 19 říj 2012 20:45

Ahoj zrovna dneska jsem si ten Asus pořídil. Právě jsme váhal mezi těmi samými kandidáty jako ty a když jsem měl možnost je na prodejně porovnat, pevnost Asusu a těch ostatních dvou byla nesrovnatelná. Navíc můžu potvrdit, že chlazení je skutečně geniálně navržené.

honza988
občas něco napíše

Příspěvekod honza988 » 20 říj 2012 16:45

Mohu se zeptat kde jsi jej koupil? A jestli je součástí balení i batoh? V diskuzi na Czech Computers jsem totiž četl, že jej někdo objednal a přišel mu notebook i s batohem.

Asi do něj také půjdu a koupím na alfacomp - nabízejí dopravu zdarma. Teď ještě vybrat nějakou dobrou bezdrátovou myš.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 20 říj 2012 21:11

No dlouhou životnost Ti nikdo nezaručí,ale jinak je ten Asus nejlepší volba.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

quasimodo
píše často

Příspěvekod quasimodo » 20 říj 2012 22:58

Jo v balení byl i batoh a na to, že byl k notebooku zadarmo, tak vypadá i docela kvalitně a nositelně. Jo a kupoval jsem ho u CZC, rezervoval jsem si poslední kus :D .

honza988
občas něco napíše

Příspěvekod honza988 » 23 říj 2012 18:29

Tak už jsem si g55 s cpu i5 objednal taky....zamáčkl jsem slzu a nechal si zajít chuť na 17 palcový displej, ale asi jediná možná alternativa asus g75 stojí přes 30000 a to už je nad mé možnosti...utěšuju se tím, že jej stejně budu mít často při hraní připojený k velké TV.

Až mi řijde, tak jej pořádně otestuju a napíšu postřehy.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“