NB pro práci i trochu zábavy
NB pro práci i trochu zábavy
Zdravím všechny,
obracím se na vás neboť jsem absolutní laik. Pokazil se mi starý NB a nutně co nejrychleji potřebuji vybrat nový. Potřebuji ho pro:
- práci: potřebuji mít otevřeno několik oken internetového prohlížeče a ještě nejméně jeden či dva programy - to vše zároveň. Hodně zvětšuji fotky - nijak je neupravuji, ale zvětšuji je do velkých detailů - stovky až tisíc fotek denně. Kdybych si k tomu mohla třeba ještě i přehrávat hudbu - tak by to byl luxus.
- pro zábavu: samozřejmě si sem tam zahraji nějakou tu hru - většinou něco ve stylu FarmVille 2 na Facebooku. Přehrávám videa na Youtube, popřípadě si přehrát nějaký ten film.
Byla bych ráda, kdyby ten notebook tohle všechno uměl. Můžete mi, prosím, napsat jaké parametry by měl mít procesor, jestli grafickou kartu integrovanou nebo externí, nebo mi sem přímo dejte odkaz na konkrétní kus. Byla bych ráda, kdyby to bylo tak do těch 15 - 16 tis.
Předem moc díky za všechny podněty a rady.
obracím se na vás neboť jsem absolutní laik. Pokazil se mi starý NB a nutně co nejrychleji potřebuji vybrat nový. Potřebuji ho pro:
- práci: potřebuji mít otevřeno několik oken internetového prohlížeče a ještě nejméně jeden či dva programy - to vše zároveň. Hodně zvětšuji fotky - nijak je neupravuji, ale zvětšuji je do velkých detailů - stovky až tisíc fotek denně. Kdybych si k tomu mohla třeba ještě i přehrávat hudbu - tak by to byl luxus.
- pro zábavu: samozřejmě si sem tam zahraji nějakou tu hru - většinou něco ve stylu FarmVille 2 na Facebooku. Přehrávám videa na Youtube, popřípadě si přehrát nějaký ten film.
Byla bych ráda, kdyby ten notebook tohle všechno uměl. Můžete mi, prosím, napsat jaké parametry by měl mít procesor, jestli grafickou kartu integrovanou nebo externí, nebo mi sem přímo dejte odkaz na konkrétní kus. Byla bych ráda, kdyby to bylo tak do těch 15 - 16 tis.
Předem moc díky za všechny podněty a rady.
-
- píše často
http://www.alza.cz/hp-probook-4540s-d350236.htm
matný display, kvalitní konstrukce, dlouhá výdrž baterie, pohodlná klávesnice a touchpad..
Na zmíněnou práci má výkonu až, až..
nebo si připlatit za Lenovo E530 s kvalitnějším displayem, ale ne všem se líbí jeho zpracování E530..
matný display, kvalitní konstrukce, dlouhá výdrž baterie, pohodlná klávesnice a touchpad..
Na zmíněnou práci má výkonu až, až..
nebo si připlatit za Lenovo E530 s kvalitnějším displayem, ale ne všem se líbí jeho zpracování E530..
Jestli neni potreba numerika, tak by nemusel byt spatny ani 14" Probook B s AMD.
Procesor by mohl stacit, rozliseni 1600x900, lepsi integrovana grafika, nez u intelu a pripadna hlucnost se da resit programem.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001JBM
Jake parametry mel ten puvodni notebook? A stihal?
Procesor by mohl stacit, rozliseni 1600x900, lepsi integrovana grafika, nez u intelu a pripadna hlucnost se da resit programem.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001JBM
Jake parametry mel ten puvodni notebook? A stihal?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Moc děkuji za odpovědi - ten původní notebook byl už 5 let starý - Toshiba s 1GB ramky a integ. grafikou. Byl výborný, ale poslední rok už nějak nestíhal, sekal se, strašně pomalu zaostřoval fotky při zvětšování, a když jsem si chtěla přehrát třeba něco z youtube, tak se i sekal nebo úplně zatuhnul a pak restartoval (bluescreen), a to i několikrát denně. Nakonec ohlásil, že se nenabíjí, i když byl připojený k elektrice a totálně odešel navždy.
Omlouvám se, že jsem to nenapsala v úvodu, ale preferovala bych obrazovku 15,6, protože posunovat pořád fotky na displeji je prostě únavné. Koukala jsem na ty odkazy - to HP je opravdu krásné. Upřímně, taky jsem po něm pokukovala, jen jsem nevěděla, jestli to třeba není pro mé potřeby až naddimenzované - takže tohle by odpovídalo? Vím, že HP má ještě tenhle notebook s i3-3110 a integr. grafikou - to by tedy nestačilo, že? Spíš mám brát ten s i5? A chci se zeptat na chlazení - dokáže se uchladit sám, nebo mám raději koupit chladící podložku - používám ho totiž denně a to 8-9 hodin v kuse.
Koukala jsem i na to E530, ale je jich hned několik - nevím, který jste mysleli.
Omlouvám se, že jsem to nenapsala v úvodu, ale preferovala bych obrazovku 15,6, protože posunovat pořád fotky na displeji je prostě únavné. Koukala jsem na ty odkazy - to HP je opravdu krásné. Upřímně, taky jsem po něm pokukovala, jen jsem nevěděla, jestli to třeba není pro mé potřeby až naddimenzované - takže tohle by odpovídalo? Vím, že HP má ještě tenhle notebook s i3-3110 a integr. grafikou - to by tedy nestačilo, že? Spíš mám brát ten s i5? A chci se zeptat na chlazení - dokáže se uchladit sám, nebo mám raději koupit chladící podložku - používám ho totiž denně a to 8-9 hodin v kuse.
Koukala jsem i na to E530, ale je jich hned několik - nevím, který jste mysleli.
-
- píše často
jestli jste všechno do teď (i když těžce) zvládala na 5 let starém notebooku s integ. grafickou kartou, tak myslíš, že verze s i3 a integ. kartou by vám stačila.. procesor má už z nejnovější řady IVY BRIDGE a integrovaná graf. Intel HD 4000 už zvládá i novější hry, jako Fifa 13, takže nějaký fb hry nejsou problém..
doporučuji koupit na Mironetu zde: http://www.mironet.cz/hp-probook-4540s- ... +dp182197/
a za příplatek cca 1000,- vám rozšíří záruku o další 2 roky.
Takže za 14 500,- novej, kvalitní notebook se zárukou na 4 roky a máte klid
kdyby bylo nejhůř do dvou tejdnu ho stejně můžete vrátit bez udání důvodu..
pokud máte lehce pokročilejší znalosti angličtiny (nebo umíte používat google překladač), tak tady je nejpodrobnější recenze konkrétního modelu, kde dostal slušných 84% (je tam i ukázka chlazení, kde při maximálním zatížení, kterého asi vy nedosáhnete nedosahoval ani 40° což je skvělé, takže chladící podložka není třeba) http://www.notebookcheck.net/Review-HP- ... 978.0.html
známej využívá HP 4540s silnější verzi s i5, jako architekt na náročné programy včetně AutoCADu a notebook si nemůže vynachválit po všech stránkách i já sám sem ho měl doma na pár dní a kdybych měl bejt rejpal, tak jedinej problém je že při max. zátěži je trochu hlučnější, ale mně to nevadilo.. (při kancelářské práci sem ho neslyšel vůbec) takže notebook z vlastních zkušeností můžu doporučit
doporučuji koupit na Mironetu zde: http://www.mironet.cz/hp-probook-4540s- ... +dp182197/
a za příplatek cca 1000,- vám rozšíří záruku o další 2 roky.
Takže za 14 500,- novej, kvalitní notebook se zárukou na 4 roky a máte klid

kdyby bylo nejhůř do dvou tejdnu ho stejně můžete vrátit bez udání důvodu..
pokud máte lehce pokročilejší znalosti angličtiny (nebo umíte používat google překladač), tak tady je nejpodrobnější recenze konkrétního modelu, kde dostal slušných 84% (je tam i ukázka chlazení, kde při maximálním zatížení, kterého asi vy nedosáhnete nedosahoval ani 40° což je skvělé, takže chladící podložka není třeba) http://www.notebookcheck.net/Review-HP- ... 978.0.html
známej využívá HP 4540s silnější verzi s i5, jako architekt na náročné programy včetně AutoCADu a notebook si nemůže vynachválit po všech stránkách i já sám sem ho měl doma na pár dní a kdybych měl bejt rejpal, tak jedinej problém je že při max. zátěži je trochu hlučnější, ale mně to nevadilo.. (při kancelářské práci sem ho neslyšel vůbec) takže notebook z vlastních zkušeností můžu doporučit

Díky za odpověď - no ten starý notebook to sice zvládal, ale opravdu hororově - nevím ale jestli to bylo vlivem nějaké probíhající závady, která tedy vyvrcholila tím koncem, nebo že jen hardwarově nestíhal - on měl totiž CPU permanentně na 97-99% - bez přehánění.
Angličtina není problém - tu recenzi jsem četla - vypadá to dobře.
Takže se teď pořád váhám jestli tedy to i3 nebo i5 - že to bude HP je už jisté. Jen se prostě bojím, aby to ty další 3-4 roky stíhal v pohodě - protože vývoj jde dneska tak strašně rychle dopředu, že co koupíte dneska je za rok málem zastaralé. A úplně mi čtete myšlenky - přemýšlela jsem totiž o nějaké prodloužené záruce.
Angličtina není problém - tu recenzi jsem četla - vypadá to dobře.
Takže se teď pořád váhám jestli tedy to i3 nebo i5 - že to bude HP je už jisté. Jen se prostě bojím, aby to ty další 3-4 roky stíhal v pohodě - protože vývoj jde dneska tak strašně rychle dopředu, že co koupíte dneska je za rok málem zastaralé. A úplně mi čtete myšlenky - přemýšlela jsem totiž o nějaké prodloužené záruce.
-
- píše často
To máte pravdu. Verze s i5, lepší grafikou a větším diskem určitě stojí za to.. pokud si můžete dovolit připlatit pár tisíc, tak je to jasná volba
pokud ne ani to i3 není špatný. Kouzlo i5 je v tom, že mění svůj takt podle potřeby, takže pokud je třeba přetaktuje se sám až na 3,1 GHz, i3 si drží svůj stálý takt 2,4 GHz.. teď to takový rozdíl není, ale v budoucnu by se to mohlo hodit..

Gee píše:...preferovala bych obrazovku 15,6, protože posunovat pořád fotky na displeji je prostě únavné...
Jen pro ujasnění...velikost displeje nema moc spolecneho s tim, co se na nej vejde. Stejne rozliseni muze mit 4" mobil, 15" notebook i projektor, ktery promita obraz na 10m platno. Na mobilu to bude male, na notebooku vetsi a na platne velke "jako krava", ale na všech bude vidět stejná část.
Edit:
A jako u kazde pojistky bych si pozorne procetl podminky. Treba "vtipne" vyreseni reklamace notebooku puvodne za 10 000Kc by bylo nabidnuti pouze varianty vymeny za notebook v hodnote 100 000 s tim, ze bys musela tech 90 000 doplatit

Naposledy upravil(a) zivan dne 21 pro 2012 17:16, celkem upraveno 1 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
No na podmínky pojistek jsem se dívala a je mi jasné, že to má plno ALE a kliček. Vůbec nejradši bych prodlouženou záruku přímo od výrobce než od pojišťovny, ale nenašla jsem pro tenhle notebook od HP žádný Carepack, takže pojištění bych spíš zkusila na 1 rok. Ale nevím. Protože to zatěžuji každý den asi 8-9 hodin, tak budu doufat, že se případná vada projeví do 2 let a pokud vydrží, tak už snad vydrží všechno 

Gee píše:ale nenašla jsem pro tenhle notebook od HP žádný Carepack, takže pojištění bych spíš zkusila na 1 rok.
carepacky od HP pre 4540s su tieto:
3 roky Pick&Return P/N UK707E
3 roky Next Business Day onsite P/N UK703E
3 roky NBD onsite + Accidental Damage Protection P/N UK726E
+ dalsie varianty na 4 a 5 rokov ale tie su uz podstatne drahsie. P/N sa daju vyhladat na webe hp.cz a predajcovia carepackov napr. cez heureku.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
No dívala jsem se na to na stránkách HP a je to takové všelijaké. Navíc tedy moc nechápu co tím vším myslí. Např. ten CarePack UK707E (3 roky P/N), tak podle toho co tam píší, tak to je záruka na 36 měsíců, ale to se počítá od zakoupení notebooku nebo od skončení standardní dvouleté záruky? To totiž vůbec není jasné. Spíš by tomu odpovídal ten balíček UK709PE Post Warranty - to by odpovídalo rozšířené záruky o další rok.
Ale když se podíváte na stránky některých největších prodejců, tak tam sice mají nějaké CarePack balíčky, ale ve specifikacích mají jasně napsané, že se to netýká 4540s. Takže proto už jsem skoro ze zoufalství uvažovala o tom pojištění od nějaké xy pojišťovny. Ovšem iluze si nedělám. Ale ty ceny od HP jsou tedy taky "parádní".
Máte někdo nějaké zkušenosti s jakýmkoliv druhem rozšiřování záruky?
Ale když se podíváte na stránky některých největších prodejců, tak tam sice mají nějaké CarePack balíčky, ale ve specifikacích mají jasně napsané, že se to netýká 4540s. Takže proto už jsem skoro ze zoufalství uvažovala o tom pojištění od nějaké xy pojišťovny. Ovšem iluze si nedělám. Ale ty ceny od HP jsou tedy taky "parádní".
Máte někdo nějaké zkušenosti s jakýmkoliv druhem rozšiřování záruky?
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rozšířená záruka carepackem platí od nákupu notebooku. Zpravidla se kupuje s notebookem, některé jdou koupit jen do xy dní od koupě notebooku.
CarePacků jsou různé druhy. Některé jsou pro vyšší řady (EliteBook) a některé pro nižší (ProBook). Důvod je v jiném cenění, neboť EliteBooky mají v základu 3letou záruku, takže jsou ceny o to nižší.
CarePacků jsou různé druhy. Některé jsou pro vyšší řady (EliteBook) a některé pro nižší (ProBook). Důvod je v jiném cenění, neboť EliteBooky mají v základu 3letou záruku, takže jsou ceny o to nižší.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Gee: post warranty carepacky su urcene pre notebooky, ktorym zostava max 90 dni do konca zaruky alebo su max 30 dni po zaruke. dlzka standardnych carepackov sa rata od zakupenia notebooku. tie p/n co som pisal predlzia zakladnu 1rocnu zaruku (2rocnu pre FO) pre 4540s na 3rocnu.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“