Dobrý den,
před časem jsem tu již žádal o Vaše rady a věcné názory týkající se W500 a podobně HW vybaveného Precisionu od Dellu. Po přečtení vašich příspěvků jsem se přiklonil k Thinkpadu a zvažoval jsem i mobilnější, avšak méně výkoné varianty této řady. Byl jsem již rozhodnut pro praktičtější a přenosnější variantu Thinkpadu, která by svým výkonem mým požadavkům stačila a to konkrétně T60 nebo 61..
Objevila se ale nabídka, která mě svou cenou přilákala opět k W500.
Je to opět repas a rád bych zmínil, že jsem rozhodnutý pro použitý notebook, i přes všechny rizika i úskalí, které jsem si o použitých laptopech přečetl..
Rád bych tedy znal vaše názory na tuto nabídku, popřípadě zkušenosti s firmou, která notebook nabízí a za další také srovnání s T60, 61 nebo dalšími Thinkpady, které se týká konstrukce a odolnosti, protože jsem četl i příspěvky, které tvrdily, že W500 nemá tak pevnou a odolnou konstrukci jako např. T60..
Adresa nabídky: http://aukro.cz/lenovo-w500-2-53ghz-4gb ... 55849.html
Všem děkuji za odpovědi..
Thinkpad W500 - repas
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Od W500 a dalších použitých notebooků stejných nebo starších by mě odrazoval displej s podsvícením zářivkou, neboť tyto displeje mohou být po letech pěkně vysvícené.
Další úskalí mohou být ojetá klávesnice a sešlá baterka. Jen bych upozornil, že v dnešním pojetí už repas notebooků pro většinu firem znamená akorát umýt špínu na povrchu a přehrát operační systém.
Další úskalí mohou být ojetá klávesnice a sešlá baterka. Jen bych upozornil, že v dnešním pojetí už repas notebooků pro většinu firem znamená akorát umýt špínu na povrchu a přehrát operační systém.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Musím potvrdit co píše Swarm, pár takových "repasů" mi prošlo rukama a když jsem ho rozdělal byl to humus velebnosti. Pasta tvrdá jak kámen, vevnitřku by mohla vyrůst nová kolonizace. Takový tam byl bordel
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
Osobně bych spíš kupoval notebook od nějakého prvního majitele z česka, např. když upgraduje, než tyhle dovozovky. Minimálně tím dostaneš českou klávesnici, pokud se poštěstí, tak třeba i víc. Např. kus, který většinu času jen dřepěl v dokyně (takže má klávesnici jakou novou, žádné stopy po přenášení, v rámci možností nevysvícený diplej apod.) v těhle obchodech nenajdeš, protože ty dováží +/- jen vyjetý šunky (např. i na ebayi se objevují balíky 30+ notebooků jednoho typu, kterým sice každému něco chybí, ale cena za jednotku je velice přívetivá a když se ti povede poskládat a prodat třeba 25 jakž takž funkčních notebooků, tak na tom asi i dá vydělat).
Zpět na „Jaký vybrat notebook“