Tak prajem cest praci. Este minuly tyzden som sa tu chvalil s mojim notebookom ako super frci bez prablemov a uz je to tu. Tento problem som nikdy predtym nezaznamenal a zatial netusim ako to riesit tak plz hodte sem vase navrhy... Takze ako k tomu doslo.
Proste som normalne mastil Lineage2 ako furt ked tu zrazu proste z cista jasna mi komp uplne zamrzol. Grafika na obrazovke ostala vcelku normalna az na par graficky chyb, na mieste niektorych riadkov bola ina farba ,zelena, cervena... Po restarte kompu som znova pustil Lineage2 vsetko nabehlo v poriakdu a ku zamrznutiu kompu doslo v sekunde ked som sa pohol postavickou. Po dalsom restarte to uz bolo horsie.
Uz v uvodnej obrazovke kde vam nabehne logo "Fujitsu Siemens" je cez celu obrazovku niekolko vodorovnych modrych pasov (cez teto pasy ale je mozne vidiet to co je na obrazovke). Windows sa sice rozbehol
ale nic nebolo vidiet pretoze celu obraozvku zahltitli pasy (tento krat uz cez ne nebolo mozne nic vidiet).
Tak som to hodil Safe modu a odinstaloval ovladac na grafiku. Windows sa potom standradne rozbehol a kedzeje bez ovladacov tak bezi na 1024x768 32k farieb (nejaky VGA driver co si tam win zaviedol). V tomto momente to vyzera akoby to bol problem ovladacov avsak skusal som rozne ine verzie a ani jedna nepresla pretoze pri instalacii ovladacov pre moju grafiku GeForce go 6800 sa testuju mody zobrazenia a akonahle to skoci na 1280x1024 tak dojde k zahlteniu pasov na celej obrazovke a komp zamrzne. Osobne si nemyslim ze je to v ovladacoch pretoze
tie pasy tam su uz od zaciatku nastartovania kompu (uz pri prvej uvodnej obrazovke s logom FJS ako som spominal vyssie)a ostavaju aj pocas nabehnutia win a po nabehnuti. Rovnako tam ostavaju aj povedzme pri pozerani nejakeho filmu.Mometlane to teda vyzera na nejaku chybu hardware co som si aj chvilku myslel avsak! Vo windowsoch som sa cez prikaz cmd.exe hodil do "DOS rezimu" (-aspon teda obrazovkoveho DOS rezimu) a hodil som to na Full Screen. V tom momente pasy zmizli a namiesto nich sa objavili rozne znaky typu smajliky, srdiecka, karticky -priste ako ked otovrite cez F3 nejaky subor. Komp nezamrzol a mohol som kudne zadavat prikazy. Po spetnom prepnuti z Full Screen do Normal Screen opet nabehly uz spominane pasy. Po opetovnom Full Screen opet smajlici, srdiecka atd.
Prosim Vas Pani, ako je mozne ze to nevyzera ani na chybu driverov (pasy su uz pri nabiehani kompu!) a zaroven to ale nevyzera ani na chybu hardware kedze pri prepinani DOS-Windows rezimu pasy miznu a nahradia ich srdiecka....
Prosim Vas skuste sem hodit svoje navrhy na cokolvek co vas v tejto suvislosti napadne...
Napadlo ma ..ja neviem nejak zresetovat grafiku? pripadne prepalit "BIOS" na grafike?Stalo sa to len vcera v noci a rano som musel do roboty cize este som nerobil ziadne experimenty.
Amilo M3438G, 2x60Gb disk, 1Gb Ram, 256MB GeForce Go 6800
Amilo M3438G -problem grafika
tak abych pravdu řekl po přečtení mě napadá jen jedno. Je v čudu grafika nezvládá své takty (artefakty) .
A ještě další možnost je dle mě, že se přehřejvá. Ale to první je víc možný... Každopádně stímhle nic moc asi neuděláš..., pokud to dělá už při startu tak to bohužel je grafika odpálená...kdyby to dělalo jen ve win je to driver, takhle jak říkám odpálená grafika...
Možná mě někdo lepší řešení ale já si myslím tohle: Servis > Výměna Grafický karty (to je nějaký to MXM nebo co já vím). A nebo Servis > Výměna celého NTB. Pokud není v záruce tak to je pešek oprava asi bude celkem mastná.
A ještě další možnost je dle mě, že se přehřejvá. Ale to první je víc možný... Každopádně stímhle nic moc asi neuděláš..., pokud to dělá už při startu tak to bohužel je grafika odpálená...kdyby to dělalo jen ve win je to driver, takhle jak říkám odpálená grafika...
Možná mě někdo lepší řešení ale já si myslím tohle: Servis > Výměna Grafický karty (to je nějaký to MXM nebo co já vím). A nebo Servis > Výměna celého NTB. Pokud není v záruce tak to je pešek oprava asi bude celkem mastná.
tento účet již není aktivní.
Takze urobil som nejake screenshoty ....
toto je screen klasicky z windowsu. Vsimol som si ze tie pasi su vertikalne a nie horizontalne...
http://img45.imageshack.us/img45/818/image1cg1.jpg
screen z dosu po zadani cmd.exe a full screen (skor tu podla vsetkeho ide o rezim obrazovky, toto je 25x25(ak sa nemylim). Ziadne pasi tu niesu ale
su niektore pismenka niesu vobec zobrazene. Cervene svetlo v strede si nevsymat to je z fotaku
http://img525.imageshack.us/img525/3134/pic0018sy7.jpg
a este screen z dos hry. tu znova pasy su ale mju zmenenu farbu a hrubku
http://img114.imageshack.us/img114/6382/pic0020tx2.jpg
Inac k nicomu som dnes nedosiel. Flashol som novy bios aj na motherboarde aj na graficku kartu furt je to to iste...
Nedary sa mi zaviest akykolvek ovladac pretoze pri instalacii prebehne test na rozliseni 1280x1024 a vtedy to zamrzne...
toto je screen klasicky z windowsu. Vsimol som si ze tie pasi su vertikalne a nie horizontalne...
http://img45.imageshack.us/img45/818/image1cg1.jpg
screen z dosu po zadani cmd.exe a full screen (skor tu podla vsetkeho ide o rezim obrazovky, toto je 25x25(ak sa nemylim). Ziadne pasi tu niesu ale
su niektore pismenka niesu vobec zobrazene. Cervene svetlo v strede si nevsymat to je z fotaku
http://img525.imageshack.us/img525/3134/pic0018sy7.jpg
a este screen z dos hry. tu znova pasy su ale mju zmenenu farbu a hrubku
http://img114.imageshack.us/img114/6382/pic0020tx2.jpg
Inac k nicomu som dnes nedosiel. Flashol som novy bios aj na motherboarde aj na graficku kartu furt je to to iste...
Nedary sa mi zaviest akykolvek ovladac pretoze pri instalacii prebehne test na rozliseni 1280x1024 a vtedy to zamrzne...
pokrok
Takze vcera som urobil nejake obrazky z toho mojho kompu (Su postnute tu trochu vyssie).
Tie druhe dva su fotene normalne pomocu fotaku. (V tomto pripade su pasy a vypadavanie znakov jasne viditelne)
Dolezity je ale prvy obrazok. Je to kasicky Screenshot urobenu cez "PrtScr".
A tak som rano prisiel do prace ze sa na ten obrazok pozrem. ZIADNE PASY NA NOM NIESU!!!!
Indicia? To co odislo nieje graficka karta ale MONITOR!!!
Plz mate nejake skusenosti z monitormi? Nemoze to byt len nejaky odpaleny kablik? Pripadne nejaky chip ktory
posiela na obrazovku signaly?
Tie druhe dva su fotene normalne pomocu fotaku. (V tomto pripade su pasy a vypadavanie znakov jasne viditelne)
Dolezity je ale prvy obrazok. Je to kasicky Screenshot urobenu cez "PrtScr".
A tak som rano prisiel do prace ze sa na ten obrazok pozrem. ZIADNE PASY NA NOM NIESU!!!!
Indicia? To co odislo nieje graficka karta ale MONITOR!!!
Plz mate nejake skusenosti z monitormi? Nemoze to byt len nejaky odpaleny kablik? Pripadne nejaky chip ktory
posiela na obrazovku signaly?
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“