Tzn. do 2Kg, 13-14" display a nespokojím se s HD rozlišením (alespoň 900px na výšku). Rovněž již očekávám SSD a to s 128GB v kombinaci s HDD na data případně 256 GB SSD samotný. Procesor a ramky už mě toliko nezajímají (Většina současných ultrabookových řešení co se CPU týče je v poho a 4GB ramek je v kombinaci s SSD dostačujících). Dalším pro mě důležitým parametrem je dedikovaná grafická karta a slušná výdrž baterky.
Začal jsem totiž na víkendy pravidelněji cestovat a pobývat různě po hotelech, k tomuto účelu jsem si původně chtěl pořídit tablet, ale pak jsem zahlédl Samsung 730U v nabídce, která nešla ignorovat (256GB SSD a HD 8570 za 19k), jehož jsem se ale nakonec nedočkal...

Další o kterém jsem uvažoval byl ASUS ZENBOOK Prime UX32VD-R4010P.
Ten je sic za 32k, ale s fonepadem zdarma, ten bych ale musel někde za těch 5k udat a navíc ma jen GT620M což už od integrované GK není zas takový skok.
Poté mě zaujal GIGABYTE U2442N, za 22,5k je to hodně muziky! Ale GIGABYTE... navíc u něj má údajně dost vůli klávesnice a je to jen TNko. Už bych však do něj skoro šel, kdybych se býval byl nedopídil, že Gigabyte chystá nové řady. U24F mě parametrově hodně zaujal a pokud by GB držel cenu nízko, dostal se v brzké době k nám a nebyl v něm žádný háček - WOW! Co myslíte mám si na něj počkat, nebo je v současné nabídce alternativa, na kterou jsem opomněl? Popřípadě chystá se ještě něco jiného?
Jo ještě jsem osobně psal do firmy GOLDMAX, zda by mi byli schopni vyhovět s nějakou nabídkou, když jsem jim popsal podobné požadavky, odpověděli mi negativně. Škoda, jejich produkty se mi moc líbí a hodně mě zaujal např 13.3" Goldmax MONSTER 3.0, který má však teprve přijít na trh, ten však bude naneštěstí cenově už někde jinde...
Další smutná záležitost je, že osobně pracuji v technologickém gigantovi pyšnícím se nejvyššími prodeji v této oblasti, ten mi však ani se zvýhodněným zaměstnaneckým programem není schopen nabídnout absolutně nic, co bych vůbec mohl brát v potaz...