Ultrabook na cesty s SSD a dedikovanou grafikou do 30k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
ussi
občas něco napíše

Ultrabook na cesty s SSD a dedikovanou grafikou do 30k

Příspěvekod ussi » 08 srp 2013 15:26

Zdravím, jak už napovídá popis hledám Ultrabook do 30 tisíc na cesty.
Tzn. do 2Kg, 13-14" display a nespokojím se s HD rozlišením (alespoň 900px na výšku). Rovněž již očekávám SSD a to s 128GB v kombinaci s HDD na data případně 256 GB SSD samotný. Procesor a ramky už mě toliko nezajímají (Většina současných ultrabookových řešení co se CPU týče je v poho a 4GB ramek je v kombinaci s SSD dostačujících). Dalším pro mě důležitým parametrem je dedikovaná grafická karta a slušná výdrž baterky.

Začal jsem totiž na víkendy pravidelněji cestovat a pobývat různě po hotelech, k tomuto účelu jsem si původně chtěl pořídit tablet, ale pak jsem zahlédl Samsung 730U v nabídce, která nešla ignorovat (256GB SSD a HD 8570 za 19k), jehož jsem se ale nakonec nedočkal... :( (dodavatel ho nakonec takto sehnat nebyl schopen). To bylo měsíc zpátky a já nyní jen hledám alternativu.
Další o kterém jsem uvažoval byl ASUS ZENBOOK Prime UX32VD-R4010P.
Ten je sic za 32k, ale s fonepadem zdarma, ten bych ale musel někde za těch 5k udat a navíc ma jen GT620M což už od integrované GK není zas takový skok.
Poté mě zaujal GIGABYTE U2442N, za 22,5k je to hodně muziky! Ale GIGABYTE... navíc u něj má údajně dost vůli klávesnice a je to jen TNko. Už bych však do něj skoro šel, kdybych se býval byl nedopídil, že Gigabyte chystá nové řady. U24F mě parametrově hodně zaujal a pokud by GB držel cenu nízko, dostal se v brzké době k nám a nebyl v něm žádný háček - WOW! Co myslíte mám si na něj počkat, nebo je v současné nabídce alternativa, na kterou jsem opomněl? Popřípadě chystá se ještě něco jiného?

Jo ještě jsem osobně psal do firmy GOLDMAX, zda by mi byli schopni vyhovět s nějakou nabídkou, když jsem jim popsal podobné požadavky, odpověděli mi negativně. Škoda, jejich produkty se mi moc líbí a hodně mě zaujal např 13.3" Goldmax MONSTER 3.0, který má však teprve přijít na trh, ten však bude naneštěstí cenově už někde jinde...

Další smutná záležitost je, že osobně pracuji v technologickém gigantovi pyšnícím se nejvyššími prodeji v této oblasti, ten mi však ani se zvýhodněným zaměstnaneckým programem není schopen nabídnout absolutně nic, co bych vůbec mohl brát v potaz...

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 08 srp 2013 15:39

Na vyber je asi jediny mozny a to tento Ultrabook GIGABYTE U2442V

Jestli nepospichas, tak pockej cca mesic na nove Ultrabooky s Haswell CPU a integrovanou grafikou Intel HD5200.
Ta ma perfektni vykon mezi GT740M a GT750M.
Asus ROG Strix G18

ussi
občas něco napíše

Příspěvekod ussi » 08 srp 2013 15:43

orgasmic píše:Na vyber je asi jediny mozny a to tento Ultrabook GIGABYTE U2442V

Jestli nepospichas, tak pockej cca mesic na nove Ultrabooky s Haswell CPU a integrovanou grafikou Intel HD5200.

To zni velice dobře, dík!
Předběžné ceny jsou známy alespon nějak rámcově?

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 08 srp 2013 16:14

Nejspis to bude u konfigu s Core i7 a tam pocitam, ze bude cena kolem tech 25tis a vyse.

Tady je test Iris 5200

http://www.notebookcheck.com/Test-Schen ... 789.0.html

Tam navysuje cenu vetsi RAM, velky SSD a lepsi verze Win.
Asus ROG Strix G18

Hawkey1234
občas něco napíše

Příspěvekod Hawkey1234 » 08 srp 2013 19:45

orgasmic píše:Na vyber je asi jediny mozny a to tento Ultrabook GIGABYTE U2442V

Někde jsem četl, že to na tento rok nevypadá, tak nebyl bych zas tak optimistickej

ussi
občas něco napíše

Příspěvekod ussi » 09 srp 2013 11:08

Hawkey1234 píše:Někde jsem četl, že to na tento rok nevypadá, tak nebyl bych zas tak optimistickej

:( Někde jsem četl Q3 2013, ale známe to...
Teď tedy vážně nevím, pokud tedy dorazí U24F dříve, což by měl, půjdu nejspíš do něj. Až si tedy ověřím, jestli nemá skutečně úplně "šitovej" display například.

EDITED:
Jerry Sunpřidal(a) příspěvek naGIGABYTE USA
22 červenec
Any availability updates on the U24F? We're getting close to the announced Late July-Early August.
To se mi líbí · Přidat komentář · Sdílet

GIGABYTE USA Apologies for the delay in getting back to you. The U24F might be available around late Sept. For more info: please feel free to contact https://www.facebook.com/GIGABYTE.Notebook.Global
29 červenec v 2:59 · 1

Nejspíš si ještě počkám i na ten GIGABYTE, alespoň to snad ješte lépe promyslím.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 09 srp 2013 11:26

Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Zpět na „Jaký vybrat notebook“