pred 5 lety jste mi vyborne poradili (dekuji) Lenovo SL500, ktere vyborne slouzilo. Kamaradce jsem na zaklade fora vybral HP 4540s. Tak jsem tu zpet s prosbou o radu:
Cenova relace: 20 - 25 tis vcetne SSD (kdyby bylo neco hodne super tak i 30)
Pouziti:
Problem - 1 rok potrebuji stroj na diplomku a uceni (jsem v 5.rocniku) a posleze bude stroj urcen vyhradne na zabavu.
Potrebuji:
- 90 procent casu: mit otevreno soucasne 10 zalozek internetu, pustenou hudbu (pripadne video), skype, mail (MS Outlook)
- upravuji obcas fotky z raw - slusny displej a aby se mi to moc nesekalo - opet pustena hudba a internet
- prehravam si filmy
- rad bych si zahral novejsi hry jako Assassins Creed III apod.
Velikost a prenaseni:
- urcite chci 15'' (mensi je moc male) - otazka zda nekoupit 17'' nosit budu jen pul az jeden rok.
- prenaset se bude minimalne 2x tydne do skoly busem a pak dle prilezitosti do skoly samotne - tedy rekneme 2x az 4x tydne.
- otazkou je jake rozliseni, protoze doted jsem mel 1366x... a stacilo, ale rad bych mel jemnejsi - bojim se ovsem toho, aby nebylo vse male - nebo se to da nastavit, abych mel velka pismena, ale jemna?
- zasadni podminkou je matny displej!
- vydrz velkou nepotrebuju: 3 az 4 hodiny staci
Kvalita konstrukce: noseni bude ve vetsi mire probihat pul roku po koupi, pak uz jen vyjimecne
Servis: Jelikoz vse drahe co mam se vzdy pokazilo, rad bych slusny servis - opravdu se nechci hadat s Polakama apod (Ideapad). Vynikajici zkusenost mam s ThinkPad. Dale bych rad SSD a opravdu nejsem takovy technik, abych to SSD vyndaval a vracel puvodni HDD apod

Co jsem cetl prispevky tak kandidati:
1. tP edge E531 - fullHD, GT740M + SSD
2. asus N56vv - fullHD, GT750M + SSD
3. Objevil jsem TP S531: m.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-s531-black-20b00-04k-d470078.htm
splnuje vsechno co chci: FullHD, vykonna graf, SSD i servis, ale otazka, zda se to uchladi

diky moc za rady!
Zdravi Mac