Pracovně-multimediální NTB místo desktopu, až 16k bez daně

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
pcamater
občas něco napíše

Pracovně-multimediální NTB místo desktopu, až 16k bez daně

Příspěvekod pcamater » 18 zář 2013 23:35

Ahoj,

vybírám si notebook na doma (desktopu bych se rád vyhnul kvůli sestavování, kompatibilitě apod.), přenášet jej budu minimálně.

Max. cenový limit 16 tisíc Kč bez daně. (v případě extra výhodné koupě bych mohl i tisíc nebo dva přidat)

Velikost displaye: 15 nebo 17. Absolutně netuším, jak moc velký rozdíl při používání dělá rozlišení, např. rozdíl mezi 1366x768 a 1600x900.

Moje standardní činnosti: Programování (Netbeans apod) + internet s mnoha otevřenými okny + server localhost + základní úpravy ve photoshopu + Office, FTP a dalších cca 5 méně náročných programů a k tomu všemu třeba Youtube nebo film.

Jsem občasný hráč, rád bych si občas vyzkoušel nějaké (třeba i novější) hry na slabší detaily, rozhodně bych ale nerad hrám podřizoval celý výběr.

U počítače trávím hodně času, používám externí klávesnici a myš, v případě nutnosti plánuji i monitor a v budoucnu výměnu HDD za SSD.

Zaujaly mne tyto ntb:
HP Pavilion g7-2210 - až moc dobrý na svoje parametry
Lenovo IdeaPad U510 - malé (?) rozlišení, ale SSD disk a asi lepší grafika

Nejsem odborník na HW a tak si nejsem jistý, jestli opravdu využiju i7 a 8gb paměti, nebo jestli bych se měl dívat raději po jiných parametrech - v případě 17'' třeba lepší rozlišení a nekupovat monitor, investovat do kvality apod.

Poradíte prosím?

Děkuji.
R.

TomaNem
občas něco napíše

Příspěvekod TomaNem » 20 zář 2013 20:19

Rozhodně bych se podíval na toto Lenovo TP EDGE E531:
http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... 70/produkt

Pokud programuješ a máš víc záložek a podobné věci, tak je rozlišení displeje fakt strašně znát. Já takhle píšu na 24" externím monitoru, kterej má 1900x1200 a i to je mi někdy málo.

To lenovo má fullHD displej, core i5 a aj nějakou tu základní dedikovanou grafiku, takže by sis na tom měl aj něco zahrát. Pokud bys případně časem dokupoval SSD, tak z toho bude podle mě ideální pracovní stanice, která by měla aj mechanicky vydržet a v případě potřeby je servis ThinkPadů naprosto bezproblémový a rychlý.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“