Dobrý deň,
v najbližšej dobe si potrebujem kúpiť notebook a rád by som sa informoval o možnostiach. Určite máte v týchto veciach lepší prehľad ako ja.
NB používam na bežné účely (filmy, internet, práca s officeom, hudba ...) a okrem toho na prácu v programoch CATIA, CREO - PRO ENGINEER ... Nejedná sa o žiadne extrémne náročné modelovania a výpočty, len bežná konštrukcia, zostavy, poprípade simulácie technologických operácií ... Nehrám hry, čiže predpokladám, že by mi mal stačiť procesor i5 a nejaká jednoduchšia grafická karta.
RAM 4GB alebo 8GB. Ak bude 4GB tak ju neskôr môžem rozšíriť, čiže to nie je až také podstatné.
HDD nepotrebujem veľký, skôr uprednostním rýchlejší.
Monitor 15,6´´, matný a tu je moja prvá otázka: Oplatí sa zobrať niečo s FULL HD alebo stačí bežné rozlíšenie ? Je to taký markantný rozdiel, resp. má to opodstatnenie pri konštruovaní v CATIi a dokážem to využiť (predpokladám, že áno) ?
NB sa bude prenášať, čiže niečo odolnejšie.
Bol by som rád, keby tam bola num. klávesnica.
Našiel som túto konfiguráciu Lenovo E531: http://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-t ... 0m-n4ibpxs
Všetko by malo byť v pohode, ale nevyznám sa veľmi v elektrotechnike a neviem čo čakať od tej grafickej karty Intel HD4000.
A tu je druhá otázka: Postačuje táto grafika na prácu v CAD systémoch a napr. na kvalitné prehrávanie filmov v kombinácii s FULL HD displayom ?
Poprípade ak vám niečo zíde na um, môžete mi poradiť inú voľbu.
Ďakujem a prajem pekný deň.
Výber notebooku do cca 700 EUR
Zpět na „Jaký vybrat notebook“