Použití: Notebook budu především používat na práci (Microsoft Office) a surfování po internetu. Pak nějaké to sledování seriálů a filmů. Taktéž bych si občas rád zahrál ve volném čase nějakou tu hru. Co se týče her, nepotřebuji hrát nejnovější gamy, stačí mi něco na hry typu Diablo 3, Dota 2, atd. Na druhou stranu, když už takovou hru spustím, tak chci aby mi šla nádherně plynule alespoň na nějaký med detaily (nesnáším to nervování, když mě někdo "zabije", jen proto, že se mi seká při fightu stroj - hráči ví o čem mluvím).
Mobilita: Vzhledem k tomu, že školu už mám za sebou, tak teoreticky s notebookem moc bez zdroje nebudu. Ale minimálně jednou za měsíc jezdím delší (min 4. hodinové trasy vlakem), takže nižší váhu a výdrž baterie alespoň 5 hodin požaduji. Navíc si ho budu nejspíš brát i do práce (i přes to, že tam používám desktop).
Kvalita konstrukce: Kvalitní zpracování pro mě hraje docela důležitou roli, takže plast nepřipadá v úvahu. Pěkný design není podmínkou, ale mám reprezentativní povolání, takže když už ten notebook někde na „veřejnosti“ vytáhnu, tak by měl alespoň trochu vypadat.
Úhlopříčka: Vzhledem k tomu, že minimálně na doma mi to (doufám) nahradí desktop + mám rád práci na větším monitoru, tak jsem po dlouhém přemýšlení zhodnotil, že úhlopříčka 15,6'' je pro mě ideální.
Další požadavky: Vzhledem k tomu, že jsem si postupně zvýšil limit až na cca 30tis., tak bych určitě chtěl full HD displej (přiznám se, že mě docela dost láká dotykový displej a nejspíš bych ho i preferoval… v posledním týdnu hledání už koukám pouze na dotykové ultrabooky), 8gb Ram a minimálně hybridní HD (radši bych SSD, ale vzhledem k tomu, že chci NB i na ty hry, tak je těžké najít kompromis, resp. NB se sdd diskem a rozumnou grafikou v tomto cenovém limitu - takže alespoň slot, abych časem mohl případně dokoupit). Asi by bylo dobré zmínit, že s notebookem často pracuji v pozdních večerních hodinách v posteli, takže bych (kvůli přítelkyni) bral nějakej tišší model, podsvícená klávesnice by taky bodla (není nutností) a aby se moc nepřehříval (alespoň při té kancelářské práci - na hraní bych stejně asi používal chladící podložku).
Ještě pro úplnost dodám, které notebooky se mi zatím hodně zalíbily a zároveň Vás poprosím i o názor na ně:
http://www.czc.cz/sony-vaio-fit-15a-str ... 71/produkt
- zaujal mě design (krásný reprezentativní stroj), pro práci + internetové hledání v "posteli" by se mi formulace na "Tablet" taky asi hodila
- sice i5, grafika taky (asi) nic moc, ale na moje občasné hraní (viz. výše) by asi stačilo (doufám).
- bohužel jsem se dočetl, že se celkem přehřívá a větrák je dost hlasitý (tímto bych se zároveň chtěl zeptat recenzerům, kdy se přibližně plánuje recenze na tuto novinku, případně co si "zatím" o ní myslí)

http://www.alza.cz/acer-aspire-v7-582pg ... 455873.htm
- především mě zaujala pozitivní recenze na Vašem webu a parametrově převyšuje ten Sony Vaio
Samozřejmě budu vděčný za jakýkoli postřeh, radu či tip.
Předem všem děkuji za pomoc.