začínám se rozhlížet po novém notebooku, jelikož mé nároky už daleko přesahují to, co mi darovaný netbook Sony Vaio může nabídnout. Nijak s tím nespěchám, ráda bych při takové investici vybírala pečlivě.
Co KAŽDÝ DEN od ntb potřebuji?
- práce v grafických editorech (photoshop, illustrator) - dobrý kvalitní displej + nerada bych, jako teď, čekala skoro 5 minut, než se spustí a poté stejně nemohla rozběhnout oba naráz
- běžná kancelářská práce, psaní (studium) -> takže nejlépe nějakou ergonomickou klávesnici + na netbooku dost postrádám numerickou
- internet skoro neustále
ČASTO
- sleduji filmy (pozorovací úhel není úplná priorita, ale někdy koukáme dva)
-konečně bych si občas ráda zahrála pořádné hry na jiné než nejmenší detaily

Mobilita
- velmi často cestuji přes celou republiku (5 hod), nějaká výdrž by se hodila - prostě čím víc toho vydrží tím lépe (na cestách samozřejmě počítám spíš s kanc. prací a internetem)
- prakticky každý den bude nošen v batohu do školy, takže trocha odolnosti neuškodí
Další
- nejlépe bez OS, nebo alespoň co nejméně srá*ovin od výrobce (to co předvedl SONY mě posadilo na pr***)
- čím tišší tím lepší (u současného je to skoro jako vrtulník - i když vím, že mu asi dávám zabrat nad jeho síly)
- pokud by měl automatické nastavování jasu byl by to příjemný bonus
- vnitřní paměť by mohla být samozřejmě vyšší, ale nepředpokládám, že se v této cenové kat. dostanu na nějaké TB, ale opět - bylo by to fajn
- dvd rom + podpora blueray a jeho vypalování (je to možné?)
-usb 3.0 - snad už standard, ale přesto píšu kvůli svému ext. hdd
Cena
- jsem studentka - netřeba asi dodávat více, brigádu zvládám, ale i tak si mohu dovolit max. nějakých 15 - 17 000 Kč a to už je opravdu strop
Byla bych neskutečně vděčná nejen za typy na ntb, ale i rady, na co při výběru koukat. Z pár pročtených diskuzí jsem pochopila, že vícejádrový procesor je k takové práci vhodnější, stejně jako vyšší velikost operační paměti, ale co mi říkají čísla u frekvence procesoru a grafických karet a čím se řídit? A má někdo z Vás zkušenosti s rozdílem mezi matným a lesklým displayem při práci s fotkami?
Děkuji mnohokrát.