Notebook pro práce v grafických editorech vhodný k cestování

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Lexis
občas něco napíše

Notebook pro práce v grafických editorech vhodný k cestování

Příspěvekod Lexis » 01 úno 2014 14:50

Dobré odpoledne,

začínám se rozhlížet po novém notebooku, jelikož mé nároky už daleko přesahují to, co mi darovaný netbook Sony Vaio může nabídnout. Nijak s tím nespěchám, ráda bych při takové investici vybírala pečlivě.

Co KAŽDÝ DEN od ntb potřebuji?
- práce v grafických editorech (photoshop, illustrator) - dobrý kvalitní displej + nerada bych, jako teď, čekala skoro 5 minut, než se spustí a poté stejně nemohla rozběhnout oba naráz
- běžná kancelářská práce, psaní (studium) -> takže nejlépe nějakou ergonomickou klávesnici + na netbooku dost postrádám numerickou
- internet skoro neustále

ČASTO
- sleduji filmy (pozorovací úhel není úplná priorita, ale někdy koukáme dva)
-konečně bych si občas ráda zahrála pořádné hry na jiné než nejmenší detaily :D (dota 2, ale někdy snad i Assassin, pokud by mi to ntb dovolil)

Mobilita
- velmi často cestuji přes celou republiku (5 hod), nějaká výdrž by se hodila - prostě čím víc toho vydrží tím lépe (na cestách samozřejmě počítám spíš s kanc. prací a internetem)
- prakticky každý den bude nošen v batohu do školy, takže trocha odolnosti neuškodí

Další
- nejlépe bez OS, nebo alespoň co nejméně srá*ovin od výrobce (to co předvedl SONY mě posadilo na pr***)
- čím tišší tím lepší (u současného je to skoro jako vrtulník - i když vím, že mu asi dávám zabrat nad jeho síly)
- pokud by měl automatické nastavování jasu byl by to příjemný bonus
- vnitřní paměť by mohla být samozřejmě vyšší, ale nepředpokládám, že se v této cenové kat. dostanu na nějaké TB, ale opět - bylo by to fajn
- dvd rom + podpora blueray a jeho vypalování (je to možné?)
-usb 3.0 - snad už standard, ale přesto píšu kvůli svému ext. hdd

Cena
- jsem studentka - netřeba asi dodávat více, brigádu zvládám, ale i tak si mohu dovolit max. nějakých 15 - 17 000 Kč a to už je opravdu strop

Byla bych neskutečně vděčná nejen za typy na ntb, ale i rady, na co při výběru koukat. Z pár pročtených diskuzí jsem pochopila, že vícejádrový procesor je k takové práci vhodnější, stejně jako vyšší velikost operační paměti, ale co mi říkají čísla u frekvence procesoru a grafických karet a čím se řídit? A má někdo z Vás zkušenosti s rozdílem mezi matným a lesklým displayem při práci s fotkami?

Děkuji mnohokrát.

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 01 úno 2014 15:34

Naprostá utopie za tu cenu. 5 hodin :D BluRay :D
Nejlevnější jakž-takž použitelný notebook je ThinkPad Edge E531/E540 (i5+GT 740M+Full-HD).
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Zpět na „Jaký vybrat notebook“