Včera som bol pozrieť v Alza showroom modely GE60 a GS60...
No skončilo to tým, že GE60tka vyzerá byť na tom trošku lepšie.
Ja osobne sa už fakt neviem rozhodnúť, ktorý model je lepší

Tak prosím skúste si prečítať moje postrehy a z toho usúdiť, ktorý model je proste lepší. A potom prosím aj povedzte, ktoré klady napredujú nad ktorými.
Postrehy:
1. Podsvietenie
GE60tka má podsvietenie klávesnice úplne neskutočné a pekne to presvitá aj cez písmena, kdež to pri GS60tke to podsvietenie vyzeralo akoby to svietilo len spod kláves a nie priamo cez klávesy.
2. Displej
Tam som nejaký veľký rozdiel nepostrehol možno trošku krajší má GS60tka.
3. Touchpad
GE60tka mala dosť sorry za výraz nahovno touchpad a občas to skončilo ako keby som hral Tom a Jerryho a tá myš proste skákala ako sa jej zachce. GS60tka mala pritom úplne hladké posúvanie a pravé ľavé tlačidlo sa celkom príjemne dalo stlačiť aj s normálnou reakciou.
4. Klávesnica
Na oboch klávesniciach sa písalo príjemne, a na oboch bol problém s medzerou, že ju treba stlačiť trošku silnejšie aby zareagovala aj na kraji.
Čo sa týka fontu kláves, tak ten na GS60tke vyzerá štýlovo a nijako to nemá vplyv na písanie. Škoda len toho podsvietenia

5. Hmotnosť
Ten polkilový rozdiel medzi nimi ani necítit, keď som ich držal v rukách.
6. Hlučnosť
Najviac ma štve, že v alze nemajú na tých noťasoch nainštalovanú žiadnu hru na ktorej si môže zákazník vyskúšať, aký hlučný je ten notebook, alebo ako "strašne" hreje. Poprípade výkon grafiky.

7. Upgrade
GE60tku len vzadu odšrubujem 3 šrúby a mám prístup ku všetkému, takže si môžem za nie viac ako 15 minút pridať SSDčko a prepastovať CPU aj s GPU.
Pri GS60tke to už ani popisovať nebudem tam je to na dlhšie.
8. Reproduktory
Pri tom hluku v Showroome sa to nedá poriadne porovnať oba notebooky na tom boli rovnako.
9. Chladenie
Jediná vec, ktorú neviem dostatočne porovnať ani z iných recenzií

Pri GE60tke sa mi páči možnosť Turbo režimu.
Pri GS60tke zasa dual fan. Len neviem aký veľký rozdiel v teplotách to robí.
10. Grafika
V GS60tke neviem prečo ale MSI sa rozhodlo použiť Keplerovskú GTX860M, ktorá vykazuje byť o 10% horšia ako Maxwellovská verzia v GE60tke. No len opať je tu otázka ako je na tom chladenie

11. Výdrž batérie
Presne to porovnať neviem, no GS60tka má o 5Wh vačšiu batériu, tak vydrží asi trošku dlhšie. Ale zasa sa vraj pri hraní aj s napájaním vybíja, čo ma trošku deprimuje, aký to bude mať vplyv na výdrž v budúcnosti.
12. Cena
Tak, čo k tomu povedať. GS60tka je proste prémiový notebook, takže ten príplatok tam bude vždy. GE60tka má cenu pekne optimálnu.

PS: Odpovede typu "Ani jeden." si nechajte niektorý múdrci pre seba a skúste povedať, ktorý by ste si vybrali a prečo. Vďaka