Zdravim všechny,
v září nastupuji do Prahy na školu, takže se chystám koupit notebook. Touto cestou bych vás chtěl poprosit o nějaké nápady a návrhy na výběr notebooku. Napíšu pár parametrů, které bych potřeboval, aby splňoval...
- s notebookem budu cestovat 5x týdně, takže velikost bych si představoval kolem těch 14'' a váhu do 2 kg.
- jsem občasný hráč, který si, když je čas, sem tam zapaří, takže by mi nevadilo, kdybych tam něco málo rozjel(je mi jedno co, když nerozjedu nějakou top hru, tak se z toho nezblázním)
- na konstrukci a designu mi nezáleží
- preferuji, aby byl v PC již předinstalovaný OS (jestli w7 bo w8 mi je jedno) Office tam být nemusí
- a poslední bod je cena, která by se měla pohybovat mezi 15-18k
Všem velký DÍK za nápady a linky na notebooky splňující mé požadavky.
Hezký den
Bixie
Výběr ntbooku pro studenta+občasného hráče
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V7 je za mě ok. Kdybych řešil něco podobného, tak bych ji vzal. Měl jsem ji možnost několikrát vyzkoušet a až na touchpad jsou dojmy celkem pozitivní.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Pročti si tohle, dost se tam o V7-482 píše.
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0
Není to špatný notebook. Jde o to, jak moc na něm budeš chtít psát.
XD
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0
Není to špatný notebook. Jde o to, jak moc na něm budeš chtít psát.

Bixie píše:Notebook chci používat ke studiu = budu psát dost.
Článek jsem si přečetl.
Teď abych se nad tím zamyslel a třeba se podíval i po něčem jiném.Trošku si mi to zamotal........
Každopádně díky za informaci!
Rozhodně ti doporučuju tu V7 zkouknout osobně, protože já to vidím úplně jinak, než jak to popisoval Dr. Gaga a vím, že většina lidí si zpracování V7 chválí. Klávesnice je mělká, to je fakt - ovšem nějaké kolíbání, velké mezery a nějaké šišaté vrstvy, co popisuje mi přijdou hodně úsměvné. S tím opravdu nemůžu souhlasit. Každopádně tím chci jen říct, že na základě dojmů jednoho člověka není dobrý dělat závěry. Prostě si udělej výlet a noťas zkoukni sám. Jinak ta klávesnice je o osobních preferencích, ale mě osobně na psaní vyhovuje výborně. Pravda je akorát, co zmiňoval swarm a jiní - touchpad je nejslabší část tohohle noťasu, ale to je asi problém u většiny, co mají integrovaná tlačítka.
BTW, mám V7 582 ale přijde mi zvláštní-nepravděpodobné, že by mezi nimi byl tak velký znatelný rozdíl.
Jo, může být - já jsem toho Acera viděl pouze coby testovací kus v showroomu. Ale i na zahraničních fórech si stěžují na rozbité klávesnice - nejvíc shift a mezerník. Někdo popisuje, že ta klávesnice dost pálí při vysoké zátěži (až tak, že na ni nedoporučují psát a místo toho používat externí klávesnici). Bohužel jsem na notebooku nehrál, takže nemohu potvrdit ani vyvrátit. Ale pročetl jsem opravdu dost příspěvků.
Také může být rozdíl jednak mezi verzema P a PG a také mezi 001 a 002 - dneska už je všude 002 která může být lepší. Navíc jsem hodně vybíravý, hnidopich a puntíčkář. Ale co mě přišlo stavebně solidnější bylo Lenovo Ideapad 430 - krom displaye, Acer měl lepší klouby. Lenovo bylo na půl cesty mezi Acerem a Asusem. Měl podstatně lepší klávesnici a celkově mi přišla stavba o chlup lepší. Ale je tam dost háčků - single channel paměti, katastrofální display a 730m...
Také může být rozdíl jednak mezi verzema P a PG a také mezi 001 a 002 - dneska už je všude 002 která může být lepší. Navíc jsem hodně vybíravý, hnidopich a puntíčkář. Ale co mě přišlo stavebně solidnější bylo Lenovo Ideapad 430 - krom displaye, Acer měl lepší klouby. Lenovo bylo na půl cesty mezi Acerem a Asusem. Měl podstatně lepší klávesnici a celkově mi přišla stavba o chlup lepší. Ale je tam dost háčků - single channel paměti, katastrofální display a 730m...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“