Výběr ntbooku pro studenta+občasného hráče

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Bixie
občas něco napíše

Výběr ntbooku pro studenta+občasného hráče

Příspěvekod Bixie » 22 čer 2014 19:46

Zdravim všechny,

v září nastupuji do Prahy na školu, takže se chystám koupit notebook. Touto cestou bych vás chtěl poprosit o nějaké nápady a návrhy na výběr notebooku. Napíšu pár parametrů, které bych potřeboval, aby splňoval...

- s notebookem budu cestovat 5x týdně, takže velikost bych si představoval kolem těch 14'' a váhu do 2 kg.

- jsem občasný hráč, který si, když je čas, sem tam zapaří, takže by mi nevadilo, kdybych tam něco málo rozjel(je mi jedno co, když nerozjedu nějakou top hru, tak se z toho nezblázním)

- na konstrukci a designu mi nezáleží

- preferuji, aby byl v PC již předinstalovaný OS (jestli w7 bo w8 mi je jedno) Office tam být nemusí

- a poslední bod je cena, která by se měla pohybovat mezi 15-18k

Všem velký DÍK za nápady a linky na notebooky splňující mé požadavky.

Hezký den

Bixie

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 22 čer 2014 22:25

Acer Aspire V7-482PG.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Bixie
občas něco napíše

Příspěvekod Bixie » 23 čer 2014 13:29

Díky Romane za odpověď. Pokud neporadí někdo další, dám na tebe.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 23 čer 2014 14:40

Napsal jsem ti jen co bych si koupil sám v této ceně.Nic více nic méně.Ono koupit dnes solidní 13-14ctku do 20 tisíc je docela oříšek.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 23 čer 2014 15:55

V7 je za mě ok. Kdybych řešil něco podobného, tak bych ji vzal. Měl jsem ji možnost několikrát vyzkoušet a až na touchpad jsou dojmy celkem pozitivní.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Bixie
občas něco napíše

Příspěvekod Bixie » 23 čer 2014 16:09

Okej, díky.

Dr.Gaga

Příspěvekod Dr.Gaga » 30 čer 2014 23:58

Pročti si tohle, dost se tam o V7-482 píše.
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0

Není to špatný notebook. Jde o to, jak moc na něm budeš chtít psát. :-D XD

Bixie
občas něco napíše

Příspěvekod Bixie » 01 črc 2014 11:02

Notebook chci používat ke studiu = budu psát dost.

Článek jsem si přečetl.

Teď abych se nad tím zamyslel a třeba se podíval i po něčem jiném.Trošku si mi to zamotal........ :?

Každopádně díky za informaci!

helps
občas něco napíše

Příspěvekod helps » 01 črc 2014 12:35

Bixie píše:Notebook chci používat ke studiu = budu psát dost.

Článek jsem si přečetl.

Teď abych se nad tím zamyslel a třeba se podíval i po něčem jiném.Trošku si mi to zamotal........ :?

Každopádně díky za informaci!

Rozhodně ti doporučuju tu V7 zkouknout osobně, protože já to vidím úplně jinak, než jak to popisoval Dr. Gaga a vím, že většina lidí si zpracování V7 chválí. Klávesnice je mělká, to je fakt - ovšem nějaké kolíbání, velké mezery a nějaké šišaté vrstvy, co popisuje mi přijdou hodně úsměvné. S tím opravdu nemůžu souhlasit. Každopádně tím chci jen říct, že na základě dojmů jednoho člověka není dobrý dělat závěry. Prostě si udělej výlet a noťas zkoukni sám. Jinak ta klávesnice je o osobních preferencích, ale mě osobně na psaní vyhovuje výborně. Pravda je akorát, co zmiňoval swarm a jiní - touchpad je nejslabší část tohohle noťasu, ale to je asi problém u většiny, co mají integrovaná tlačítka.
BTW, mám V7 582 ale přijde mi zvláštní-nepravděpodobné, že by mezi nimi byl tak velký znatelný rozdíl.

Dr.Gaga

Příspěvekod Dr.Gaga » 01 črc 2014 14:39

Jo, může být - já jsem toho Acera viděl pouze coby testovací kus v showroomu. Ale i na zahraničních fórech si stěžují na rozbité klávesnice - nejvíc shift a mezerník. Někdo popisuje, že ta klávesnice dost pálí při vysoké zátěži (až tak, že na ni nedoporučují psát a místo toho používat externí klávesnici). Bohužel jsem na notebooku nehrál, takže nemohu potvrdit ani vyvrátit. Ale pročetl jsem opravdu dost příspěvků.

Také může být rozdíl jednak mezi verzema P a PG a také mezi 001 a 002 - dneska už je všude 002 která může být lepší. Navíc jsem hodně vybíravý, hnidopich a puntíčkář. Ale co mě přišlo stavebně solidnější bylo Lenovo Ideapad 430 - krom displaye, Acer měl lepší klouby. Lenovo bylo na půl cesty mezi Acerem a Asusem. Měl podstatně lepší klávesnici a celkově mi přišla stavba o chlup lepší. Ale je tam dost háčků - single channel paměti, katastrofální display a 730m...

Zpět na „Jaký vybrat notebook“