už delší dobu přemýšlím o koupi notebooku. Prošel jsem řadu fór, recenzí, srovnávacích testů atd... Pak mě napadlo napsat tady a dát na osobní zkušenosti (nejen přímo s notebooky, ale třeba i se značkami/podporou atd...)
Požadavky (podle důležitosti)
- váha plusmínus do 2.5 kila
- SSD nebo alespoň hybrid
- kupuju ho tak na pět až sedm let, nechci ho za dva roky měnit
- IPS displej (možná raději NEdotykový, to je zbytečnost)
- výdrž minimálně 5 hodin (jsem na škole)
- výkon a grafika na hraní novějších her alespoň na med. (BioShock inf., Skyrim)
- kvalitní zpracování, nejlépe v hliníku a co možná nejtenčí
Zjednodušeně se dají požadavky shrnout jako "hledám herní ultrabook". Samozřejmě si nedělám iluze o kombinaci výkonu a přenosnosti, ale přecejen bych to chtěl nějak skloubit.
Co jsem si zatím našel
Macbook Pro 13' retina
+ systém co nechci vyhodit z wokna, výborný displej, provedení, touchpad, baterka 8 hodin
- bohužel jen Iris grafika, ale jinak bych ho bral všema deseti (bohužel nemám na 15' s Iris Pro)
Lenovo Y50-70
+ cena, grafika, displej (UHD IPS samozřejmě)
- výdrž je na hraně, obecně se mi moc nelíbí (jem spíš zastáncem jednoduchých a elegantních tvarů), plast
pozn.: o tomto modelu bych s rád dozvěděl více - jaké s ním jsou zkušenosti?
ASUS Zenbook UX303LN
tohle je pro mě tak trochu záhada - na prodeji jsem ho nikde nenašel, jen pár recenzí tam bylo... V celé řadě Zenbooků se vůbec nevyznám, takže tímto prosím o nějakou radu, který z nich by pro mě byl nejlepší
Razer Blade 14'
+ design a vnitřnosti ideální a navíc by mi ladil k myšce

- cena, cena, cena
pozn.: toho jsem tu napsal jen tak pro srovnání, jaký design se mi líbí... Jinak je ale mimo mé finanční možnosti (něco jako Aorus X3)
potom jsem se ještě díval na ghosta od MSI, ale jestli si dobře pamatuju tak to nemělo IPSko
Který z nich vybrat? Nebo vybrat úplně jiný/počkat si na nějaký nový? Či si ještě šetřit a koupit něco více high-endovatějšího?
Dík všem za případnou radu a pomoc