boonerovy nekonečné dotazy

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
booner

boonerovy nekonečné dotazy

Příspěvekod booner » 13 led 2015 17:22

Ahoj, je pravda,že procesory řady N nebo Y nebo U u intelu jsou naletované na základní desku?
Naposledy upravil(a) booner dne 21 led 2015 19:13, celkem upraveno 5 x.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 13 led 2015 18:36

booner: Ano jsou. Kdyby se nedalo tak snadno odpovědět, tak ti už teď nejspíš neodpovím.

...ale mám nápad, který ulehčí situaci tobě i těm, kteří ti radí. Dejme tomuto tématu třeba deset dní hájení, kdy ti nikdo nebude odepisovat. Ty si mezi tím postupně připravíš otázky a pak to někdo sfoukne všechno najednou. To zní fér, ne? :)
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

booner

Příspěvekod booner » 21 led 2015 18:43

1/ Pokud mám v notebooku SSHD tak jak si zkontroluji vadné sektory nebo chyby tedy jakým softwarem?
2/Pokud už mám v notebooku SSHD je tento hybridní disk pomalejší nebo rychlejší než klasický plotnový disk?
3/Pokud už člověk koupil notebook s cache SSD tak mohu bezproblému tento cache SSD oddíl smazat aniž by došlo k poškození oddílu na kterém je přítomen klasický plotnový disk např o velikosti 500GB?
4/ Jakou životnost má SSHD oproti klasickému plotnovému disku a oproti SSD?
5/ Jak dlouho trvá start systému s SSD nebo SSHD nebo HDD a jde ten čas rozdílu startu rozeznat?
6/zajímalo by mě jaké se dávají lcd displeje do notebooků od různých výrobců
7/S novými notebooky s integrovanou grafikou od intelu HD 5500 bude ještě nějaký výrobce dávat předinstalovaný operační systém windows 7?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 21 led 2015 20:10

1) Chyby se čtou přes SMART stejně jako kdekoli jinde. Vadné sektory už dnes není potřeba skenovat, protože elektronika sama hlásí realokace sektorů ve SMARTu, což je stav, který přichází mnohem dřív u všech moderních disků. Jaký software? Libovolný, který umí číst SMART hodnoty. Zbytek konzultovat třeba s wikipedií.

2) Plotnová část je pořád stejně rychlá. SSD část je rychlá jako pomalé SSD. Co je nejčastěji načítané, to běží v SSD, co ne, to běží jako na plotnovém disku. Rychlost se liší podle otáček ploten, hustoty zápisu atd jako u jiných disků.

3) Pokud je to v jednom disku, tak s tím nic nejde dělat. Pokud je to jako samostatná karta, je potřeba nejdřív v Intel Storage deaktivovat RAID 0. Až pak bude vidět zařízení jako samostatný disk.

4) Těžko říct. Pokud by se SSD část opotřebovala, tak to velmi pravděpodobně poběží úplně stejně jako plotnový disk.

5) SSD je výrazně rychlejší. SSHD a HDD - tam je rozdíl trochu poznat.

6) Různé. Záleží, co má kdo zrovna kontraktováno a který kamion dorazí do továrny. Pouze v některých případech (pouze u vyšších variant displejů) je možné, že je kontraktován jeden konkrétní displej do notebooku (třeba když si koupim MSI GE/GS/GT60 s full-HD je tam téměř jistě PLS od Samsungu; Nitro V15 a Toshiba L50-B zas mají při full-HD téměř jistě IPS od LG).

7) Ano.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

tiktak
guru
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 21 led 2015 23:33

Jen bych si dovolil dodat že asi 6 ze 7 položených otázek jsou dohledatelné googlem během několika vteřin a vysvětleny během několika minut po kliknutí na první vrácené odpovědi.
Tedy že vytvoření a stylizace příspěvku od boonera zabrala více času, než zjištění si odpovědi hledáním na internetu.
Nicméně každý uvažujeme jinak... :)
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

Uživatelský avatar
Chlebovnik
guru
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 22 led 2015 00:14

Pro někoho může být důležitá ta mezilidská komunikace. Informace sdělená člověkem může pro někoho mít vyšší hodnotu než informace, kterou vyčte z nějakých tabulek, které najde pomocí Googlu.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

booner

porovnání mobilních grafických karet

Příspěvekod booner » 31 led 2015 16:54

Ahoj obracím se na Vás s prosbou jak to je s výkonem v porovnání mobilních grafických karet od Nvidia a od AMD.

u AMD mobilní grafické karty:

AMD Radeon R5 M230
AMD Radeon R5 M255
AMD Radeon R7 M260
AMD Radeon R7 M265
AMD Radeon R9 M265X
AMD Radeon R9 M290X

u Nvidia mobilní grafické karty:

NVIDIA GT 820M
NVIDIA GTX 850M
NVIDIA GTX 860M
NVIDIA GTX 870M
NVIDIA GTX 880M

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 31 led 2015 17:43

swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

booner

Příspěvekod booner » 01 úno 2015 08:53

A má smysl hrát na AMD Radeon R7 M265 oproti intel hd 4600?

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10670
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 01 úno 2015 13:01

Ano má.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9089
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 02 úno 2015 04:01

boonere, nezlob se na me, ale Ty jsi hrozny ocas.
Ty jsi nejak postizeny?
Omlouvam se, jestli ano.
Asus ROG Strix G18

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 20 úno 2015 23:16

:lol: :lol:

Každé fórům má svého PC / PolliceCollectora :D
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

booner

Příspěvekod booner » 28 úno 2015 15:51

Jen tak ze zvědavosti by mě zajímalo jestli nebo jak udělat downgrade z windows 8.1 pro na windows 7 pro.

Konkrétně u notebooku HP ProBook 450 G2 je možnost downgrade, ale bude stačit koupit windows 7 pro OEM namísto původních windows 8.1 pro.

Asi se ptáte proč windows 7 pro. Jednoduchá odpověd je podpora starších her.

kubino
guru
Příspěvky: 812
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 28 úno 2015 23:11

Jakých starších her konkrétně? Podle mojí zkušenosti režim kompatibility, případně spouštění jako správce řeší většinu problémů. Svižnost a optimalizace 8.1 je nesrovnatelná se staršími verzemi, a downgrade za to imho nestojí.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

booner

Příspěvekod booner » 01 bře 2015 08:58

Medal of Honor: 10th Anniversary, Half-Life 2: Orange Box,
Call of Duty 4: Modern Warfare, Doom 3: BFG Edition.

starší Cod 1 a 2 už nemá podporu systému windows 7 ani windows 8.

viz odkaz kde jsem našel podporu her na operačních systémech:

http://www.systemrequirementslab.com


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 hostů