Acer TravelMate 7740G a Ramecek Evolveo DF-127

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
krmelec
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 24 led 2015 17:53

Acer TravelMate 7740G a Ramecek Evolveo DF-127

Příspěvekod krmelec » 24 led 2015 17:55

Zdravim. Koupil jsem ramecek Evolveo DF-127 dal do nej disk a NB nechce ani nabootovat. Pokud ramecek pripojim za chodu ve W8.1 tak to restartu se jde dostat do biosu kde disk videt je, ale w8.1 stejne nenabehne. Pokud vypnu zapnu, dioda disku misto mechaniky sviti, disk se roztoci a to je fse. Takto jsem zkusil jeste jeden mensi disk, ale ze stejnym vysledkem. Pokud by nekdo vedel jestli to de nejak rozchodit tak diky za odpoved.

keoanu
občas něco napíše
Příspěvky: 82
Registrován: 09 lis 2009 20:11

Příspěvekod keoanu » 27 led 2015 17:49

Neviem, ci je to este aktualne, ale nasiel som podobny problem. Skus si to prejst.

Len pre istotu, chces nabootovat povodny HDD z notebooku v tom ramceku? A na mieste povodneho mas novy SSD/HDD? Resp. co ma byt pozadovanym cielom? :-)

krmelec
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 24 led 2015 17:53

Příspěvekod krmelec » 28 led 2015 19:07

Novy SSD disk mam v NB jako systemovy a puvodni chci dat do ramecku na data. Jinak dik za nasmerovani.

keoanu
občas něco napíše
Příspěvky: 82
Registrován: 09 lis 2009 20:11

Příspěvekod keoanu » 28 led 2015 21:37

Nie je za co, snad to nejak pomoze k vyriesenou problemu...Potom daj vediet...

krmelec
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 24 led 2015 17:53

Příspěvekod krmelec » 30 led 2015 07:05

Tak uz jsem vycerpal fsechny moznosti a vzdavam to. :lol: Kontaktoval jsem vyrobce ramecku a ten mi napsal, ze ho mam reklamovat protoze muze byt vadny. Vyrobce Acer mi sdelil, ze mam dat bios do defaultu a jestli to nepojede tak mam navstivit jejich servis. Kamarad mi doma ramecek vyzkousel na svych dvou masinkach (nevim konkretniho vyrobce) s vysledkem 1:1. Pritom v ramecku neni zadna elektronika, je to jen redukce mezi konektory. :D

keoanu
občas něco napíše
Příspěvky: 82
Registrován: 09 lis 2009 20:11

Příspěvekod keoanu » 30 led 2015 08:13

Takze, update BIOSu na najnovsiu verziu nemohol?

Co sa tyka ramceku Evolveo, tiez som si myslel, ze je to len redukcia, co aj je :), ale asi ide ake kvalitne spracovanie (ci "pospajanie" :)). Tiez som si zaobstaral Evolveo ramcek, ale DF095(9.5mm verzia), prvy kus mi nechcel ani len sformatovat SSD, po vymene, to uz islo, ale vykon SSD bol polovicny + I/O chyby pri zapise/citani v systemovom logu. Tiez som tomu nechapal, zaobstaral som si druhy ramcek (od Akasy) a SSD disk v nom bezi bez problemov, plny vykon a ziadne I/O chyby. Ale u mna to bolo specifikacke, ze som tam mal SSD, SSD je viac citlive na kvalitne datove redukcie.

Ale vyzera to tak, ze naozaj moze byt vadny tento konkretny ramcek, skus vymenit, alebo rovno si zaobstaraj od ineho vyrobcu a uvidis.

krmelec
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 24 led 2015 17:53

Příspěvekod krmelec » 16 pro 2015 19:53

Koukam, ze jsem to zapomnel uzavrit. Pujcil jsem si jeste asi 3 ramecky od kamosu vcetne toho od Akasy a nic. Do biosu jde vlezt, disk jde videt, ale tod vse. Bios Aceru pripojeni disku misto dvd mechaniky neveme a nespusti se kompletne. :?

Rosta13
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 22 pro 2010 15:31

Příspěvekod Rosta13 » 24 úno 2016 11:24

[quote="keoanu"]Neviem, ci je to este aktualne, ale nasiel som podobny problem. Skus si to prejst.

Zdravím.
Mám ACER APIRE 7745G. Místo HDD jsem použil SDD (je boot).Chtěl bych využít původní HDD na rozšíření kapacity.
Koupil jsem externí box AKASA AK-OA2SSA-BKV2 který měl,podle těch kteří si jej koupili být bez problému.Vložil jsem do něj HDD a dal misto CD mechaniky. Jako boot disk mám SSD.V Biosu na info obr. je druhý disk vidět,ale na boot obr.je CD/DVD!.Po zapnutí "ACER" a pak černá obrazovka.Když po vypnutí zasunu box bez HDD tak normálně najede systém.
Když za běhu zasunu ex.box s HDD zpět tak se nestane nic a systém normálně jede ovšem HDD není nikde vidět.
BIOS je V.1.15 (novější jsem nenašel).
Na jiném ASPIRE 5740G to údajně vyřešil bios V.1.28.nebo V.1.27.
Ale mohu použít ten BIOS na mém ntb.?

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 24 úno 2016 17:38

Obavam se, ze mas smulu. Nasel jsem pres google i ramecek, ktery by mel byt nejak specificky pro Acer a pise se tam, ze nefunguje s modelem 7745G
http://hddcaddy.com/en/acer-hdd-caddy/2 ... caddy.html
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Rosta13
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 22 pro 2010 15:31

Příspěvekod Rosta13 » 24 úno 2016 19:25

Díky za odpověď i když mě nepotěšila. :?
A je nějaká šance s tím BIOSem ?
Rosta

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 24 úno 2016 22:43

Ne, BIOS z jineho modelu bych tam nedaval. Lepsi fungujici notebook bez druheho HDD nez mrtvola :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Rosta13
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 22 pro 2010 15:31

Příspěvekod Rosta13 » 25 úno 2016 00:09

Děkuji. :( :(
Rosta

Rosta13
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 22 pro 2010 15:31

Příspěvekod Rosta13 » 25 úno 2016 10:02

Ještě se vracím k BIOSu: Proč je na infoobrazovce ten druhý HDD vidět:

CPU Type:
CPU Speed:

IDE0 Model Name: Samsung SDD 850 EVO 120GB
IDE0 Serial Number:
IDE1 Model Name:
IDE1 Serial Number:
ATAPI Model Name: TOSHIBA MK6465GSX

HDD TOSHIBA je v boxu místo vypalovačky.

Díky za trpělivost. :?

Rosta

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 25 úno 2016 11:58

Ty resis, ze ho BIOS spravne vidi a stejne to nebootuje? Pred startem OS muze BIOS jeste udelat neco, co nepocita s HDD misto mechaniky a diky cemu POST zatuhne. Novy BIOS neexistuje, tak s tim nic neudelas.

Maximalne by mohlo fungovat prepnuti SATA na AHCI a pri startu OS mit ten suplik s HDD vytazeny a zasunout ho po startu. Ale to neni zrovna pohodlne reseni.

Ono to na prvni pohled vypada, ze musi ty ramecky vzdy a vsude chodit, ale jsou s tim problemy. Napr. nektera HP se zas s rameckem nevypinaji a je potreba prerusit jeden PIN
http://forum.notebookreview.com/threads ... ch.739486/
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 33 hostů