uvažuji o nahrazení svého dnes už trochu staršího Thinkpadu t520.
Výkonově asi není moc co třeba řešit - jedná se o programování java, občas php. V ojedinělých případech si na notebook klonuji databáze, pokud se musí vyřešit nějaké větší zásahy a nechci je dělat na ostré verzi. Jinak kancelářské aplikace, Oxygen, ...
Rád si zahraji sem tam nějakou hru, ideální bych pro srovnání bral EVE online či Warthunder - nepotřebuji maximální detaily.
Co se týče výdrže baterie vyžaduji alespoň 8 hodin (klidně s vyměněnou baterkou).
Ideální je displayport (2x), popřípadě možnost dockovací stanice, která to umožní.
Co se týče disku, tak buď možnost klasického disku, který si nahradím Intel 530 480GB, popřípadě ssd s odpovídající kvalitou (kapacita +-) - taky záleží, co vyjde lépe - nemusím rozpočet naplnit.
Možnost rozšíření paměťi na 16GB.
Rozlišení nechci 1333x... ale vyšší. Koukal jsem, že jsou i fhd rozlišení a dával bych přednost jemu. (menší velikost písmen mi nevadí)
Raději odolnější notebook, u aktuální t520 se mi stalo, že jsem ho shodil ze stolu, postavil a běžel dál a nic se neděle.
Snad jsem na nic nezapomněl, na případné dotazy rád zodpovím a děkuji za pomoc s výběrem.
P.S. Moc jsem si zvykl na trackpoint, takže preferuji notebook s tím červeným tlačítkem