Výběr ntb do 30tis. (hry, grafika, 3D)
-
- píše často
Výběr ntb do 30tis. (hry, grafika, 3D)
Zdravím všechny přítomné i prozatím nepřítomné.)
Na úvod krátce o mně a o stroji, který bych leč nerad nahradil.
Jsem student průmyslového designu a je mi zhruba asi 22.
Momentálně vlastním 5 a 1/4 roční asus n71ja (jako jeden z prvních ntb měl i5 procesor), který mě ve své době stál 25tis. Myslím, že to byla úžasná investice, i5 M-430; ati hd5730; 4gb paměti, super zvuk(menší basáček) etc.
Problémem ale je, že hry jedu hodně na low grafiku, i když jsem rád, že nové hry rozjedu (krom ac unity, to bylo hodně rozkouskované) a také potřebuji rychle renderovat, proto bych si představoval 4jádro spolu s klasickou (ne přímo specializovanou) grafikou, která se svou cenou bude stačit na vše, i když na hraní už nezbývá čas, ale i tak bych si ještě rád zahrál zaklínače 3 v plné palbě.
Takže potřebuji především pracovat s více programy najednou (Corel, Photoshop, Rhino, Keyshot, 3D Max, apod.) aniž bych měl problém vytížení počítače na 100% jako doteď... či dělal rendery na plakát, co trvají klidně i půl dne. A k tomu samozřejmě bych si rád zahrál a užil zaklínače 3 .))
Co se týče rozměrů... momentálně mám 17,3 (1600x900px) lesklý displej, díky kterému je ntb celkem těžký a pronese se... ideálku bych viděl (nejsem odborník) v 15-16palci s fullHD a především, aby byl monitor schopný určité kalibrace, abych viděl co tisknu.)
Prozatím jsem si vyhlédnul lenovo y50, co má vyjít s nvidii 960kou, ale odrazuje mě cena, servis mimo republiku a vyšší cena.
Doufám, že moje nároky na tu cenovou relaci nejsou moc velké.) a i proto bych Vás rád poprosil o cenné rady a řešení.
PS: Mohl by vydržet též aspoň těch 5 let.))
(snad tam není moc chyb, nebo jsem neudal nějaký špatný údaj)
Předem díky za help
Michael
Na úvod krátce o mně a o stroji, který bych leč nerad nahradil.
Jsem student průmyslového designu a je mi zhruba asi 22.
Momentálně vlastním 5 a 1/4 roční asus n71ja (jako jeden z prvních ntb měl i5 procesor), který mě ve své době stál 25tis. Myslím, že to byla úžasná investice, i5 M-430; ati hd5730; 4gb paměti, super zvuk(menší basáček) etc.
Problémem ale je, že hry jedu hodně na low grafiku, i když jsem rád, že nové hry rozjedu (krom ac unity, to bylo hodně rozkouskované) a také potřebuji rychle renderovat, proto bych si představoval 4jádro spolu s klasickou (ne přímo specializovanou) grafikou, která se svou cenou bude stačit na vše, i když na hraní už nezbývá čas, ale i tak bych si ještě rád zahrál zaklínače 3 v plné palbě.
Takže potřebuji především pracovat s více programy najednou (Corel, Photoshop, Rhino, Keyshot, 3D Max, apod.) aniž bych měl problém vytížení počítače na 100% jako doteď... či dělal rendery na plakát, co trvají klidně i půl dne. A k tomu samozřejmě bych si rád zahrál a užil zaklínače 3 .))
Co se týče rozměrů... momentálně mám 17,3 (1600x900px) lesklý displej, díky kterému je ntb celkem těžký a pronese se... ideálku bych viděl (nejsem odborník) v 15-16palci s fullHD a především, aby byl monitor schopný určité kalibrace, abych viděl co tisknu.)
Prozatím jsem si vyhlédnul lenovo y50, co má vyjít s nvidii 960kou, ale odrazuje mě cena, servis mimo republiku a vyšší cena.
Doufám, že moje nároky na tu cenovou relaci nejsou moc velké.) a i proto bych Vás rád poprosil o cenné rady a řešení.
PS: Mohl by vydržet též aspoň těch 5 let.))
(snad tam není moc chyb, nebo jsem neudal nějaký špatný údaj)
Předem díky za help
Michael
-
- guru
-
- Moderátor
-
- píše často
sajty píše:Je zaklínač podmínkou?Nejsem si úplně jistý,že NB za 30 dokáže rozjet prasácky optimalizovaného (opět,stejně jako u dvojky) zaklínače 3 "v plné palbě".
Je špatně optimalizovaný? Tj škoda. No rád bych, aby to bylo jako s mým starým ntb za 25tis., se kterým jsem tehdejší hry rozjel naprosto v pořádku a některé nové hry zvládá i teď s určitými omezeními také solidně... čekal bych, že to aspoň rozjede, i když ne na “plnou palbu“, ale hlavně ne na max low detaily... prostě držák ntb co i po 5ti letech je schopný rozjet téměř cokoliv, jako můj dosavadní, který (pevně v to věřím) bude sloužit i dalším členům rodiny.)
Abych odpověděl na tvou otázku... není to ta nejdůležitější podmínka, uvedl jsem ji jen kvůli tomu, že je to asi poslední hra, kterou si vážně chci zahrát, pak už čeká práce.) pokud neudělají 4ku xD
-
- guru
Ta 960M má k doporučeným požadavků na zaklínače 3 hodně daleko.Na minimální to dává v pohodě,ale to asi nechceš.Otázka je,jak nakonec ta hra opravdu bude náročná,pokud v CD Projektu nepracují úplní idioti,tak si vezmou ponaučení z Assassins Creed Unity.
Buď budeš muset cenově přitlačit (a pokud ten NB opravdu chceš na 5 let,tak bych se toho nebál a tak desítku přihodil) a nebo ti zaklínač pojede na nižší detaily.
Buď budeš muset cenově přitlačit (a pokud ten NB opravdu chceš na 5 let,tak bych se toho nebál a tak desítku přihodil) a nebo ti zaklínač pojede na nižší detaily.
Acer Aspire S13 S5-371 (i5-6200U, Intel HD520, 8GB RAM, 256GB SSD)
-
- Moderátor
Emp9k: podla CD Projektu su minimalne poziadavky na zaklinaca 3 quadcore + desktopova GTX 660 http://en.cdprojektred.com/news/the-wit ... -are-here/ co je grafika s vykonom cca niekde medzi notebookovymi GTX 960M a GTX 965M. Takze na 960M to asi pojde ale ci na low alebo ako bude jasne tak o mesiac ked zaklinac vyde.
za 5 rokov rozbehas takmer cokolvek na HW co bude mat +/- rovnaky alebo lepsi vykon ako next gen konzoly co je imho min quadcore a GTX 965M/870M. na to ale potrebujes pridat par tisic k rozpoctu.
za 5 rokov rozbehas takmer cokolvek na HW co bude mat +/- rovnaky alebo lepsi vykon ako next gen konzoly co je imho min quadcore a GTX 965M/870M. na to ale potrebujes pridat par tisic k rozpoctu.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- Moderátor
-
- píše často
-
- Moderátor
-
- píše často
orgasmic píše:V tom pripade MSI GE62 s GTX965M
koukám na něj, bohužel dříve (nevím jak teď) jsem byl vždy odrazován od MSI herních ntb, jak je na tom teď? Pravda, lenova mají pověst díky thinkpadům a y50 je ideapad, který tu u nás nemá ani servis. tak by mě jen zajímalo jak si dnes stojí MSI, jestli už je fráze “Nekupuj MSI“ vymýcena apod.
Samozřejmě vím, že u každého výrobce můžu narazit na špatný kus, ale na druhou stranu i na dobrý jako je nynější asus, na který zase nadává plno dalších lidí.
-
- Moderátor
-
- píše často
Ghost píše:Emp9k: msi ge62 ma o nieco vyssi vykon a je hlucnejsie v zatazi ako y50. inak je to imho +/- to iste.
Pokud je to tedy tak nějak na stejno...
jak je na tom servis? materiály, kvalita zpracování těchto 2 kusů?
Je pro mě také důležité abych měl co nejkratší případnou reklamaci. Bude zde v čr někdy vůbec reklamace na ideapady?.) či je zde msi?
Asi to při výběru bude hrát též důležitou roli, když jsou +/- stejné .)
Ď
-
- guru
Kvalitou zpracování je GE62 na tom lépe, než předchozí modely řady GE. Svrchní části jsou kryty hliníkovými pláty, spodek je plast. Pokud nebudeš noťas přenášet v jedné ruce držením za roh, neuslyšíš žádné vrzání či lupání. Osobně jsem měl tu čest s GE72 (17") a krom vyššího hluku v zátěži, slabší baterky a vyšší ceny daného modelu jsem s ním byl spokojen. Celkově se jedná o povedený notebook.
S Lenovem nemám bohužel žádnou zkušenost. Servis mají oba noťasy v Polsku. Délka opravy je závislá, zda to pošleš rovnou na servis, nebo to prvně dáš do obchodu kdes nakoupil, a taky na vytížení servisu.
S Lenovem nemám bohužel žádnou zkušenost. Servis mají oba noťasy v Polsku. Délka opravy je závislá, zda to pošleš rovnou na servis, nebo to prvně dáš do obchodu kdes nakoupil, a taky na vytížení servisu.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..
-
- Moderátor
Emp9k: aj servis bude imho +/- rovnaky. dost sa tu riesi, ze Polsko ale imho ak uz nie je servis on-site alebo aspon v rovnakom meste kde moze ist clovek osobne tak je to uz uplne jedno ci to kurierom posles do Brna (Acer), Ostravy (Asus), Wroclavi (MSI) alebo Wolominu pri Varsave (Lenovo Ideapad, HP Pavilion). Komunikujes len s CZ suportom na telefone a kde sa to fyzicky robi ti moze byt uplne jedno. Aj ked je niekto z Brna/Ostravy tak ten notebook musi poslat na reklamaciu kurierom.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- píše často
Zpět na „Jaký vybrat notebook“